Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Lombosciatica

Ce este lombosciatica?

Lombosciatica, cunoscuta si sub denumirea de nevralgie sciatica, reprezinta un sindrom clinic dureros, caracterizat prin durere la nivelul coloanei vertebrale, ce poate fi asociata de asemenea cu iradiere spre membrele inferioare. 
Lombosciatica se manifesta cel mai frecvent intre 30 si 60 de ani si afecteaza ambele sexe insa prezinta o incidenta mai mare in randul sexului masculin.
 

Nu exista produse conform criteriilor selectate.

Simptomul cel mai intalnit in lombosciatica este reprezentat de durerea de spate ce se extinde la sold, fesa si spre picior. La nivelul piciorului pot sa existe de asemenea furnicaturi, slabiciune sau amorteli. Simptomele de lombosciatica tind sa apara brusc si pot dura cateva zile sau saptamani. 
 

Cauze ale afectiunii lombosciatice

Odata cu procesul de imbatranire are loc degenerarea discului intervertebral, ceea ce face ca cele mai mici solicitari ale coloanei lombare (ridicare de greutati sau ridicarea trunchiului) sa fie suficiente pentru a provoca durere acuta sau cronica. 
Alte cauze ale aparitiei afectiunii lombosciatice:
 Alterari degenerative ale discului intervertebral
 Anomalii congenitale lombosacrate
 Stenoza de canal spinal
 Fracturi ale corpilor vertebrali
 Boli inflamatorii de tipul spondilitei anchilozante
 Boli infectioase ale coloanei vertebrale 
 Boli metabolice: osteoporoza, osteomalacia, boala Paget
 Tumori maligne de tipul mielomului multiplu, limfoamelor sau metastazelor vertebrale
 Sarcina, crestere in greutate, sedentarism, purtarea de incaltaminte neadecvata cu toc inalt, saltele de pat inadecvate (prea moi, etc.)
 

Tratament lombosciatica

O schema de tratament pentru lombosciatica include de cele mai multe ori administrarea de analgezice pentru inlaturarea durerii pe termen scurt. De asemenea, se pot recomanda medicamente din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene, de tipul aspirinei sau ibuprofenului. Ca tratament pentru lombosciatica, cu rol de reducere a inflamatiilor se pot realiza injectii cu steroizi. 
In cazul in care lombosciatica are ca si determinant hernia de disc, asociata uneori cu dureri severe, se poate recurge la interventie chirurgicala. In cadrul acestei actiuni, pentru a reduce presiunea asupra nervului sciatic, se indeparteaza o portiune din cadrul discului herniat. 

Remedii naturiste lombosciatica

Sunt cunoscute o serie de remedii naturiste pentru lombosciatica, cu rol de calmare a durerilor de spate si de reducere  a rigiditatii musculaturii si a coloanei vertebrale:
 Ardeiul iute: datorita continutului de capsaicina, ardeiul iute are proprietatea extraordinara de a inhiba senzatia dureroasa, fiind recomandat de catre fitoterapeuti pentru calmarea diferitelor tipuri de dureri
 Uleiul de masline: masajul cu ulei caldut de masline ajuta la diminuarea durerilor lombare
 Salcia: salicina, substanta din componenta scoartei de salcie, actioneaza ca un adevarat antiinflamator in cazul durerilor de spate. Aceasta substanta prezinta un puternic efect analgezic, antiinflamator si antinevralgic la nivelul vertebrelor afectate si a tesutului din jurul acestora 
 Gheara diavolului: face parte din lista de remedii naturiste pentru lombosciatica. Pe langa rolul antiinflamator si analgezic, substantele active din planta de gheara diavolului reduc intensitatea si frecventa crizelor dureroase si impiedica degenerarea cartilajelor
 Curcuminul: reprezinta un remediu eficient pentru lombosciatica, cu puternice proprietati antiinflamatoare. Acesta ajuta la diminuarea durerii si a inflamatiei la nivelul zonei afectate
Pentru evitarea frecventei crizelor dureroase, se recomanda de asemenea o serie de masuri de preventie ce constau in: 
 Evitarea eforturilor fizice, a miscarilor bruste, ridicarea si trasportarea de greutati
 Combaterea excesului ponderal
 Controlul pozitiilor corporale incorecte la locul de munca, la masa sau in stare de repaus
 Evitarea excesului de frig, curent sau umezeala