Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Tratament naturist pentru psoriazis

Ce este Psoriazis-ul?

Psoriazis-ul este o boală inflamatorie comună a pielii care afectează în prezent 2% din populaţie. 

În general, zonele afectate cel mai des de Psoriazis sunt zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de inserţie a părului la nivelul scalpului) sau unghiile, însă Psoriazis-ul poate afecta orice alte zone ale corpului.Persoanele interesate de un tratament Psoriazis trebuie să aibă în vedere o abordare complexă. Acesta poate include modificări ale stilului de viaţă, nutriţie şi medicaţie. Identificarea celui mai potrivit tratament Psoriazis depinde de severitatea simptomelor, vârsta sau starea generală de sănătate.

Această afecţiune are o evoluţie de lungă durată şi se manifestă prin aparţia următoarelor simptome:

  • Zone tegumentare rosii, reliefate, acoprite de cruste lucioase la suprafata. Aproximativ 90% dintre persoanele cu Psoriazis prezintă plăci cutanate care se regăsesc cel mai frecvent nivelul coatelor, genunchilor, scalpului, mainilor, picioarelor si regiunii sacrale inferioare
  • Zone mici, sângerânde, care apar în urma exfolierii leziunilor cutanate (cunoscute sub numele de semnul Auspitz)
  • Cruste de diferite grosimi la nivelul scalpului
  • Mâncărime în special în zona pliurilor cutanate, în fazele de acutizare ale bolii
  • Afecţiuni ale unghiilor:  îngălbenirea unghiilor de la picioare şi în unele cazuri şi la nivelul mâinilor, apariţia unor pete, desprinderea unghiilor de la rădăcină. 

Psoriazis-ul poate debuta la orice vârstă, din copilărie şi până la o vârstă înaintată. Există totuşi perioade în care Psoriazis-ul este mai probabil să se declanşeze. Majoritatea oamenilor observă primele semne între 15 si 30 de ani.

 

Cauze ale apariţiei bolii

Majoritatea specialistilor susţin că Psoriazis-ul este o afecţiune determinată genetic.  Aproximativ o treime dintre persoanele cu Psoriazis au rude în familie cu această boală. Pe lângă factorii genetici,  există şi alţi factori personali sau de mediu care au şi ei un rol în declanşarea bolii.

Psoriazis-ul apare ca urmare a activităţii sistemului imunitar, în special a unui tip de celule sanguine cunoscute sub numele de celule limfocitare T. În mod normal celulele T se deplasează prin corp pentru a detecta şi lupta împotriva substanţelor străine precum virusuri sau bacterii. În cazul persoanelor cu Psoriazis, celulele T atacă celulele sănătoase ale epidermei determinând inflamaţii ale acesteia.

Psoriazis-ul se declanşează sau se agravează ca urmare a unui factor declanşator precum: existenţa unei infecţii, a unei leziuni a pielii – tăieturi, arsuri cauzate de soare, a stresului, a vremii reci, a fumatului sau a consumului excesiv de alcool.

 

Tratament Psoriazis

De asemenea, tratamentul Psoriazis-ului se realizează în funcţie de localizarea leziunilor cutanate, extinderea lor, complicaţii sau boli asociate. Pe lângă componenta fizică (afectare cutanată, articulară), trebuie înzestrată cu atenţia cuvenită şi componenta de ordin psihic (frustrare sau depresie secundară aspectului fizic neplăcut).

 

Remedii naturiste pentru Psoriazis

Pe lângă tratamentul medicamentos, există la îndemână o serie de remedii naturiste pentru Psoriazis, care spre deosebire de terapia cu medicamente, ajută la ameliorarea simptomelor înlăturând riscul unor reacţii secundare.

  • Este de ajutor urmarea unei diete bogate în peşte, carne de curcan, ţelină (în scopul detoxifierii rinichilor), pătrunjel, salată verde şi lămâi (pentru curăţirea ficatului), lămâi verzi şi sucuri de fructe şi legume
  • Eliminarea pe cât posibil produsele de origine animală bogate în grăsimi saturate, care susţin evoluţia inflamaţiilor
  • Utilizarea de suplimente nutritive: acid folic, lecitină, vitamina A, vitamina E, seleniu şi zinc redau elasticitatea şi sănătatea pielii
  • Cartilajul de rechin: face parte din sfera de remedii naturiste pentru Psoriazis cu rol de ameliorare a plăcilor psoriazice (datorită conţinutului de proteine şi carbohidraţi)
  • Turmeric-ul: datorită proprietăţilor lui antiinflamatorii, susţine ameliorarea semnelor şi simptomelor existente. Curcumin-ul, principiul activ esenţial din Turmeric, previne infecţia rănii şi dezvoltarea bacteriilor care pot agrava plaga, contribuie la formarea celulelor noi epiteliale şi grăbeşte închiderea rănilor.

În sfera de remedii naturiste pentru Psoriazis, Herbagetica recomandă utilizarea gamei de produse bazate pe extracte standardizate. Extractul pulbere reprezintă cea mai utilă formă de administrare a unei plante medicinale. Produs 100% natural, are o putere ridicată de absorbţie în organism, fiind de zece ori mai puternic ca şi beneficii decât pulberea simplă din plante.