Descriere
Parasites 12 Detox Forte este o formulă originală, 100% naturală, ce conține 12 extracte forte din plante medicinale cu rol antiparazitar. Este un puternic detoxifiant intestinal ce ameliorează senzațiile neplăcute cauzate de prezența paraziților, reface flora intestinală și îmbunătățește producția de anticorpi.
Cuișoarele
sunt cunoscute ca ”regele care omoară paraziții intestinali” datorită proprietăților remarcabile antiparazitare. Uleiul conținut de cuișoare are ca și compus principal eugenolul, care are rolul de a îmbunătăți secreția acidului clorhidric și a ucide viermii intestinali. Este o substanţă anestezică și antiseptică ce ajută la combaterea infecțiilor și inflamațiilor și ajută la restaurarea florei intestinale.
Usturoiul
Cea mai veche utilizare a usturoiului este ca vermifug, datorită alicinei, cel mai puternic compus din compoziția acestuia. Alicina stimulează, de asemenea, pereţii stomacului și ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive ce ajută la refacerea organismului după eliminarea paraziților.
Pelinul negru
are o acțiune gastro-intestinală complexă, fiind utilizat ca stimulent digestiv ce favorizează eliminarea paraziților intestinali, datorită uleiului eteric din compoziție ce are proprietăți dezinfectante, laxative, depurative și stomahice.
Grapefruitul
Extractul de grapefruit este un puternic inhibator împotriva parazițiilor datorită antioxidanților și fi tonutrienților din componență. Menține flora intestinală ajutând la reglarea acesteia, fiind foarte bine tolerat de corpul uman.
Semințele de dovleac
și-au dovedit efi ciența în caz de parazitoze cu giardia, oxiuri și tenie. Acest efect este conferit de prezența unui aminoacid, cucurbitina, care „paralizează” viermii intestinali, eliminându-i.
Cimbrul
are proprietăţi antibacteriene și carminative. Stimulează digestia și creează un mediu neprielinic pentru paraziţii intestinali. Acesta inhibă dezvoltarea paraziților intestinali și paralizează centrii nervoși ai viermilor, ajutând la eliminarea lor.
Gențiana
este un remediu excelent în uciderea viermilor intestinali și a paraziților. Amarogentina, principiul amar regăsit în rădăcina acestei plante este un tonic digestiv extrem de puternic, care ajută tranzitul și reduce simptomele asociate infestării cu paraziți.
Menta
are o acțiune antihelmintică datorită prezenței compușilor flavonoizi ce stimulează secreția de bilă și a taninurilor ce au proprietăți spasmolitice și produc o ușoară anestezie a mucoasei gastrice ajutând la uciderea paraziților.
Feniculul
elimină paraziții și facilitează eliminarea rapidă a acestora. Feniculul ajută la relaxarea mușchilor din organism și conține nutrienți anti-inflamatori, antioxidanți și antispastici, care ajută la calmarea tractului digestiv.
Piperul negru
Capsicina din piperul negru, cea care dă senzația de “căldură”, omoară viermii intestinali și ajută la digestie. Este responsabilă de stimularea papilelelor gustative transmiţând semnale stomacului pentru creșterea cantităţii de acid clorhidric secretat. Piperina este cea care ajută toate celelalte ingrediente la o acțiune sinergică și o absorbție mult mai puternică.
Schinduful
Schinduful este un agent antimicrobial și antiparazitic care elimină viermii, ajutând la producția de fluide digestive care facilitează digestia și asimilarea substanțelor nutritive. Diosgenina, hormonul prezent în schinduf, inhibă efectele pe care toxinele viermilor le au asupra mucoasei colonului, protejându-l de reabsorbția acestora. Schinduful are și rol ușor laxativ.
Adjuvant în:
- elimină paraziții și viermii intestinali
- detoxifierea tractului intestinal
- funcţionarea normală a sistemelor digestiv și hepatobiliar
Contribuie la:
- amelioreză simptomele infestării cu paraziți și viermi intestinali
- detoxifiant
- antioxidant
Limbricii
Sunt cei mai răspândiți paraziți ce pătrund în corpul uman prin intermediul legumelor și fructelor nespălate. Aceștia se dezvoltă în mare parte în intestinul subțire, putând să migreze în tot restul corpului. Principalele simptome la infestarea cu limbrici sunt febra, durerile abdominale, diaree, vomă și accesele de tuse puternică. Netratați, limbricii pot produce boli ca apendicita, icter mecanic, pancreatită acută, deficit de creștere la copii, deficit de vitamina A și D.
Oxiurii
Sunt prezenți mai ales în infestările la copii (grădinițe și școli), contaminarea având loc prin înghițirea ouălor de parazit. Simptomele cele mai des prezente la infecția cu oxiurii sunt mâncărimile perianale, pruritul anal și un somn neliniștit. Dacă parazitul migrează în corp poate duce la boli ca infecții ale tractului urinar: cistită sau pielonefrită, infecții peritoneale: vaginită sau endometrioză; scăderea drastică în greutate; abcese perianale dureroase; ulcerații ale intestinelor.
Tenia
Este unul dintre cei mai periculoși paraziți, ajunge în corpul uman prin consumul de carne infestată. Netratată, tenia poate ajunge la o dimensiune de 10m și rezistă în corp până la 20 ani. Infestarea cu tenie poate cauza dureri abdominale severe, stări de vomă și greață, oboseală însoțită de amețeli și dificultăți de somn și chiar convulsii. Larvele de tenie sunt cele mai periculoase, netratate putând să migreze spre creier sau alte organe unde formează ghemuri ce pot duce la crize de epilepsie, meningită și chiar demență.
Toxocara
Contractată prin ingestia de sol contaminat cu ouă embrionate, provenite din fecalele animalului gazdă: pisici și îndeosebi câini. Boala prezintă un debut acut manifestat prin: febră, anorexie și scădere ponderală. În stadiul doi parazitul poate ajunge la organe, atacând și necrozând ficatul, ducând la convulsii și encefalite în atacul la creier și chiar tumori oculare.
Trichina
Parazitul cu rata de mortalitate cea mai ridicată, ajunge în corpul uman din carnea infestată negătită corespunzător. Debutează cu dureri de stomac, colică, diaree, greaţă, vomitat şi febră, iar după ce larvele migrează din tractul intestinal în fluxul sanguin şi ajunge în muşchi, bolnavul simte friguri, dureri de cap, umflarea feţei sau a membrelor, conjunctivită și hipotensiune arterială, ajungând chiar la afecțiuni ale sistemului cardiovascular și nervos: hemipareze, tahicardie, infarct miocardic, convulsii și chiar deces.
Giardia
Este una dintre cele mai răspândite infecții parazitare asociată cu condiții de igienă deficitare și o calitate foarte slabă a apei de băut. Boala se poate manifesta prin diferite simptome: dominanță de diaree, crampe abdominale, eliminarea de materii fecale și gaze urât mirositoare, vomă intermitentă, disconfort epigastric, oboseală excesivă, anorexie. În cazul în care infecția nu e tratată, boala poate evolua spre diaree cronică, sindromul colonului iritabil, disfuncții biliare, manifestări dermatologice (prurit, urticarie) sau chiar artrită reactivă ori afecțiuni oculare.
Salvia
Încă din antichitate salvia este un remediu celebru pentru tratarea tuturor problemelor digestive, mai ales a infestărilor cu viermi paraziți, a diareei, a colitei de fermentație și a diferitelor infecții ale tubului digestiv, reducând fl atulența, diareea și vărsăturile, arsurile stomacale și balonările.
Produs Notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, Notificare nr 11157/13.07.2017
compozitie
Compoziție per 1 capsulă
Cuișoare (Syzygium aromaticum) extract 4:1 | 120 mg | Usturoi (Allium sativum) extract standardizat cu 1% alicină | 60 mg | Pelin Negru (Artemisia vulgaris) extract 4:1 | 50 mg | Grapefruit (Citrus Paradisi) extract standardizat cu 45% flavonoide | 40 mg | Semințe de dovleac (Cucurbita maxima) extract 4:1 | 30 mg | Cimbru (Thymus vulgaris L.) extract standardizat cu minim 0.2% timol | 25 mg | Gențiană (Gentiana Lutea) extract 4:1 | 25 mg | Mentă (Mentha longifolia) extract 4:1 | 20 mg | Fenicul (Foeniculum vulgaris L.) extract 4:1 cu minim 0,5% ulei esențial | 20 mg | Piper Negru (Piper Nigrum) extract standardizat cu 5% piperină | 20 mg | Schinduf (Trigonella foenum-graecum) extract standardizat cu minim 50% saponine | 20 mg | Salvie (Salvia officinalis L.) extract 4:1 | 20 mg |
Administrare
Administrare adulti: | 1 capsulă | pe zi, timp de 30 de zile |
Administrare copii: | 1 capsulă | pe zi, timp de 30 de zile |
Program de lucru specialist:
Luni- vineri: 9.30-12.30 13.00-16.00
0372.91.88.88
specialist@herbagetica.ro
Precauţii: A nu se administra mai mult de 30 de zile consecutive.
Contraindicaţii: A nu se administra copiilor mici, femeilor însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu alergii la oricare din componente, decât la recomandarea medicului de specialitate.
Păreri
- Bratuva Elena:
-
Rating