Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Cancer

Ce este cancerul?

Cunoscut in limbajul de specialitate sub numele de “tumoare maligna”, cancerul este una dintre cele mai intalnite boli la nivel mondial. Desi, in cele mai multe cazuri, se considera ca reprezinta o singura afectiune, de fapt este o denumire generica pentru aproximativ 100 de boli inrudite, printre care se regasesc cancer de piele, pulmonar, ovarian, mamar, cancer testicular, cancer de prostata, hepatic sau uterin. 

Cancerul se poate declansa aproape oriunde in corpul uman, organismul fiind alcatuit din milioane de celule. In mod normal, celulele cresc si se impart pentru a forma celule noi, intrucat organismul are nevoie de ele. Atunci cand celulele cresc, ajung la maturitate si incep sa se deterioreze, acestea mor si noi celule le iau locul. In schimb, in cazul aparitiei cancerului, intregul proces este dat peste cap. Odata ce acesta devine tot mai anormal, celulele vechi sau deteriorate supravietuiesc in loc sa moara si se formeaza si alte celule noi, desi nu sunt necesare. Aceste celule suplimentare se pot diviza fara oprire si pot forma mase de tesut numite tumori.

 

Cancer de piele

Exista trei tipuri de cancer de piele: cu celule bazale (cel mai putin periculos, pentru ca sunt rare cazurile in care acesta se raspandeste in corp), cu celule scuamoase (apare sub forma unui nodul) si melanomul (se dezvolta in alunitele care si-au schimbat brusc forma, culoarea, textura sau marimea). Peste 90 la suta dintre cazurile diagnosticate de cancer de piele sunt provocate de expunerea prelungita la soare, la ore nepotrivite, fara a fi luate masuri de protectie.

 

Cancer pulmonar

Cancerul pulmonar consta intr-o crestere a celulelor din zona unui plaman sau a ambilor plamani, precum si in partea alveolelor pulmonare. Din cauza acestui tip de cancer, plamanii nu isi mai pot indeplini functia vitala si se ajunge la incapacitatea de a respira in conditii normale. Cele mai intalnite cazuri de cancer la plamani apar la fumatorii inraiti (in proportie de 80-90 la suta), restul de procente reprezentand factori genetici, fumatul pasiv sau poluarea aerului. 

 

Cancer ovarian

Atunci cand vine vorba despre cancer ovarian, acesta se dezvolta cand celulele din epiteliu se dezvolta in mod haotic, iar intregul proces este scapat de sub control. Cancerul ovarian este dificil de detectat in fazele incipiente, deoarece simptomele sale nu sunt specifice si este diagnosticat, de cele mai multe ori, cand s-a ajuns la metastaza. Tumorile ovariene sunt de mai multe tipuri, insa cele mai frecvente sunt epiteliale.

 

Cancer de san

Cancerul mamar este o boala care se dezvolta atunci cand celulele maligne se formeaza in tesuturile sanilor. Cele mai des intalnite cazuri de cancer la san apar la femeile de peste 50 de ani, dar aceasta nu este o regula generala. Cu cat este detectata mai devreme, cu atat este mai probabil ca aceasta boala sa fie mai usor de tratat, iar terapia sa fie mai eficienta. 

 

Cancer testicular

Desi nu se stie cu siguranta care sunt cauzele exacte ale aparitiei cancerului testicular, specialistii din domeniul medical au observat ca exista o conexiune intre aceasta afectiune si infertilitate sau anumite boli genetice (sindromul Klinefelter). Cancerul testicular este mai frecvent la barbatii cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani, iar sansa de vindecare este ridicata daca este diagnosticat din timp, in faza incipienta.

 

Cancer uterin

Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai raspandite tipuri de cancer din intreaga lume, fiind pe al doilea loc dupa cancerul de san. Acesta are ca principali factori de risc infectiile genitale si bolile cu transmitere sexuala, iar femeile predispuse sunt, in general, aflate la menopauza. Diagnosticarea tipului de cancer uterin se face in urma unui examen ginecologic amanuntit.

 

Cancer de prostata

Cancerul de prostataeste o boala din ce in ce mai frecventa in randul barbatilor de peste 50 de ani. Acesta afecteaza prostata (glanda situata in sistemul reproducator masculin - sub vezica urinara), iar evolutia sa este lenta, cancerul putand fi vindecat daca este depistat in stadiu precoce.

 

Cancer hepatic

Cancerul hepatic, cunoscut in limbajul uzual sub numele de cancer la ficat, face referire la celulele canceroase care afecteaza acest organ in profunzime, impiedicandu-l sa isi indeplineasca functia vitala. Carcinomul hepatocelular este cel mai cunoscut tip de cancer la ficat si se dezvolta  mai mult la barbati decat la femei, in special la persoanele de peste 45 de ani. Consumul excesiv de alcool, hepatitele B si C, precum si hemocromatoza (o cantitate mare de fier in organism) sunt doar cateva dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului hepatic.

 

Tratament cancer

In functie de tipul si stadiul in care se afla cancerul, tratamentul pentru eradicarea tumorilor sau stoparea dezvoltarii acestora poate include radioterapie (metoda locala de tratament care consta in utilizarea radiatiilor ionizante), chimioterapie (folosirea unor medicamente numite citostatice), terapie cu hormoni sau imunoterapie (administrarea unor substante cu scopul de a intari imunitatea si de a ajuta organismul sa lupte impotriva bolii), dar si interventii chirurgicale prin care sunt indepartate celulele canceroase dezvoltate in corp.

 

Tratament naturist cancer

Inainte de toate, este foarte important de mentionat faptul ca fiecare tip de cancer necesita un tratament cancer individual, in functie de caz, bazat pe o analiza amanuntita a starii generale de sanatate. Pe langa terapiile standard amintite mai sus (chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau terapie cu hormoni), un rol esential in tratarea sau prevenirea cancerului il au si remediile naturiste.

Pe site-ul nostru puteti gasi o gama foarte variata de tratamente naturiste pentru cancer, fie ca este vorba despre cancer la san, cancer hepatic sau cancer de prostata: Prostato Curcumin 95 (util in lupta impotriva cancerului de prostata), Hepatic Stem (contribuie la eliminarea celulelor canceroase din ficat), Zeolit (actioneaza la nivel celular si este foarte eficient in decontaminarea radioactiva a organismului), Ginkgo120 Stem (impiedica aparitia celulelor maligne datorita proprietatilor antioxidante), Oncology Stem (inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, previne formarea tumorilor, a metastazelor şi recidivarea bolii). Substantele folosite in realizarea acestor suplimente sunt suta la suta naturale, organice si pot fi achizitionate la preturi avantajoase.