Potenta

O viață sexuală bună are o influență pozitivă asupra sănătății și asupra relației de cuplu. Există și momente când nivelul dorințelor sexuale scade datorită unor factori emoționali sau fizici.

Consecințele negative ale stresului se manifestă sub mai multe forme, cele mai deranjante în cazul bărbaților fiind tulburările de dinamică sexuală. 

 • PROSTATO STEM

  60 capsule

  Susţine sănătatea şi funcţionarea normală a tract...

  5100 LEI

 • BRANCA MARELUI URS

  60 capsule

  Îmbunătățește fertilitatea, tonic sexual, afrodisi...

  3100 LEI

 • PROSTATO STEM

  30 capsule

  Susţine sănătatea şi funcţionarea normală a tract...

  2900 LEI

 • PROSTATO STEM

  120 capsule

  Susţine sănătatea şi funcţionarea normală a tract...

  8900 LEI

 Aceste tulburări se pot manifesta sub mai multe forme, cum sunt: lipsa libidoului, ejaculare precoce, erecție slabă, spermatoree, etc.

Deficiențele de potență sunt determinate de mai mulți factori, printre care: nivelul scăzut al testosteronului, nivelul crescut de colesterol, anxietatea, consumul excesiv de alcool, fumatul și unele medicamente.

Ateroscleroza este una din cauzele frecvente ale disfuncțiilor erectile, din cauza tulburărilor circulatorii. Impotența timpurie este cauzată și de alți factori, precum: obezitatea, diabetul și dereglările hormonale.

Sunt și unele alimente care influențează în mod negativ potența masculină, cum sunt: uleiurile vegetale rafinate, alimentele procesate, cofeina, etc.

O dietă potrivită pentru menținerea potenței masculine este una care mărește producția de testosteron și asigură în același timp o bună funcționare a vaselor de sânge. În acest sens, fiecare bărbat ar trebui să includă în meniul zilnic și o serie de alimente, cu efect afrodisiac, bogate în vitamine, minerale și fitonutrienți cu efect vasodilatator.

Ginsengul este una dintre cele mai puternice plante cu efect afrodisiac, care contribuie la creșterea potenței sexuale și la tratarea impotenței și a disfuncțiilor sexuale. De asemenea, semințele de susan, care sunt foarte bogate în vitamina E, stimulează virilitatea, iar semințele de anason intensifică plăcerea sexuală. Semințele și florile de Brânca-ursului sunt un adevărat fenomen pentru sporirea fertilității masculine, având un efect de îmbunătățire a calității spermei.

Alimentele bogate în antioxidanți previn disfuncțiile circulatorii și îmbunătățesc viața sexuală prin înlesnirea erecțiilor puternice. Alimentele cele mai bogate în antioxidanți sunt legumele și fructele proaspete, care ar trebui să fie prezente în dieta oricărui bărbat.

În topul celor mai bune alimente cu efecte remarcabile pentru potentă se regăsesc: nucile, mierea de albine, stridiile, spanacul, țelina, rodia, ghimbirul, ardeiul iute, usturoiul, etc.

Un alt factor nutritiv cu acțiune sexuală este zincul. Acest mineral este prezent în cantități importante în aparatul genital masculin, prostată și testicule, fiind implicat în sinteza spermei și a lichidului seminal. Organele sexuale masculine folosesc mai mult zinc decât orice altă parte a organismului. Un consum regulat de alimente bogate în zinc va îmbunătăți considerabil performanțele sexuale.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, bărbații prezintă un risc crescut de a manifesta tulburări de dinamică sexuală, ce nu întotdeauna pot fi ameliorate. În consecință, ei trebuie să-și mențină un stil de viață sănătos și o atitudine sexuală echilibrată. Cu alte cuvinte, este indicat să aibă o dietă sănătoasă, o viață activă și nu în ultimul rând o minte sănătoasă.

Beneficiile suplimentelor pentru potență sunt: funcționarea normală a glandelor sexuale, îmbunătățirea erecției, creșterea libidoului, întinerirea funcțiilor sexuale, creșterea motilității spermatozoizilor, stimularea secreției de testosteron, etc.