Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Colesterol

Remedii naturiste pentru colesterol

Colesterolul este o componenta a metabolismului ce se regaseste in sange si care este folosita de organism pentru: mentinerea integritatii celulare, sintetizarea bilei, metabolizarea carbohidratilor, producerea hormonilor, acizilor si vitaminei D.

Colesterolul provine din doua surse: organismul propriu si alimentatia

 • Colesteronat Herbagetica 60 capsule

  60 capsule

  Scade valorile colesterolului şi trigliceridele, regle...

  3000 LEI

 • DETOX SUPLU

  60 capsule

  Reduce greutatea, accelerează metabolismul, detoxific...

  3000 LEI

 • OLIVO FORTE

  60 capsule

  Imunostimulent, antibacterian, antifungic, hipotensor, ...

  3100 LEI

 • OLIVO FORTE

  30 capsule

  Imunostimulent, antibacterian, antifungic, hipotensor, ...

  1700 LEI

 • Colesteronat Herbagetica 30 capsule

  30 capsule

  Scade valorile colesterolului şi trigliceridele, regle...

  1700 LEI

 • DETOX SUPLU

  30 capsule

  Reduce greutatea, accelerează metabolismul, detoxific...

  1700 LEI

 • Colesteronat Herbagetica 120 capsule

  120 capsule

  Scade valorile colesterolului şi trigliceridele, regle...

  5100 LEI

 • DETOX SUPLU

  120 capsule

  Reduce greutatea, accelerează metabolismul, detoxific...

  5100 LEI

Corpul uman, si in special ficatul produce tot colesterolul de care e nevoie si asigura circuitul acestuia prin sange. Dar acesta se mai gasește si in alimentele de provenienta animala, cum sunt carnea, pasarile de curte si produsele lactate nedegresate. Ficatul produce mai mult colesterol atunci cand consumam prea multe alimente bogate in grasimi saturate.

Un nivel ridicat al colesterolului poate forma placi de aterom la nivelul arterelor ingreunand circulatia sangelui. Aceste placi se pot sparge provocand cheaguri de sange. In cazul in care un cheag blocheaza o artera ce alimenteaza creierul, se produce un accident vascular cerebral, iar in cazul in care acesta blocheaza o artera ce alimenteaza inima, se produce un atac de cord.

Exista doua tipuri de colesterol: HDL sau colesterolul "bun" si LDL sau colesterolul "rau". Un nivel prea ridicat de colesterol HDL te protejeaza impotriva bolilor de inima, iar un nivel prea ridicat de colesterol LDL creste riscul bolilor coronariene.

Una din cele mai bune metode de prevenire a bolilor cardiovasculare consta in mentinerea colesterolului in limite normale.

Medicina naturista ne pune la dispozitie o sumedenie de remedii pentru tratarea colesterolului.

Fructele de goji, datorita continutului mare de vitamine (C, B2, B6, E) si aminoacizi ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau, la mentinerea in limite normale a glicemiei si la reglarea tensiunii arteriale.

Extractul de cicoare este foarte eficient in scaderea colesterolului LDL, prevenind totodata oxidarea acestuia pe artere si formarea placilor de aterom. Acesta ajuta si in cazul persoanelor cu glicemie oscilanta si/sau diabet, care prezinta un risc foarte ridicat de aparitie a hipercolesterolemiei si a bolilor cardiovasculare.

Anghinarea, datorita continutului bogat de cianina, asigura un nivel scazut al colesterolului LDL prin stimularea eliminarii grasimilor si mentine valoarea constanta a colesterolului pozitiv. Datorita actiunii asupra grasimilor din organism, anghinarea contribuie si la buna functionare a sistemului cardiovascular, care este direct influentat de nivelul grasimilor din sange.

Extractul de frunze de maslin regleaza metabolismul grasimilor din organism. Administrarea acestuia asociata cu o dieta in care grasimile animale si cele rafinate au fost inlocuite cu ulei de masline face adevarate minuni in scaderea colesterolului LDL si in imbunatatirea raportului dintre colesterolul bun si colesterolul rau.

Aloe vera este o planta cu multiple beneficii pentru organism. Aceasta contribuie la detoxifierea celulara prin mobilizarea si catalizarea procesului de eliminare din tesuturi a ureei, nitratilor, nitritilor, creatininei, bilirubinei in exces. Totodata regleaza colesterolul si nivelul glucozei din sange, ajuta la functionarea normala a sistemului hepatobiliar si a tranzitului intestinal.

Atunci cand ne confruntam cu un nivel prea ridicat al colesterolulul “rau” esta foarte important sa adoptam un stil de viata echilibrat, care sa includa multe legume si fructe proaspete, precum si un program zilnic de exercitii fizice.

Este indicat sa evitam alcoolul, bauturile dulci carbogazoase si alimente precum: carnea procesata, maioneza, inghetata, dulciurile, produsele lactate cu un continut ridicat de grasimi, conservele, etc.