Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Tratament raceala

Remedii naturiste pentru raceala

Raceala este o infectie a cailor respiratorii superioare, ce debuteaza cu dureri de cap si de gat, stari de oboseala si stranut. Mai mult, temperatura corpului trece de 37 de grade, iti curge nasul si simti o usoara stare de ameteala.

Aceasta infectie se declanseaza atunci cand un virus sau o bacterie reuseste sa treaca de bariera sistemului imunitar si se instaleaza in organism. Drept rezultat, organismul isi mobilizeaza mai mult sistemul imunitar pentru a face fata diversilor virusi.

Atunci cand sistemul imunitar este stimulat de actiunea virusilor, organismul elibereaza o substanta numita pirogen endogen, care transmite creierului un semnal prin care temperatura corpului creste la peste 37 de grade.

Cand temperatura corpului creste la peste 37 de grade, leucocitele sau celulele sistemului imunitar devin mai eficiente, cantitatea de interferon din corp creste si se stopeaza dezvoltarea si inmultirea bacteriilor si a virusilor, deoarece acestia nu pot supravietui la o temperatura mai mare de 37 de grade.

Astfel, febra este unul din mecanismele de aparare ale sistemului imunitar impotriva virusilor.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem in tratarea racelii este sa ajutam organismul sa-si dezvolte procesele naturale de autovindecare, sa sustinem sistemul imunitar sa functioneze eficient.

 

In lupta impotriva virusilor, organismul consuma multa energie si nutrienti, in special vitamina C. De aceea este indicat sa introducem in meniul zilnic cat mai multe alimente bogate in vitamine si minerale.

   -   Vitamina C contribuie si la minimizarea alergiilor, reducerea inflamatiilor articulare, mentinerea valorilor normale de glucoza si colesterol in sange, mentinerea concentratiei normale de fier in organism, protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, fizic si psihic. Surse importante de vitamina C se gasesc in macese, catina, ardei, broccoli, coacaze, varza, lamai, fructe de goji, etc.

   -   Zincul este de asemenea foarte important in tratarea racelii, fiind esential pentru buna functionare a sistemului imunitar. Surse importante de zinc se gasesc in alimente precum stridiile, nucile, semintele de dovleac, germenii de grau, ficatul de vitel, etc.

   -   Alte substante care sustin sistemul imunitar si contribuie la tratarea racelilor sunt: vitamina A, vitamina E, luteina, seleniu, coenzima Q10, etc.

   -   Un consum de cel putin 2 litri de apa plata zilnic contribuie eficient la relaxarea organismului si la lupta impotriva infectiilor virale.

   -   Usturoiul este un bun remediu impotriva racelii, datorita efectului antibacterian, antiviral, antioxidant, antiparazitar si antifungic natural. Este un fel de antibiotic natural, fara efecte adverse.

   -   Un alt antibiotic natural este propolisul, care contribuie si la intarirea sistemului imunitar. Are un puternic efect antiinflamator, antialergic, antitumoral.

   -   Extractul de ganoderma mareste capacitatea organismului de a lupta cu infectiile. Este o sursa importanta de antioxidanti, sustinand capacitatea de vindecare a organismului si intarind sistemul imunitar.

   -   Extractul de ginseng siberian este un adevarat tonic imunitar, oferind organismului suportul necesar pentru a lupta cu starile de raceala si gripa.

   -   Extractul de curcumin este cel mai puternic antiinflamator natural cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice, ajutand organismul sa lupte impotriva racelilor, tusei si a gripei.

   -   Ceaiurile din plante, precum musetelul, ghimbirul, cimbrul, mugurii de pin sunt de asemenea eficiente in tratarea racelii.

 

Un alt aspect important in tratamentul racelii este odihna. Este important ca in timpul racelii sa ne odihnim suficient pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor