Papilomatoza

Ce este papilomatoza?

Papilomatoza este o afectiune cauzata de o familie de virusi care determina modificari ale tesuturilor de la nivelul membrelor superioare si inferioare, corzilor vocale, gurii sau ale organelor genitale. Sunt identificate cu aproximatie 100 de forme de virusi, care determina doua tipuri de modificari ale tesuturilor: condiloame (negi) si displazii (tesuturi precanceroase).
 
 • AFA STEM

  60 capsule
  Stimulează producţia de Celule Stem, inhibă formarea ş...

  13500 LEI

  9400 LEI

 • AFA STEM COMPLEX

  60 capsule

  Susține procesele regenerative și de diferențiere ce...

  6700 LEI

  4700 LEI

 • AFA STEM COMPLEX

  120 capsule

  Susține procesele regenerative și de diferențiere ce...

  11800 LEI

  8300 LEI

 • CURCUMIN95 C3 COMPLEX

  60 capsule

  Imunostimulator, imunomodulator, antidepresiv

  ...

  7400 LEI

  5200 LEI

 • CURCUMIN95 C3 COMPLEX

  30 capsule

  Imunostimulator, imunomodulator, antidepresiv

  ...

  4200 LEI

  2900 LEI

 • CURCUMIN95 C3 COMPLEX

  120 capsule

  Imunostimulator, imunomodulator, antidepresiv

  ...

  13100 LEI

  9200 LEI

Principalele forme ale acestei afectiuni sunt papilomatoza laringiana, papilomatoza pielii si papilomatoza genitala – cea mai intalnita forma a bolii in randul populatiei. 
Semne si simptome ale bolii: 
 La nivel genital: boala se poate manifesta prin aparitia unor veruci, numite si condiloame sau negi, de culoare gri, roz sau rosu, cu o consistenta moale. De obicei, aceste formatiuni sunt nedureroase, dar pot determina prurit (mancarimi), arsuri sau sangerari usoare.
 Papilomatoza laringiana: se manifesta prin dezvoltarea unui numar mare de negi la nivelul mucoasei laringelui. Acestia sunt insotiti de semne clinice precum raguseala si insuficienta respiratorie. Papilomatoza laringiana evolueaza destul de usor si prezinta o tendinta ridicata de recidiva.
 La nivelul pielii: se poate observa aparitia de papiloame cutanate, de obicei asociate in grupuri. Acestea apar mai rar pe suprafata intinsa a pielii si sunt prezente mai degraba in zona axilei.   
 

Cauze ale papilomatozei

Cauzele papilomatozei nu sunt pe deplin elucidate, insa sunt cunoscuti o serie de factori de risc care pot favoriza aparitia bolii: fumatul, infectia cu HIV, si orice alte deficiente imunitare. De asemenea, o slabire generala a sistemului imunitar poate declansa eruptii cutanate si manifestarea sub forma de negi.
 

Tratament papilomatoza

O schema de tratament pentru papilomatoza presupune o abordare individualizata, in functie de zona de manifestare si semnele si simptomele clinice asociate. 
Terapia papilomatozei laringiene are ca scop controlul raspandirii afectiunii spre o zona mai larga sau spre alte tesuturi, reducerea riscului de recidiva si restabilirea functiei vocale. Ca si medicatie, cel mai frecvent se apeleaza la administrarea de antivirale.
Tratamentul pentru papilomatoza la nivelul pielii include atat utilizarea de medicamente antivirale, cat si administrarea de imunomodulatori.
Un tratament pentru papilomatoza genitala consta in administrarea de agenti citotoxici sau imunomodulatori, metode termice sau chirurgicale.
 

Remedii naturiste papilomatoza

Din lista de remedii naturiste pentru papilomatoza fac parte: 
 Usturoiul: a fost consumat in scopuri terapeutice de mii de ani in urma. Efectele sale puternic antimicrobiene se datoreaza alicinei, substanta din compozitia acestuia, care poate ucide o gama larga de agenti patogeni, inclusiv virusi. Crud, usturoiul zdrobit poate fi aplicat direct pe veruci, sau poate fi consumat sub forma de capsule, atacand astfel virusul din fluxul sangvin.
 Ciupercile: efectele antivirale si antimicrobiene recomanda ciupercile in terapia papilomatozei. Acestea sunt utilizate cu succes in combaterea infectiilor virale din organism.
 Astragalus: remediu natural cu puternice proprietati antivirale si de sustinere a sistemului imunitar. Conform “The New Encyclopedia of Vitamins, Minerals, Supplements and Herbs”, planta de Astragalus activeaza gena p-53, care stimuleaza producerea de interleukina-2, substanta cu rol de a elimina virusul ce favorizeaza aparitia papilomatozei. De asemenea, Astragalus-ul prezinta importante beneficii antioxidante si antiinflamatorii.
 Extractul de Ganoderma: este o sursa bogata de antioxidanti, sustine capacitatea de vindecare a organismului si intareste sistemul imunitar.
 Curcuminul: face parte din lista de remedii naturiste pentru papilomatoza, fiind cunoscut drept unul dintre cele mai puternice antioxidante si antiinflamatoare. De asemenea, este apreciat pentru beneficiile sale antibacteriene, antivirale si antifungice, ajutand corpul uman sa lupte impotriva factorilor nocivi externi.