Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Somnifer natural

Somnul este o stare fiziologica de repaus total, in care organismul se reface, pentru a-si putea relua programul de activitati in fiecare zi.

In timpul somnului, organismul elimina toxinele din organism, isi reface rezervele energetice, reface si intareste sistemul imunitar. 

Ritmul tot mai alert al zilelor noastre provoaca multor persoane dezechilibre, printre care cele mai comune sunt tulburarile somnului.

Lipsa somnului sau a calitatii acestuia, desi este o afectiune complexa, poate fi tratata si cu ajutorul somniferelor naturale

 • RELAX WELL

  60 capsule

  Induce somnul și crește calitatea somnului, previne t...

  3100 LEI

 • RELAX WELL

  120 capsule

  Induce somnul și crește calitatea somnului, previne t...

  5100 LEI

 • FARASTRES DORMBINE

  Pachetul tau 30 capsule + 30 capsule
  Menţine echilibrul psiho-emoţional, diminuează efectele...

  5600 LEI

Aceste tulburari pot fi temporare sau de durata.
 
Insomniile pot fi provocate de boli, viroze, stari de anxietate, griji, depresii, consumul stimulentelor de genul: cafea, ceai negru, bauturi pe baza de cola. Cofeina, care este un puternic stimulent al sistemului nervos central reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze ale insomniei.
O alta cauza a insomniei poate fi productia insuficienta de melatonina, care este un hormon natural, eliberat de creier, ca raspuns la lasarea intunericului. Astfel, acest hormon pregateste corpul pentru somn, indeplinind in acelasi timp si o serie de functii care influenteaza starea de bine si longevitatea.
Melatonina este produsa de o glanda numita glanda pineala, ce se afla in centrul creierului. Pe masura ce nivelul de melatonina creste, apare starea de somnolenta.
Nivelul de melatonina este influentat de mai multi factori, unul dintre ei fiind varsta. O data cu inaintarea in varsta, incidenta tulburarilor de somn creste. Melatonina este un somnifer natural care nu provoaca dependenta. Acestea provoaca un somn natural, odihnitor si chiar revigorant.
   -   Exista si surse naturale de melatonina, precum: uleiul de masline, ciresele, vinul, nucile, rosiile, coaja strugurilor, carnea slaba, lactatele, cerealele integrale, etc. Melatonina provenita din surse naturale este folosita si pentru efectele sale antioxidante. Melatonina este singurul antioxidant capabil sa patrunda in toate celulele organismului, reducand in acest fel distrugerile cauzate de radicalii liberi.
   -   Veritabile somnifere naturale sunt extractele de plante precum: sunatoarea, floarea pasiunii, angelica, isopul, roinita, teiul, etc. Aceste plante regenereaza celular sistemul nervos si sunt foarte eficiente in combaterea nervozitatii, a anxietatii, a atacurilor de panica, a instabilitatii emotionale si a insomniei.
   -   Valeriana este un alt somnifer natural folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea insomniei si a irascibilitatii. Acest remediu natural mai poate fi administrat si sub forma de picaturi sau capsule.
   -   Musetelul este o planta ce prezinta multiple beneficii asupra sanatatii, printre care se numara si ameliorarea starilor de insomnie. Aceasta planta poate fi administrata sub forma de ceaiuri, tincturi sau extracte sub forma de capsule.
   -   Suplimentele naturale de calciu si magneziu sunt foarte eficiente in reglarea tulburarilor de somn, mai ales atunci cand sunt administrate impreuna.
   -   Suplimentele naturale de hamei au si ele efect calmant asupra organismului, fiind folosite cu succes in cazuri de anxietate si insomnie.
   -   Tulburarile de somn mai pot fi combatute si prin aromoterapie cu lavanda. Uleiurile volatile de lavanda au un efect calmant si relaxant asupra organismului prin instalarea unei stari propice somnului. Lavanda este un somnifer natural ce se poate administra si sub forma de infuzie, având totodata si proprietati digestive si cicatrizante.
 
Beneficiile unui somnifer natural sunt: protejarea organismului de stres, imbunatatirea calitatii somnului, imbunatatirea atentiei si capacitatii de concentrare.