Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Spirulina

Ce este Spirulina?

Spirulina este o micro-algă verde-albastră, al cărei nume reprezintă un derivat de la forma sa de spirală şi de la natura elicoidală a filamentelor sale. Aceasta are o istorie îndelungată de utilizare, fiind cunoscută încă din timpurile Civilizaţiei Aztece. Se dezvoltă de milioane de ani în lacurile din zonele tropicale ale Americii Centrale şi ale Africii. Această algă vine în ajutorul organismului ca o sursă importantă de proteine şi vitamine, fără efecte secundare semnificative.

Multe studii toxiclogice au dovedit în ultima perioadă siguranţa utilizării Spirulinei. Acesta se regăseşte pe lista substanţelor inculse de către Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite in categoria GRAS (produse recunocute pentru siguranţa utilizării).

 

 • AFA STEM COMPLEX

  60 capsule

  Susține procesele regenerative și de diferențiere ce...

  6900 LEI

 • AFA STEM COMPLEX

  30 capsule

  Susține procesele regenerative și de diferențiere ce...

  3900 LEI

 • AFA STEM COMPLEX

  120 capsule

  Susține procesele regenerative și de diferențiere ce...

  11900 LEI

 • GINKGO120 STEM

  60 capsule
  Regenerează celular sistemul nervos,  susţine capacitat...

  5100 LEI

 • GINKGO120 STEM

  30 capsule
  Regenerează celular sistemul nervos,  susţine capacitat...

  2900 LEI

 • GINKGO120 STEM

  120 capsule
  Regenerează celular sistemul nervos,  susţine capacitat...

  8900 LEI

 • GINKGO CURCUMIN95

  60 capsule

  Crește activitatea neuronală

  ...

  5100 LEI

 • GINKGO CURCUMIN95

  30 capsule

  Crește activitatea neuronală

  ...

  2900 LEI

 • GINKGO CURCUMIN95

  120 capsule

  Crește activitatea neuronală

  ...

  8900 LEI

Beneficiile Spirulinei

În prezent, Spirulina este utilizată la scară largă ca supliment alimentar datorită beneficiilor acesteia pentru buna funcţionare a organismului:

   -   Aport de energie: Spirulina a fost denumită drept “alimentul viitorului”, datorită componentelor sale cu rol important în stimularea nivelului de energie pentru organism. Polizaharidele şi grăsimile esenţiale din componenţa algei sunt absorbite cu uşurintă de către celulele umane, având ca rezultat eliberarea de energie. De asemenea, Spirulina susţine dezvoltarea de lactobacili sănătoşi în intestin, permiţând producerea de vitamina B6, care ajută la eliberarea de energie.
   -   Antialergic, imunomodulator: Datorită conţinutului de minerale şi nivelului de beta-caroten, Spirulina are rolul de a proteja celulele organismului şi a le pregăti pentru lupta cu diverşi factori alergogeni, stimulând capacitatea naturală de apărare a organismului.
   -   Reducerea nivelului de colesterol şi efecte benefice asupra diabetului zaharat:  Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces în ţările dezvoltate în ciuda creşterii nivelului de conştientizare a afecţiunii. În acelaşi timp, nivelul ridicat de colesterol reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori de risc în aterosceroză. Spirulina ajută la reducerea nivelului de colesterol şi trigliceride din sânge, îmbunătăţind, în general, sănătatea cardiovasculară datorită faptului ca este o sursă rară de acid linoleic (care mai este prezent in laptele matern)
   -   Antioxidant cu rol de reducere a tendinţei naturale de îmbătrânire a organismului:  Cu un conţinut bogat de substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului (proteine, beta-caroten, vitamine din complexul B, vitamina E, săruri minerale, acizi graşi, enzime), Spirulina protejează organismul de efectele radicalilor liberi şi stimulează procesele de regenerare, de reîntinerire şi de vindecare a corpului.
   -   Reducerea numărului de kilograme în plus: Printre cele mai importante şi benefice efecte ale Spirulinei se regăseşte şi pierderea în greutate. Spre deosebire de alte remedii pentru slabit, cu ajutorul Spirulinei, scăderea numărului de kilograme are loc fără a priva organismul de toate vitaminele, aminoacizii şi substantele nutritive necesare pentru buna funcţionare a acestuia.

Alte beneficii importante ale Spirulinei:

   -   Protejează ficatul, contribuie la regenerarea celulelor hepatice
   -   Tratează anemiile
   -   Îmbunătăţeşte digestia
   -   Previne diferite afecţiuni ale ochilor (cataracta, miopia, glaucomul)
   -   Adjuvant în perioade de suprasolicitare fizică şi psihică
   -   Proprietăţi nutritive, regeneratoare şi antioxidante asupra pielii
   -   Stimulează lactaţia la femeile care alăptează

 

Efecte şi contraindicaţii:

Datorită conţinutului ridicat de proteine nu se administrează persoanelor cu fenilcetonurie.

 

Ştiaţi că...SPIRULINA...

   -   A devenit faimoasă după administrarea ei cu succes de către NASA ca supliment alimentar pentru astronauţii care desfăşurau misiuni în spaţiu
   -   Deţine un conţinut bogat de proteine vegetale – de 4 ori mai mare decât carnea de peşte sau cea de vită
   -   Are un rol important în protejarea celulelor împotriva factorilor nocivi externi datorită conţinutului de beta-caroten – de 5 ori mai mare decât morcovii şi de 40 de ori mai mare decât spanacul
   -   Reprezintă o sursă importantă de vitamine – de 4 ori mai mare decât cantitatea de vitamina B12 întâlnită în ficatul de animale