VITAMINE ȘI MINERALE ORGANICE

Zilnic, rezistenţa organismului nostru este supusă unor teste, iar un singur punct slab este suficient ca să permită viruşilor şi bolilor să ne afecteze sănătatea. Vitaminele şi mineralele vii, organice, sunt combustibilul cel mai eficient pentru organismul uman, fiind cea mai importantă hrană pentru organismul nostru. Produsele din această gamă sunt 100% naturale, nefiind impurificate cu produse ale industriei chimice.

Ce sunt vitaminele și mineralele organice?

Vitaminele și mineralele vii sunt extrase din plante, drojdii, alge și crustacee. Studiile științifice arată că întotdeauna efectele nutrienților organici, vii, sunt mai puternice decât ale acelorași minerale sau vitamine obținute prin sinteze sau semi-sinteze. Spre deosebire de vitaminele obișnuite, cele organice sunt realizate în condiții stricte, pentru a avea garanția că produsele nu conțin pesticide, insecticide și alte ingrediente sintetice.

Gama Vitamine și Minerale Organice de la Herbagetica are în componență doar nutrienți proveniți 100% din surse vii, aceste substanțe fiind în forma și în proporțiile lăsate de natură.

Organismul uman s-a adaptat să asimileze și să folosească optim numai vitaminele și mineralele extrase din surse vii, organice, nu și pe cele din surse sintetice.

De ce avem nevoie de vitamine și minerale organice?

Cercetările au arătat că organismul are nevoie de o anumită cantitate de hrană zilnic, pentru a avea o sănătate optimă. Uneori dietele regulate nu oferă suficiente vitamine sau minerale pentru a menține echilibrul nutrițional adecvat. De aceea, este necesar să le căutăm în altă parte. Acest lucru este valabil mai ales pentru mineralele pe care corpul le consumă repede și nu poate stoca rezerve pentru atunci când corpul va avea nevoie de ele.

De exemplu, calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, dar și în cazul în care organismul nu primește aportul necesar zilnic, va prelua calciu din rezervele dinților și ale oaselor, fapt ce provoacă slăbirea lor și cu timpul, poate provoca osteoporoză. Așadar, pentru a îmbunătăți starea generală a sănătății și pentru a vă asigura că îndepliniți aportul de nutrienți necesari organismului, adăugați vitaminele organice în dieta de zi cu zi.

De ce trebuie să ținem cont?

 

  • Eficienţa terapeutică. Vitaminele naturale au un efect mult mai intens decât cele obţinute pe cale industrială datorită substanţelor din conţinut, care pe de o parte îmbunătăţesc simţitor asimilarea vitaminelor naturale de către organism, iar pe de altă parte potenţează acţiunea lor terapeutică foarte mult.
  • Conţinutul. Vitaminele naturale conţin mai multe componente (enzime, coenzime şi cofactori) în forma şi proporţiile lăsate de natură, acţionând sinergic, cu efecte profund benefice asupra organismului.
  • Efectele secundare. De multe ori, vitaminele de sinteză pot avea efecte adverse. De exemplu, aspirina de sinteză poate ataca mucoasa gastrică şi pereţii vaselor de sânge, fragilizându-le, pe când extractul de Salcie nu are aceste efecte adverse, ci din contră, îmbunătăţeşte imunitatea şi întăreşte organismul.
  • La fel ca și vitaminele obișnuite, vitaminele organice sunt menite a fi consumate ca și suplimente și nu ar trebui să înlocuiască sursa principală de substanțe nutritive.
  • Atunci când luați vitamine organice, este important să luați în considerare și nevoile individuale de sănătate.