Reumatism

Reumatismul este o boala inflamatorie cronica si dureroasa, care afecteaza oasele, muschii, articulatiile, tendoanele,  ligamentele, inclusiv organele interne.

Sunt 3 mari tipuri de reumatism, si anume reumatism articular inflamator, reumatism articular degenerativ si reumatism articular.

 • REUMATOFIT

  60 capsule

  Menţine mobilitatea și flexibilitatea articulaţiilor...

  3000 LEI

 • ARTRO CURCUMIN95

  30 capsule

  Regenerează cartilajele articulare,îmbunătățește ...

  2900 LEI

 • ARTRO CURCUMIN95

  60 capsule

  Regenerează cartilajele articulare,îmbunătățește ...

  5100 LEI

 • ARTRO CURCUMIN95

  120 capsule

  Regenerează cartilajele articulare,îmbunătățește ...

  8900 LEI

 • INFLANAT CURCUMIN95

  60 capsule

  imunomodulator, susţine sistemul respirator, calmează...

  5100 LEI

 • INFLANAT CURCUMIN95

  30 capsule

  imunomodulator, susţine sistemul respirator, calmează...

  2900 LEI

 • INFLANAT CURCUMIN95

  120 capsule

  imunomodulator, susţine sistemul respirator, calmează...

  8900 LEI

 • REUMATOFIT

  120 capsule

  Menţine mobilitatea și flexibilitatea articulaţiilor...

  5200 LEI

Simptomele acestor afectiuni pot fi: umflare, roseata, rigiditate, caldura si dureri.

Factorii care favorizeaza aparitia reumatismului articular sunt: infectia streptococica, conditiile de trai (locuinta umeda si rece, munca ce presupune eforturi fizice excesive, anumite traumatisme), factorii genetici sau unele dereglari in sistemul imunitar.

Reumatismul poate aparea atat la persoane in varsta, cat si la copii, evolutia fiind diferita de la o persoana la alta. Anumite forme de reumatism mai grave, netratate pot duce la blocarea articulatiilor, a organelor interne, si in cel mai nefericit caz la deces.

Un prim pas in vindecarea reumatismului este adoptarea unui stil de viata echilibrat, care sa presupuna si un program zilnic de exercitii fizice moderate. Acestea ajuta la refacerea tonusului muscular, intretin mobilitatea articulatiilor si nu in ultimul rand calmeaza durerile musculare.

   -   In ceea ce priveste alimentatia, aceasta trebuie sa includa si o serie de alimente cu rol antiinflamator.

   -   Fructele precum afinele, capsunile, ciresele, piersicile si rodiile au efecte antiinflamatoare, contin antioxidanti si substante fitochimice.

   -   Legumele cu o culoare intensa, precum sfecla rosie, ardeiul iute, vanata au efect antiinflamator si mai puternic decat fructele, datorita continutului mare de fibre si vitamina E. Este dovedit stiintific ca fibrele au efect de reducere a proteinei C reactive, un marker al inflamatiei in sange. Cerealele integrale sunt o sursa foarte importanta de fibre.

   -   Uleiul de peste, datorita continutului bogat in omega 3 opreste activitatea anumitor enzime responsabile de aparitia inflamatiei.

   -   Seleniul este un mineral cu rol puternic antiinflamator. Seleniul se gaseste in nuci, cereale integrale, drojdie de bere, usturoi si germeni de grau. Seleniul poate fi consumat si prin administrarea de seleniu organic.

   -   Extractul de curcumin este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale si este complet lipsit de efecte adverse. Efectul antiinflamator al extractului de curcumin este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea inflamatiei la nivel cronic. Totodata , acesta stimuleaza crearea de cortizol care inlatura inflamatia.

   -   Cartilajul de rechin este foarte bogat in condroitina, o substanta extrem de eficienta in diversele forme de reumatism degenerativ, care ajuta la refacerea articulatiilor si le reda mobilitatea. Cartilajul de rechin contine peste 40% colagen pur si aminoacizi, care sunt necesari pentru elasticitatea tesuturilor, vindecarea ligamentelor si tendoanelor lezate, pentru vindecarea pielii crapate.

   -   Extractul de acerola este un puternic antiinflamator, ce stopeaza procesele degenerative la nivelul articulatiilor, previne si combate formele de reumatism autoimun.

   -   Extractul de coada-calului este un stimulent foarte eficient al refacerii tesuturilor fine cartilaginoase din articulatii, favorizand in acest fel recapatarea mobilitatii si functionalitatii acestora. Extractul de coada calului este un remediu eficient si pentru persoanele ce sufera de artrita, boala care deformeaza oasele prin pierderea flexibilitatii incheieturilor datorate pierderii de colagen.

   -   Urzica este un alt remediu eficient in tratarea reumatismului, datorita efectului antiinflamator articular.

 

Tratamentul extern aplicat sub forma de unguente, geluri sau creme stimuleaza circulatia sanguina la nivel local, reduce durerea, relaxeaza si detensioneaza musculatura, calmeaza inflamatiile si diminueaza intensitatea si frecventa crizelor de reumatism.

Tratamentele balneare cu apa sulfuroasa si sarata sunt si ele foarte eficiente, avand ca efect decontractarea si retonifierea musculaturii.