Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

NIGELLA CHIMEN NEGRU

60 capsule

In stoc

imunostimulator, imunomodulator, citostatic natural, antitumoral, curăță și protejează plămânii și sistemul respirator

4900 LEI

transport gratuit

Cost livrare 11 lei (LIVRARE GRATUITĂ în țară pentru comenzile de peste 120 lei)

 

Descriere

Chimenul negru- Nigella sativa are o tradiție de mii de ani în Orient, cu o extraordinară întrebuințare terapeutică pentru care a fost denumit “sămânța binecuvântării”.

 

 

Beneficii:

 • Susține buna funcționare a sănătății căilor respiratorii (superioare și inferioare) și a respirației

 • Imunostimulator

 • Imunomodulator

 • Antispamodic

 • Antiastmatic, combate apariția crizelor paroxistice de astm bronșic și tuse convulsivă

 • Antiinflamator

 • Analgezic

 • Antibacterian, antifungic, antiseptic

 • Antioxidant

 • Antiviral

 • Hipoglicemiant, asigură buna funcționare a metabolismului glucidic

 • Antitumoral

 • Hepatoprotector

 • Stimulează producția de interferon natural

 

Faimosul medic persan Avicenna a susținut în "The Canon of Medicine" că Negrilica-Chimenul  Negru stimulează revitalizarea corpului și ajută la recuperarea din oboseală și letargie, precum și că tratează diverse tulburări respiratorii și ginecologice. În medicina Unani se folosește intens Chimenul negru pentru astm, bronșite, tuse, reumatism și alte afecțiuni inflamatorii.

Aceste proprietăți terapeutice ale Nigellei Sativa sunt puse pe seama compoziției sale chimice, acizi grași nesaturați, uleiuri esențiale, vitamine, aminoacizi, enzime și săruri minerale, în care predomină acizii grași polinesaturați Omega-6.

De asemenea se remarcă și 3 constituenți specifici de bază ai Chimenului Negru: Timochinona, Timohidrochinona și Timolul care susțin capacitatea incredibilă a Nigellei Sativa de vindecare, superioară chiar și unor antibiotice de sinteză cunoscute și multor altor medicamente antivirale și antifungice.

Beneficiile terapeutice ale Timochinonei sunt atribuite proprietăților sale antioxidante, anticancerigene, antiinflamatoare, hepatoprotectoare si antimicrobiale. Astfel, utilizarea sa medicinală poate fi făcută în infecții bacteriene, diabet, boli de ficat, inflamație articulară, deficiențe imunitare și afecțiuni asociate cu slaba funcționare a sistemului imunitar. Nigella Sativa (Negrilica) se mai folosește și în combaterea infecțiilor cu paraziți, inclusiv cu Hellicobacter Pylori.

Stimulează imunitatea:

Nigella Sativa este unul dintre cele mai cunoscute remedii fitoterapeutice pentru deficiențele de imunitate. Măduva osoasă și splina sunt două organe importante asociate sistemului imunitar. Limfocitele B sunt un tip de celule albe ale sângelui produse de maduva osoasă. Splina este un organ major al sistemului limfatic și asistă la producerea de limfocite T în timus. Atât celulele adulte limfocite B cât și T pot distruge organismele patogene, incluzând bacterii, fungi și viruși. Un studiu realizat pe șoareci a arătat că animalele tratate cu Nigella Sativa aveau un număr mult mai mare de celule albe în sânge față de grupul de control. Acest studiu indică faptul că administrarea de extract de Chimen Negru poate crește numărul de celule albe în sânge prin susținerea funcționării măduvei osoase și a splinei care îmbunătățesc considerabil imunitatea.

Adjuvant în:

  • Răceli, viroze pulmonare, tuse persistentă, bronșită acută

  • Sistem imunitar slăbit

  • Dureri articulare și reumatice

  • Hepatite virale B sau C

  • Astm, bronșită astmatiformă

  • Pneumonie, fibroză pulmonară

  • Alergii, sinuzită alergică

  • Boli autoimune, Hashimoto, artrită polireumatoidă

  • Diaree și paraziți intestinali

 

Modulează imunitatea:

Acțiunea extractului de Chimen Negru nu doar că activează sistemul imunitar împotriva diferiților agenți cauzatori de boli, dar de asemenea joacă un rol unic în modularea sistemului imunitar prin menținerea homeostaziei funcționării sistemului imunitar pentru a preveni și regla bolile autoimune precum Hashimoto, artrita reumatoidă, alergii etc. În plus, tratamentul cu Nigella Sativa a ajutat pacienții cu boala Hashimoto să-și regleze greutatea corpului. Hepatita C este o boală virală care duce la inflamarea ficatului. Un studiu clinic a arătat că extractul Nigella Sativa poate reduce infecția virală cu Hepatita C și îmbunătăți mult starea de sănătate. Extractul de Chimen Negru stimulează organismul să producă interferon pe cale naturală, susținându-i astfel longevitatea și procesul de detoxifiere.

Citostatic natural, antitumoral:

Una din cele mai promițătoare utilizări terapeutice ale Nigellei Sativa este ca și citostatic natural si antitumoral, fără efecte secundare. Cei trei constituenți de bază menționați lucrează sinergic pentru a opri creșterea și răspândirea celulelor tumorale. Conform unui studiu, a fost observată o scădere de 52% a volumului de celule tumorale după administrarea de Timochinona. De asemenea, s-a observat că atunci când Timochinona este administrată în chimioterapie, se reduc toxicitatea și efectele adverse ale medicamentelor chimioterapeutice. În plus, cercetările au demonstrat ca Nigella Sativa stimulează activitatea celulelor Nk (natural killer) prezente în sistemul imunitar care au activitate antitumorală.

Curăță și protejează plămânii și sistemul respirator:

Bolile alergice precum rinita alergică, bronșita astmatiformă, dermatita atopică, eczema atopică sunt câteva boli alergice cunoscute asociate cu boala autoimună. Studiile au arătat că administrarea de extract de Nigella Sativa scade nivelul de IgE-uri, volumul de euzinofile și inhibă răspunsul sistemului imunitar prin acțiunea sa imunomodulatoare și previne reacțiile alergice.

Nigella Sativa este extrem de utilă în Astm, bronșită astmatiformă, sinuzită alergică. Reduce spasmele induse de nivelul ridicat de histamine. Este un imunomodulator foarte eficient în alergii. De asemenea are rezultate uimitoare în tuse persistentă, fiind foarte recomandat și pentru tusea tabacică la fumători, ajutând în recuperarea rapidă după răceli, viroze pulmonare.

 

 

 

Produs notificat de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA, Notificare seria 15245/ 07.10.2021

 

compozitie

Compoziție per 1 capsulă:

Extract 10:1 din seminte de Negrilica (Nigella sativa) standardizat la 5% Thimochinona                                  530 mg  

AdministrareAdministrare                                    cate 2-3 capsule                   pe zi                                 


Această recomandare este una generală, pentru afecțiuni acute sau foarte grave puteți mări doza. Pentru recomandări personalizate vă punem la dispoziție specialistul nostru în fitoterapie:

Program de lucru specialist:
Luni- vineri: 9.30-12.30 13.00-16.00
0372.91.88.88
specialist@herbagetica.ro


Precauții/Contraindicații: Nu se cunosc.

Păreri

Ne interesează părerea ta!

Spune-ne parerea ta despre: NIGELLA CHIMEN NEGRU

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Rating

Produse recomandate

AFA STEM

AFA STEM

13800 LEI

MAGNEZIU ORGANIC

MAGNEZIU ORGANIC

1700 LEI