Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Protector Gastric

Gastrita este o inflamatie a mucoasei care protejeaza peretii stomacului. Cauzele cele mai frecvente care duc la aparitia gastritei sunt: administrarea de medicamente, prezenta in stomac a unei bacterii (Helicobacter pylori), lipsa somnului, consumul exagerat de alcool si un nivel ridicat al stresului psihic.

Netratata la timp sau corespunzator, gastrita evolueaza spre ulcer.Cel mai des intalnit simptom al gastritei este durerea simtita la nivelul stomacului, durere in general asociata cu senzatia de "arsura". Aceste dureri mai pot fi insotite de semne precum: greata, balonare, regurgitatii acide, diaree.

 • STOMACALM

  60 capsule

  Calmant gastric, antiiflamator gastrointestinal, cicatr...

  3000 LEI

 • STOMACALM

  30 capsule

  Calmant gastric, antiiflamator gastrointestinal, cicatr...

  1700 LEI

Diagnosticul unei gastrite poate fi confirmat doar printr-un examen microscopic al celulelor mucoase gastrice.

In cazul ulcerului, durerea este mult mai intensa decat in cazul gastritei si pot aparea simptome cum ar fi accese de voma cu sange sau scaune cu cheaguri de sange inchise la culoare. Cea mai sigura modalitate de a stabili daca e vorba de ulcer sau gastrita este consultul medicului de specialitate.

Tratamentele cu antibiotice de sinteza luate fara un protector gastric, va produce multe suferinte stomacului. Antibioticele distrug flora intestinala, care contine milioane de bacterii benefice cu rol in reglarea digestiei, in mentinerea unui PH optim in colon, in protejarea mucoasei tubului digestiv si in imunizarea organismului.

Alimentatia corespunzatoare si extractele de plante sunt cei mai importanti factori ce contribuie la refacerea florei intestinale, oferind si protectie gastrica in acelasi timp.

   -   Adevarate protectoare gastrice, plantele medicinale precum musetelul si galbenelele au efect cicatrizant asupra stomacului. Acestea pot fi consumate sub forma de ceaiuri, tincturi sau pulberi (capsule).

   -   Un rol esential in protejarea stomacului il au prebioticele si probioticele. Prebioticele se gasesc in cereale integrale, fructe si legume. Probioticele reprezinta culturi vii de bacterii si le gasim in iaurturi naturale, kefir, branza, castraveti si varza murata. De asemenea, acestea din urma se gasesc si in farmacii sub forma de suplimente alimentare. Probioticele sunt recomandate si in alte situatii de indigestie, balonare, sindrom de colon iritabil, diaree, etc.

   -   Lemnul dulce este o planta ce contine numeroase substante benefice sanatatii, fiind unul din cele mai bune produse naturale pentru protectie gastrica, pentru reducerea inflamatiei la nivelul mucoasei stomacului si stimularea proceselor de regenerare la acest nivel. Aceasta planta, considerata un bun protector gastric, imbunatateste protectia mucoasei prin stimularea actiunii celulelor secretoare de mucus si cresterea microcirculatiei in tractul gastrointestinal.

   -   Extractul de sunatoare contine substante amare cu rol in stimularea digestiei, scaderea aciditatii gastrice si stimularea activitatii vezicii biliare. Mai mult, are actiune puternic antiinflamatoare asupra mucoasei gastrice.

   -   Obligeana este si ea un calmant si un protector gastric foarte eficient, ajutand la curatarea stomacului si a intestinelor de toxine. Datorita efectului sau tonic, obligeana intensifica secretiile gastrointestinale si mareste pofta de mancare.

   -   Un alt protector gastric natural cu efecte  foarte eficiente in tratarea afectiunilor gastrice este chitosanul, care are un puternic efect alcalinizant, ajutand in timpul crizelor de gastrita. Acesta stimuleaza regenerarea mucoasei gastrice si a peretilor stomacului afectati de secretiile acide.

   -   Sucurile alcaline cu un continut bogat in clorofila ajuta la regenerarea mucoasei gastrice, au efect calmant si antiinflamator.

Suplimentele cu rol de protectie gastrica au actiune calmanta, cicatrizanta, antiinflamatoare si usor sedativa.