Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Cistita

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, datorata patrunderii bacteriilor prin uretra, canalul prin care se elimina urina.

Femeile aflate in perioada de menopauza sunt mai expuse riscului de a dezvolta aceasta afectiune pentru ca nivelul lor de estrogen este foarte scazut si astfel scade capacitatea organismului de a se apara de microbi. Un risc crescut de a face cistita prezinta si persoanele care sufera de pietre la rinichi, care prezinta tumori la nivelul vezicii urinare sau persoane care au avut implantat sterilet.

Cistita se manifesta prin: nevoia repetata de a urina, dureri la nivelul abdomenului inferior, usturimi la urinat si urina tulbure.

   -   Un bun tratament pentru cistita este extractul de strugurii-ursului. Acesta contine arbutina, un principiu activ care, odata ingerat si apoi ajuns in urina, se transforma in substante cu efect antibiotic foarte puternic, care combat cu succes cistitele si nefritele produse de diverse bacterii: E. coli, streptococi, stafilococi, etc.

   -   Cele mai bune remedii pentru tratarea cistitei sunt ceaiurile de plante si baile de sezut. Ca infuzie se pot folosi urmatoarele plante medicinale: coacaz negru, muguri de pin, nalba, afin, decoct de merisoare sau un amestec de cozi de cirese, matase de porumb si coada soricelului.

   -   Sucul de merisoare are efecte benefice in tratamentul cistitei, acesta prevenind atasarea bacteriilor de peretele uretrei.

   -   O linguriță de bicarbonat dizolvat intr-un pahar de apa scade aciditatea urinei si opreste inmultirea germenilor.

   -   Hidratarea este foarte importanta in tratamentul cistitei, deoarece apa permite diluarea si eliminarea germenilor.

   -   Extractul de frunze de maslin este un stimulent imunitar si un antiinfectios cu spectru larg, care il recomanda in tratarea infectiilor renale si cistitelor produse de virusi, infrabacterii, bacterii, fungi.

   -   Extractul de matase de porumb este un puternic diuretic si antiinflamator renal, care ajuta la eliminarea microlitiazei, previne recidiva infectiilor si formarea calculilor renali.

   -   Extractul de coada calului este de asemenea un bun tratament pentru cistita. Aceasta planta are efect diuretic si ajuta la fixarea mineralelor utile in organism, prevenind astfel formarea si marirea in dimensiuni a calculilor. In plus, datorita alcaloizilor din compozitia sa, extractul de coada-calului are si efect antispastic, ajutand la eliminarea calculilor renali si tratarea cistitei.

   -   Sparanghelul contine o substanta numita asparagina, care are proprietati diuretice, stimuland sarurile si lichidele sa treaca din rinichi in vezica urinara curatand-o de bacterii. Pentru a beneficia de efectul terapeutic al acestei plante este obligatoriu un consum de cel putin 2 litri de lichide pe zi.

   -   Ananasul grabeste procesul de vindecare al cistitei. Acest fruct contine o enzima digestiva cu proprietati antiinflamatoare, numita bromelaina care ajuta la vindecarea acestei afectiuni urinare.

   -   Vitamina C este de asemenea benefica in tratarea cistitei, deoarece aceasta creste nivelul de interferon, o proteina care opreste inmultirea microbilor. Foarte important este ca aceasta vitamina sa fie una organica, nicidecum una de sinteza. Vitamina C de sinteza poate avea chiar efecte daunatoare asupra rinichilor, ducand la litiaza renala.

   -   Infuzia de afine este un remediu natural foarte eficient in combaterea cistitei. Aceasta infuzie tonifica muschii vezicii urinare si are efect antimicrobian.

 

Beneficiile administrarii tratamentului pentru cistita sunt: favorizarea refacerii epiteliilor reno-urinare afectate de infectii, eliminarea excesului de uree din organism, stimularea crearii de cortizol care inlatura inflamatia.