Produse naturiste cu Zeolit

Zeolitul este un mineral care s-a format cu multi ani in urma, prin contactul dintre lava fierbinte a vulcanilor si apa de mare. Numele de „zeolit” provine din greaca veche unde „ze” se traduce prin „a fierbe” iar „lithos” prin „piatra”, facand astfel referire la modalitatea de formare a acestuia – „piatra care fierbe”. 

Singura forma terapeutica de zeolit natural este clinoptilolitul. Acesta este considerat in toata lumea drept una dintre cele mai bune substante pentru purificarea si detoxifierea organismului uman. Datorita structurii sale de fagure, acesta atrage si absoarbe metalele grele si toxinele incarcate pozitiv, fara a elimina electrolitii benefici si vitali. Zeolitul lucreaza la nivel celular, nu are miros sau gust si poate fi administrat pe stomacul gol sub forma de capsule, praf sau in solutie.

 Beneficiile utilizarii de Zeolit

Zeolitul este folosit din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza si rusesca, precum si in cultura asiatica datorita beneficiilor sale importante pentru organism:

 • Previne si elimina intoxicatia cu metale grele si pesticide din organism: datorita poluarii apei, aerului si alimentelor, substante nocive precum plumb, mangan sau mercur ajung in organism si pot determina diverse afectiuni ale sistemului nervos, dereglari ale metabolismului sau boli tumorale. Administrarea de Zeolit reprezinta in acest caz un mijloc eficient de protejare a organismului importriva actiunii factorilor nocivi externi.
 • Previne aparitia bolii canceroase si a bolilor tumorale, in general: aceste efecte sunt datorate capacitatii Zeolitului de eliminare din organism a substantelor cu potential cancerigen. In plus, Zeolitul prezinta si efecte antitumorale directe, ajutand organismul in eliminarea celulelor maligne.
 • Ajuta la echilibrarea PH-ului organismului: prin restabilirea PH-ului alcalin al corpului, Zeolitul are ca efect cresterea nivelului energetic, a cantitatii de oxigen si functionarea normala a sistemului imunitar. Datorita beneficiilor sale dovedite, Zeolitul este recomandat in afectiuni precum hiperaciditate, artrita sau candidoza.
 • Adjuvant in terapia bolii canceroase, in general (cancer de prostata, cancer de piele, cancer pulmonar, cancer faringial si bucal, cancer la san): in cadrul acestui tip de afectiuni, administrarea de Zeolit are ca efect stoparea cresterii sau chiar remisia tumorii canceroase. Mai mult decat atat, se recomanda ca Zeolitul sa fie utilizat in tratamentul clasic pentru cancer prin prisma efectelor de reducere a semnelor si simptomelor secundare nefaste care apar de obicei in tratamentele cu citostatice (chimioterapie, radioterapie).
 • Reduce simptomele diareei si a infectiilor intestinale: administrarea de Zeolit sustine normalizarea florei bacteriene a intestinului, reduce inflamatia si volumul de gaze la nivelul acestuia si ajuta organismul sa lupte importiva virozelor care ataca tubul digestiv. 

Alte beneficii importante ale utilizarii de Zeolit:

 • Sustine decontaminarea radioactiva a organismului
 • Amelioreaza simptomele in afectiuni de gastrita hiper-acida si ulcer gastric
 • Intareste sistemul imunitar
 • Adjuvant in terapia gutei si acumularilor de uree din organism
 •  Ajuta la inlaturarea problemelor de infertilitate la barbati

Efecte adverse si contraindicatii:

Datorita efectului sau de eliminare a metalelor din organism, administrarea de Zeolit nu este recomandata persoanelor care iau medicatie pe baza de litiu sau alte metale. Acestea sunt inlaturate rapid din corp, existand riscul de a nu-si exercita in totalitate actiunea terapeutica.

Stiati ca...ZEOLITUL...

 • Este supranumit de catre oamenii de stiinta si „capcana de metale grele” datorita efectelor sale de decontaminare a organismului
 • A fost recomandat la scala larga de catre medicii sovietici in urma bombardamentului atomic de la Cernobal pentru decontaminarea radioactiva a corpului uman
 • Este un mineral foarte apreciat pentru beneficiile sale in terapia bolii canceroase: stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, induce moartea programata a celulelor maligne, blocheaza receptionarea semnalelor de crestere a tumorilor.