Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Depresie

Remedii naturiste pentru depresie

Depresia reprezinta un dezechilibru emoțional, a carui consecinte grave se reflecta atat asupra vietii personale, cat si a celor din jur. Aceasta tulburare afecteaza atat femeile, cat si barbatii indiferent de varsta si de mediul in care traiesc.

Declansarea depresiei poate avea si cauze genetice. Aceasta se poate transmite de la o generatie la alta, chiar daca nu toate persoanele ce au o asemenea mostenire genetica dezvolta aceleasi tulburari comportamentale.

In cazurile grave de depresie, persoana in cauza poate ajunge la incapacitatea de a comunica, de a indeplini diverse sarcini din rutina zilnica si uneori chiar la sinucidere. In astfel de situatii consultul unui medic de specialitate si urmarea unui tratament adecvat sunt absolut esentiale.

Tratamentul depresiei cuprinde de obicei administrarea de suplimente naturale alaturi de sedinte de consiliere psohologica. De asemenea, tratamentul depresiei mai presupune si o dieta alimentara echilibrata, evitarea consumului de alcool, efectuarea de exercitii fizice in mod regulat, somn odihnitor, acordarea suportului social si moral din partea membrilor familiei si a prietenilor.

   -   Magneziul este un mineral esential in tratarea depresiei. Acesta influenteaza favorabil sistemul nervos, inlatura stresul si oboseala atat la adulti cat si la copii, si nu in ultimul rand este un bun detoxifiant al organismului. Cantitati mari de magneziu se gasesc in migdale, legume cu frunze verzi, nuci si seminte, boabe de soia, avocado, ciocolata neagra, quinoa, broccoli, etc.

   -   Sunatoarea previne episoadele de iritabilitate emotionala specifice persoanelor supuse la stres si la tensiune psihica, la supraefort si la privare de somn. Aceasta planta combate starile de astenie, mareste unele capacitati cognitive, cum ar fi atentia sau puterea de concentrare. Administrata sub forma de ceai, sunatoarea elimina treptat tristetea, tulburarile de somn, creste tonusul psihic si optimismul.

   -   Consumul de alimentele bogate in omega-3 amelioreaza simptomele depresiei, creste functia cognitiva si previne instalarea bolilor neurodegenerative, cum sunt Alzheimer si Parkinson. Un continut bogat in omega-3 gasim in alimente precum: somon, herring, ton, sardine, nuci, uleiuri vegetale extravirgine, seminte de in, floarea soarelui si canepa.

   -   Fructele si semintele uscate sunt foarte bune pentru sanatatea sistemului nervos, datorita continutului bogat in antioxidanti, vitamine, minerale, glucide si acizi grasi polinesaturati, care stimuleaza si protejeaza functia creierului.

   -   Roinita este o planta a carei actiune usor sedativa si de relaxare a sistemului nervos central o recomanda ca un bun adjuvant in tulburarile pe fond nervos. Este un bun remediu pentru starile nervoase, calmeaza tensiunea si starile de anxietate. Datorita efectelor sale relaxante, roinita este un bun remediu pentru durerile de cap si migrene.

 

Depresia poate fi invinsa si prin schimbarea unor obiceiuri in rutina zilnica. O serie de obiceiuri antidepresive sunt: gandirea pozitiva, somnul odihnitor, practicarea cu regularitate a unui sport, contactul prelungit cu natura si foarte important renuntarea la alcool, bauturi cofeinizate, tutun, droguri.

Exercitiile fizice reduc tensiunea nervoasa, au o actiune usor sedativa asupra sistemului nervos si ofera un somn odihnitor.

Gradinaritul este o alta activitate foarte eficienta in combaterea depresiei. Contactul cu natura in sine are efect relaxant si antidepresiv.

E indicat ca fiecare zi sa includa activitati placute, relaxante, alese de pacient, cu responsabilitate personala si realizabile pana la finalizare.