Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Polimialgie reumatica

Ce este Polimialgia reumatica?

Polimialgia reumatica este o boala inflamatorie reumatica cu o incidenta ridicata in randul varstnicilor. Boala afecteaza in special persoanele cu varste peste 65 de ani, in randul carora aproximativ 1 din 1000 de persoane acuza simptome specifice in fiecare an. Femeile prezinta o predispozitie de trei ori mai mare pentru aparitia bolii in comparatie cu barbatii. 

Cele mai frecvente simptome asociate Polimialgiei reumatice sunt reprezentate de rigiditate, durere si sensibilitate a muschilor din jurul umerilor si din zona superioara a bratelor. Pot fi de asemenea afectati muschii din jurul gatului si soldurile. In unele cazuri pot sa apara si inflamatii ale tendoanelor, maini, picioare si articulatii umflate si o serie de simptome generale precum oboseala, depresie, transpiratii nocturne, febra, pierderea poftei de mancare sau pierdere in greutate. 

 

Cauze ale aparitiei Polimialgiei reumatice

Cauzele aparitiei Polimialgiei reumatice nu sunt foarte clare in prezent. Se considera ca aceasta afectiune are cauze multiple, fiind rezultatul interactiunii factorilor genetici, predispozitiei indivizilor spre aceasta boala, factorilor imuni si ai infectiilor virale – factori declansatori ai afectiunii. 

 

Tratament Polimialgie reumatica

O schema de tratament pentru Polimialgie reumatica are in vedere controlul mialgiei dureroase, reducerea redorii si inlaturarea simptomelor caracteristice bolii. In general, tratamentul medicamentos de electie in cazul acestei afectiuni se bazeaza pe administrarea de corticosteroizi. In plus, se recomanda suplimentarea dietei cu calciu si vitamina D. In cazul pacientilor care au dificultati in ceea ce priveste recapatarea mobilitatii, schemei de tratament pentru Polimialgie reumatica ii este asociata si fizioterapia.

 

Remedii naturiste pentru Polimialgie reumatica

O serie de remedii naturiste pentru Polimialgie reumatica vizeaza completarea dietei cu substante care sustin inlaturarea simptomelor bolii.

   -   Prezenta acizilor grasi esentiali in organism sub forma de suplimente in dieta, au un rol antiinflamator important in terapia afectiunii.

   -   Pentru a sustine performanta vaselor de sange si a lupta importriva tesuturilor inflamate, vitamina C este de un real ajutor in combinatie cu bioflavonoidele din plante.

   -   Forta musculara si mobilitatea sunt favorizate de suplimentele de vitamina E, care sustin de asemenea buna functionare a sistemului circulator.

   -   Starea de energie si rezistenta a organismului sunt imbunatatite de utilizarea produselor apicole precum laptisorul de matca si polenul de albine.

   -   Afectiunile reumatice pot fi vindecate prin utilizarea plantei de Gheara-deavolului, care prezinta proprietati antiinflamatoare importante atunci cand este folosita ca supliment din plante. Durerea si inflamatia specifice polimialgiei reumatice pot fi diminuate considerabil cu ajutorul acestei plante.
   -   Utilizarea de tataneasa in apa de baie reprezinta de asemenea unul dintre remediile naturiste pentru Polimialgie reumatica. Baile saptamanale de 20 de minute cu tataneasa ajuta la relaxarea muschilor si la sustinerea functionarii normale a acestora.
   -   Pe langa rolul sau de inlaturare a starilor depresive in general, planta de sunatoare are si rol de reducere si calmare a durerilor specifice muschilor.

 

In sfera de remedii naturiste pentru Polimialgie reumatica, Herbagetica recomanda utilizarea gamei de produse bazate pe extracte standardizate. Extractul pulbere reprezinta cea mai utila forma de administrare a unei plante medicinale. Produs 100% natural, are o putere ridicata de absorbtie in organism, fiind de zece ori mai puternic ca si beneficii decat pulberea simpla din plante.