Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

 

KRILL OIL Supreme Omega 3

KRILL Oil Supreme Omega 3 este un ulei pur, concentrat, extras exclusiv dintr-o specie de crustaceu specifică zonei Antarctice: Krill Antarctic (Euphausia superba) și reprezintă noua generație Omega-3 în promovarea sănătății inimii, creierului, ficatului, articulațiilor și a luptei împotriva colesterolului.

  

KRILL OIL SUPREME OMEGA3

1. De ce Krill Oil Supreme Omega 3

2. Beneficii

3. Compozitie

4. Avantajul fosfolipidelor

5. Avantajul Licaps

6. Studii de caz

7. Puritate si sustenabilitate

 

 

 

De ce Krill OIl Supreme Omega 3?

 

Uleiul de Krill este o sursă naturală, superioară de acizi grași Omega-3 EPA și DHA, fosfatidilcolină, colină și astaxantină. Această combinație este ceea ce diferențiază eficient uleiul de Krill de alte uleiuri de pește. În plus, concentrațiile ridicate și standardizate: EPA, DHA, colină și astaxantină fac din KRILL Oil Supreme Omega 3 cel mai concentrat și eficient Omega-3.   

 • • 5 ingrediente standardizate: Omega-3 EPA și DHA, Fosfatidilcolină, Colină și Astaxantină fac din KRILL Oil Supreme Omega 3 cel mai puternic ulei de Krill
 • • 60% mai multă absorbție celulară datorită celor 5 ingrediente standardizate
 • • 100% extras din Krill Antarctic, fără ulei de pește în compoziție, prin recoltare ecologică

Ce este Krill-ul?

Krillul antarctic (Euphausia superba) trăiește în bancuri imense și se hrănește cu alge microscopice în apele înghețate ale Oceanului Sudic. Se hrănește cu alge marine care produc acizi grași omega-3 - acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), acumulând acești acizi grași în ouăle și în corpul lor. Astfel, acești acizi grași omega-3 pot fi extrași în ulei, purtând cu ei alte componente benefice, precum fosfolipidele, bilineurina și astaxantina. Această combinație puternică de elemente face uleiul de krill unic pe piața omega-3

Studii clinice recente pe oameni au arătat că, în comparația cu acizi grași omega-3 pe bază de trigliceride, mai puțini acizi grași omega-3 pe baza de fosfolipide sunt necesari pentru a atinge o acumulare de bază în celulele și organele corpului. În plus, datorită structurii fosfolipidelor în sine, acestea se pot combina cu apa, spre deosebire de altă grăsimi. Acest lucru înseamnă că uleiul de krill se poate elibera în fluidele din stomac.

Astaxantina este unul dintre cei mai puternici antioxidanți ce are capacitatatea de a combate acțiunea radicalilor liberi din organism. Astaxantina este unul dintre puținii antioxidanți care este asimilat de celulele creierului, astfel poate să protejeze împotriva bolii Alzheimer, Parkinson și a altor boli neurodegenerative. Astaxantina este cea responsabilă de culoarea roșie a uleiului și de păstrarea stabilității acizilor grași Omega-3.


KRILL OIL - bogat în nutrienți esențiali
COMPONENTE KRILL CARACTERISTICI
LANȚ LUNG DE ACIZI GRAȘI OMEGA-3 (EPA și DHA)
 • • clasă particulară de acizi grași regăsiți în grăsime și membrane folosiți ca energie
 • • sunt nutrienți esențiali de care beneficiază inima, articulațiile, creierul, pielea și ochii
 • • beneficii de sănătate recunoscute internațional în peste 30.000 de publicații
FOSFOLIPIDE
 • • reprezintă piatra de temelie pentru toate membranele celulare
 • • cea mai bună formă pentru absorbția ridicată de EPA și DHA
COLINĂ
 • • nutrient esențial pentru membrana celulară a ficatului
 • • element de bază important pentru ficat, inimă și sănătatea cognitivă
ASTAXANTINĂ
 • • carotenoid cu proprietăți antioxidante cognitive
 • •protejează de oxidare acizii grași Omega-3, păstrând eficiența în mod natural, conservant natural

 

 

 

Beneficii
SĂNĂTATEA CREIERULUI

Fosfolipidele Omega-3 au rol cheie în structura și buna funcţionare a membranelor celulelor creierului. Creierul este format din aproximativ 70% grăsimi, iar DHA în formă fosfolipidică este cel mai bogat acid gras din creier. Asimilarea acestui acid în formă fosfolipidică are avantajul de a fii mai bine absorbit de către pereții celulelor neuronale.

Când vine vorba de DHA în general, numeroase studii clinice arată că ajută la menținerea funcției cognitive și susține secreția de neurotransmițători ai „fericirii” și stării de bine: dopamina și serotonina.
SĂNĂTATEA INIMII

Acizii grași Omega-3 EPA și DHA sunt recunoscuți pentru faptul că reduc tensiunea arterială și aritmiile, împiedică coagularea sângelui, reducând posibilitatea creării cheagurilor ce pot duce la atacuri cerebrale și reduc riscul atacului de cord.

Pentru îmbunătățirea colesterolului și scăderea trigliceridelor, cercetările demonstrează că uleiul de krill este mai avantajos față de uleiul de pește: numai 1g ulei de krill pe zi poate reduce până la de 2 ori mai mult colesterol, față de cei care iau 3g ulei de pește.REDUCE INFLAMAȚIILE

Inflamația poate favoriza apariția diferitelor boli, de la artrită la cancer și boli de inimă. Cercetătorii au remarcat faptul că dacă un consum regulat de Omega-3 aduce schimbări pozitive la tinerii studenți, persoanele în vârstă sau cu risc crescut de anumite boli ar putea beneficia chiar mai mult.

Omega-3 ajută la reducerea inflamației, și poate determina reducerea riscului și simptomelor unei serii de tulburări influențate de inflamație.

SĂNĂTATEA FEMININĂ

Omega-3 EPA și DHA declanșează secreția de prostaglandine (grup de substanțe derivate din acizi grași esențiali, prezente în majoritatea țesuturilor din organism cu rol reglator hormonal) antiinflamatorii și hormonii relaxanți ai mușchilor, și reduc contracțiile uterine care pot provoca dureri menstruale. Uleiul Krill ameliorează de asemenea simptomele emoționale și sensibilitatea sânilor din timpul menstruației.

Conform studiilor, o administrare de minim 3 luni cu 1-2 g Krill Oil ameliorează simptomele premenstruale în ansamblu și ajută la reglarea sistemului hormonal.SĂNĂTATEA ARTICULAȚIILOR

Inflamația poate cauza distrugerea cartilajului și a țesutului articulațiilor, provocând dureri articulare și imobilitate. Acizii grași Omega-3 din uleiul de krill ajută la reducerea inflamației, ameliorează durerea de la nivelul articulațiilor și previn apariția altor boli degenerative la nivel articular.

Conform studiilor clinice, s-a demonstrat că după un tratament de 7 zile cu ulei de krill 19% din pacienți au simțit o reducere a inflamației, 29% au avut parte de ameliorarea durerilor, 20% și-au recăpătat din mobilitate, iar 23% au simțit o îmbunătățire general față de starea anterioară.INDEXUL OMEGA-3

Unul dintre factorii care estimează starea de sănătate a corpului este reprezentată de cantitatea de acizi grași Omega-3 încorporată în celule, țesuturi și organe. Indexul Omega-3 poate fi definit drept concentrația combinată de EPA și DHA ca procent din acizii grași totali din celule roșii.

Studiile clinice au demonstrat că valoarea ideală pentru Indexul Omega-3 se află undeva între 8% și 12%. Un index scăzut a fost corelat cu boli cardiovasculare de diverse forme, un risc crescut de depresie, declin cognitiv, apnee și osteoporoză.

 

 

 

CompozitieCompoziție per 1 capsulă


KRILL OIL ULEI CONCENTRAT          590 mg   
•acid eicosapentaenoic (EPA) - acid gras din Omega-3          89 mg   
•acid docosahexaenoic (DHA) - acid gras din Omega-3          41 mg   
•fosfatidilcolină          283 mg   
•colină          41 mg   
•astasanxtină          50 mcg   
•fosfolipide          330 mg   

Purificare și concentrare

Alte produse cu ulei de Krill cuprind o concentrație mult mai mică de elemente cheie active decât KRILL Oil Supreme Omega 3. Purificarea uleiului înseamnă extragerea sărurilor, care duc la oxidarea uleiului, la un miros neplăcut și la o eficiență mult mai slabă de absorbție. Astfel, uleiul de Krill PURIFICAT și CONCENTRAT are cel mai ridicat aport de Omega-3, EPA/DHA și colină.

 

 

 

Avantajul fosfolipidelor

În uleiul de krill, majoritatea acizilor grași omega-3 sunt legați de un anumit tip de grăsime, numit fosfolipidă, în timp ce, în alte uleiuri marine, acești acizi grași omega-3 sunt legați de alte tipuri de grăsime - de obicei trigliceride sau esteri etilici. Aceasta diferență în componență este importantă, fiindcă dictează felul în care aceste grăsimi sunt încorporate în țesuturi și utilizate de către corp.

 

Acizii grași Omega-3 EPA și DHA sunt elemente importante în structura și funcția membranelor celulelor corpului, ce au capa- citatea de a stimula scăderea colesterolului “rău” LDL, a trigliceridelor și de a susține creșterea nivelului colesterolului “bun” HDL.
În plus, datorită formulei sale sub formă fosfolipidică se facilitează încorporarea acizilor în țesuturi într-o manieră mult mai eficientă, absorbția făcându-se direct la nivel de țesut.

 

 

Fosfatidilcolina conține  acizi  grași  esențiali, adică Omega-3. De asemenea, din fosfatildicolină,  organismul sintetizează colina, componentă esențială a membranei celulare. Colina are un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism, ajutând funcționarea ficatului  și a vezicii biliare.

 

 

 

 

 

 

Avantajul LICAPS • • Sigilare sigură – nu se scurge, nu miroase
 • • Sigilare cu azot – păstrarea prospețimii
 • • Efect rapid – formulă lichidă
 • • Eficiență – proces de absorbție ridicatLicaps™ sunt capsule, ce pot fi umplute cu lichid sau ulei. Capsula conține azot care izolează conținutul de apă și oxigen, prin urmare se păstrează prospețimea produsului. De asemenea, se garantează și o stabilitate ridicată și conservarea acizilor grași Omega-3.Spre deosebire de capsulele gel sau în, alt format, cu ulei de krill sau pește, conținutul este bine păstrat în Licaps™ și nu se permite scurgerea lichidului din interior și nu se mai simte acel miros puternic de pește.


Peretele Licaps™ este de 4 ori mai subțire decât cel al unei capsule gel, astfel se garantează și absorbția rapidă și completă a conținutului.

Studii efectuate la nivel de consumator au demonstrat că peste 61% dintre respondenți preferă Licaps™, datorită absenței mirosului neplăcut.

 

 

 

Puritate si sustenabilitate  Uleiul de Krill este recoltat dintr-o zonă controlată și precis identificată din Antarctica. Krill-ul este o sursă durabilă de Omega-3 datorită reglementărilor multiple în ceea ce privește recoltarea sa, a numărului mare de indivizi din specie și a limitărilor pentru capturarea acestora: mai puțin de 1% din biomasa totală este recoltată.  Comparativ cu uleiul de pește, uleiul de Krill este în mod natural mai pur, fără metale grele și toxine, deoarece krill-ul se află la baza lanțului trofic.  Krill-ul un crustaceu asemănător creveților, reprezintă o sursă de proteine și substanțe nutritive extrem de prolifică, ce nu conţine toxine, metale grele şi pesticide, spre deosebire de peştii mari, din care se extrage de regulă Omega-3.


Calitatea uleiului de Krill din KRILL OIL Supreme Omega 3 este garantată și de sursa de proveniență a acestuia. Krill-ul este recoltat din cele mai curate ape ale Pământului, printr-un proces special și bine reglementat, ecologic, ce asigură recoltarea doar a speciei de krill și previne degradarea indivizilor.Recoltare Ecologică și Procesare la Bord


 • • Previne moartea speciilor non krill
 • • Previne descompunerea și degradarea krill-ului, fapt care duce la o calitate superioară a uleiului de Krill
 • • Salvează energie prin eliminarea transportării de krill înghețat neprocesat

 

 

 

STUDII CLINICE

   5.Voss A, Reinhart M, Sankarappa S, Sprecher H: Metabolismul acidului docosa-pentaenoic 7,10,13,16,19 în acid docosahexaenoic 4,7,10,13,16,19 în ficatul de șobolan este independent de o 4-desaturază. J Biol Chem 1991, 266:19995-20000.
   6.Davis-Bruno K, Tassinari MS: Suplimentarea esențială cu acizi grași DHA și ARA și efectele neurodezvoltării în regnul animal: o revizie a literaturii de specialitate. Defecte congenitale Res B Dev Reprod Toxicol 2011, 92:240-250.
   7.Hibbeln JR, Nieminen LR, Blasbalg TL, Riggs JA, Lands WE: Aportul sănătos de acizi grași n-3 și n-6: estimări ținând cont de diversitatea globală. Am J Clin Nutr 2006, 83:1483S-1493S.
   8.Simopoulos AP: Importanța raportului de acizil grași Omega-3/Omega-6 în bolile cardiovasculare și alte boli cronice. Exp Biol Med (Maywood) 2008, 233:674-688.
   9.Simopoulos AP: Acizii grași Omega-3 - sănătate și boală, creștere și dez- voltare. Am J Clin Nutr 1991, 54:438-463.
   10.Simopoulos AP: Importanța raportului de acizi grași esențiali Omega-3/Omega-6. Biomed Pharmacother 2002, 56:365-379.
   11.Harris WS, Von Schacky C: Indexul Omega-3: un nou factor de risc în decesurile cauzate de afecțiuni cardiace coronariene? Prev Med 2004, 39:212-220.
   12.Arnold C, Markovic M, Blossey K, Wallukat G, Fischer R, Dechend R, Konkel A, von Schacky C, Luft FC, Muller DN, et al: Enzimele citocrimice P450 metabolizante de acid arahidonic sunt țintele acizilor grași Omega-3. The Journal of biological chemistry 2010, 285:32720-32733.
   13.Harris WS, Sands SA, Windsor SL, Ali HA, Stevens TL, Magalski A, Porter CB, Borkon AM: Acizii grași Omega-3 în biopsia cardiacă de la pacienții cu transplant de inimă: corelare cu eritrocite și răspuns la suplimentare. Circulation 2004, 110:1645-1649.
   14.Metcalf RG, Cleland LG, Gibson RA, Roberts-Thomson KC, Edwards JR, Sanders P, Stuk- lis R, James MJ, Young GD: Relația dintre acizii grași din sânge și atriali la pacienții care sunt supuși intervențiilor chirurgicale de tip bypass. The American journal of clinical nutrition 2010, 91:528-534.
   15.von Schacky C: Indexul Omega-3 ca factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Prosta- glandinele & alți mediatori ai lipidelor 2011.
   16.Pottala JV, Garg S, Cohen BE, Whooley MA, Harris WS: Acizii eicosapentaenoic și docosahexapentaenoic din sânge prezic mortalitatea din orice cauză a pacienților cu afecțiuni cardiace coronare stabile: studiul Heart & Soul. Circ Cardiovasc Qual Outcomes 2010, 3:406-412.
   17.Baghai TC, Varallo-Bedarida G, Born C, Hafner S, Schule C, Eser D, Rupprecht R, Bondy B, von Schacky C: Tulburările depresive majore sunt asociate cu factorii de risc cardiovascular și un index Omega-3 scăzut. J Clin Psychiatry 2011, 72:1242-1247.
   18.Lin PY, Huang SY, Su KP: O revizie meta-analitică a compozițiilor de acizi grași polinesaturați la pacienții cu depresie. Biol Psychiatry 2010, 68:140-147.
   19.Tan ZS, Harris WS, Beiser AS, Au R, Himali JJ, Debette S, Pikula A, Decarli C, Wolf PA, Vasan RS, et al: Nivelurile de acizi grași Omega-3 din celulele roșii și markerii îmbătrânirii accelerate a creierului. Neurology 2012, 78:658-664.
   20.Ladesich JB, Pottala JV, Romaker A, Harris WS: Nivelul din membrană de acid Omega-3 docosahexaenoic este asociat cu apnee obstructivă gravă. J Clin Sleep Med 2011, 7:391-396.
   21.Moon HJ, Kim TH, Byun DW, Park Y: Posibilele corelații între nivelurile de eritrocite din acizii grași n-3 polinesaturați și masa osoasă la femeile coreene cu osteoporoză post-menopauză. Ann Nutr Metab 2012, 60:146-153.
   22.Graf BA, Duchateau GS, Patterson AB, Mitchell ES, van Bruggen P, Koek JH, Melville S, Verkade HJ: Încorporarea de 14C-DHA în funcție de vârstă în țesuturile de creier și corp ale șobolanilor după dozarea diverșilor esteri 14C-DHA. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 2010, 83:89-96.
   23.Batetta B, Griinari M, Carta G, Murru E, Ligresti A, Cordeddu L, Giordano E, Sanna F, Bisogno T, Uda S, et al: Endocanabioizii ar putea media abilitatea acizilor grași (n-3) de a reduce grăsimea ectopică și mediatorii inflamatori la șoarecii Zucker obezi. J Nutr 2009, 139:1495-1501.
   24.Di Marzo V, Griinari M, Carta G, Murru E, Ligresti A, Cordeddu L, Giordano E, Bisogno T, Collu M, Batetta B, et al: Uleiul de krill introdus în dietă crește acidul docosahecaenoic și reduce arahidonoil-glicerolul-2, dar nu și nivelurile de N-aciletanolamină din creierul șobolanilor Zucker obezi. Int Dairy J 2010, 20:231-235.
   25.Cole GM, Ma QL, Frautschy SA: Acizii grași din nutriție și creierul în proces de îmbătrânire. Nutrition reviews 2010, 68 Suppl 2:S102-111.
   26.Schaefer EJ, Bongard V, Beiser AS, Lamon-Fava S, Robins SJ, Au R, Tucker KL, Kyle DJ, Wilson PW, Wolf PA: Conținutul de acid docosahexaenoic fosfatidilcolină în plasmă și riscul de demență și boala Alzheimer: Studiul Cardiologic Framingham. Archives of neurology 2006, 63:1545-1550.
   27.Lemaitre-Delaunay D, Pachiaudi C, Laville M, Pousin J, Armstrong M, Lagarde M: Metabolismul compartimental în sânge al acidului docosahexaenoic (DHA) la oameni, după ingerarea unei singure doze de [(13)C]DHA în fosfatidilcolină. J Lipid Res 1999, 40:1867-1874.
   28.Hung MC, Shibasaki K, Yoshida R, Sato M, Imaizumi K: Comportamentul de învățare și kinaza C a proteinei cerebrale, statutul antioxidantului, compoziția lipidelor la șoarecele cu senectute avansată: influența unei diete cu vitamine fosfatidilcolină B12. Br J Nutr 2001, 86:163-171.
   29.Schneider H, Braun A, Fullekrug J, Stremmel W, Ehehalt R: Terapie bazată pe lipide pentru modulația colitei ulcerative a fosfolipidelor din membrana mucusului ca unealtă de influențare a inflamației. Int J Mol Sci 2010, 11:4149-4164.
   30.Chung SY, Moriyama T, Uezu E, Uezu K, Hirata R, Yohena N, Masuda Y, Kokubu T, Yamamoto S: Administrarea de fosfatidilcolină crește concentrarea de acetilcolină din creier și îmbunătățește memoria la șoarecii cu demență. J Nutr 1995, 125:1484-1489.
   31.Buang Y, Wang YM, Cha JY, Nagao K, Yanagita T: Fosfatidilcolina ameliorează ficatul gras cauzat de acid orotic. Nutrition 2005, 21:867-873.
   32.O’Brien BC, Andrews VG: Influența glicerolilor din fosfolipidele și triacil-glicerolilor din ouă și boabe de soia din dietă asupra lipoproteinelor din serul uman. Lipids 1993, 28:7-12.
   33.Cohn JS, Wat E, Kamili A, Tandy S: Fosfolipidele din dietă, metabolismul lipidelor hepatice și bolile cardiovasculare. Curr Opin Lipidol 2008, 19:257-262.
   34.Lieber CS: Noi concepte în patogeneza bolilor de ficat generate de alcool conduc la noi tratamente. Curr Gastroenterol Rep 2004, 6:60-65.
   35.Lieber CS: Ficatul gras alcoolic: patogeneza și mecanismul său de progresie către inflamație și fibroză. Alcohol 2004, 34:9-19.
   36.Turecky L, Kupcova V, Szantova M, Uhlikova E: Parametrii lipidelor plasmatice la pacienții cu ficat gras alcoolic după tratamentul cu fosfolipide esențiale. Bratisl Lek Listy 2003, 104:227-231.
   37.Lieber CS, Robins SJ, Li J, DeCarli LM, Mak KM, Fasulo JM, Leo MA: Fosfatidilcolina protejează împotriva fibrozei și cirozei la babuini. Gastroenterology 1994, 106:152-159.
   38.Dasgupta S, Bhattacharyya DK: Efectul dietei cu acid eicosapentaenoic (EPA) conținând fosfolipide din soia. J Oleo Sci 2007, 56:563-568.
   39.Shirouchi B, Nagao K, Inoue N, Ohkubo T, Hibino H, Yanagita T: Efectul fosfatidilcolinei asupra tulburărilor legate de obezitate la șobolanii Otsuka Long-Evans Tokushima obezi. J Agric Food Chem 2007, 55:7170-7176.
   40.Le Grandois J, Marchioni E, Zhao M, Giuffrida F, Ennahar S, Bindler F: Investigarea surselor naturale de fosfatidilcolină: separarea și identificarea prin tandemul spectometrie de masă cu ionizare cu electrospray-cromatografie electrică (LC-ESI-MS2) la speciile moleculare. J Agric Food Chem 2009, 57:6014-6020.
   41.Winther B, Hoem N, Berge K, Reubsaet L: Elucidarea compoziției fosfatidilcolinei în uleiul de krill extras din Euphausia superba. Lipids 2011, 46:25-36.
   42.Phleger CF, Nelson MM, Mooney BD, Nichols PD: Comparația inter-anuală și între specii a lipidelor, acizilor grași și sterolilor krillului antarctic din zona de supraveghere a elefanților de pe insula AMLR SUA. Comp Biochem Physiol B Biochem Mol Biol 2002, 131:733-747.
   43.McDaniel MA, Maier SF, Einstein GO: Nutrienți „specifici creierului”: un leac pentru memorie? Nutrition 2003, 19:957-975.
   44.Da Costa KA, Cochary EF, Blusztajn JK, Garner SC, Zeisel SH: Acumularea 1,2-n-diradilglicerolului cu kinaza C a proteinei asociate cu membrana poate reprezenta mecanismul de hepatocarcinogeneză spontană la șobolanii cu deficiență de bilineurină. The Journal of bio- logical chemistry 1993, 268:2100-2105.
   45.Zeisel SH, Da Costa KA, Franklin PD, Alexander EA, Lamont JT, Sheard NF, Beiser A: Bilineurina, un nutrient esențial pentru oameni. The FASEB journal : publicație oficială a Federation of American Societies for Experimental Biology 1991, 5:2093-2098.
   46.Zeisel SH: Bilineurina: necesară pentru dezvoltarea normală a memoriei. J Am Coll Nutr 2000, 19:528S-531S.
   47.Loy R, Heyer D, Williams CL, Meck WH: Facilitarea memoriei spațiale indusă de bilineurină se corelează cu distribuirea alterată și morfologia neuronilor septali. Adv Exp Med Biol 1991, 295:373-382.
   48.Meck WH, Williams CL: Suplimentarea perinatală cu bilineurină crește pragul fragmentării în memoria spațială. Neuroreport 1997, 8:3053-3059.
   49.Meck WH, Williams CL: Procesarea temporală simultană este sensibilă la disponibilitatea prenatală a bilineurinei la șobolanii maturi și în vârstă. Neuroreport 1997, 8:3045-3051.
   50.Meck WH, Williams CL: Caracterizarea efectelor de facilitare a suplimentării cu bilineurină perinatala asupra memoriei temporale și de sincronizare. Neuroreport 1997, 8:2831-2835.
   51.Tees RC: Influențele mediului de creștere și ale suplimentării neonatale cu bilineurină asupra învățării spațiale și memoriei la șobolanii adulți. Behav Brain Res 1999, 105:173-188.
   52.Williams CL, Meck WH, Heyer DD, Loy R: Hipertrofia neuronilor bazali ai creierului anterior și memoria vizio-spațială îmbunătățită la șobolanii cu suplimente perinatale. Brain Res 1998, 794:225-238.
   53.Albright CD, Tsai AY, Friedrich CB, Mar MH, Zeisel SH: Disponibilitatea bilineurinei alterezează dezvoltarea în fază embrionică a hipocampusului și septului la șobolani. Brain Res Dev Brain Res 1999, 113:13-20.