Descriere
Ginkgo Curcumin95 are o formulă complexă cu 8 extracte naturale care sigură creșterea performanței cognitive, a capacității de memorare și concentrare, combaterea stresului și protejarea celulelor neuronale de stresul oxidative. Asocierea de Ginkgo Biloba, Curcumin95 C3 Complex și Ashwagandha asigură refacerea conexiunilor neuronale și inhibă distrugerea neuronilor ca urmare a stresului oxidativ. - 8 extracte naturale cu puternic efect neuroregenerator, care susțin refacerea conexiunilor neuronale, memoria și activitatea cognitivă - Ganoderma (Ganoderma lucidum) extract 10:1 standardizat cu 20% Polizaharide – stimulează refacerea funcțiilor neuronale - Ashwagandha (Withania somnifera) extract 5-8:1 standardizat cu 7% Withanolide și 1 % Alcaloide este un puternic antistres natural - Ginseng-siberian (Eleutherococcus senticosus) extract standardizat cu 0,8% Eleutherozide inhibă moartea neuronilor Sub formă de capsule vegetale, ce pot fi administrate și în dietele vegetariene/vegane.
Acțiuni:
Ginkgo Biloba (Ginkgo biloba) extract 50:1 standardizat cu 24% ginkgoflavonoide și 6% ginkgolide Într-un studiu realizat în anul 1997 de către cercetătorul Le Bars și echipa acestuia s-a examinat efectul Ginkgo Biloba asupra persoanelor cu Alzheimer. Radicalii liberi și inflamațiile reprezintă principalele cauze ale morții celulelor neuronale în cazul bolnavilor cu Alzheimer. Așadar, echipa de cercetători a ales Ginkgo Biloba, datorită acțiunilor sale antioxidante și antiinflamatorii, ca și principal tratament natural pentru Alzheimer. La acest studiu au luat parte 309 de participanți ce sufereau de tulburări cognitive moderate și severe cauzate de Alzheimer. Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unui grup i s-a administrat Ginkgo Biloba (120 mg/zi), iar celuilalt grup Placebo. Studiul s-a desfășurat în 6 centre de cercetare de pe teritoriul SUA, pe o perioadă de 13 luni. Cercetătorii au evaluat 3 arii: tulburările cognitive, comportamentul social și psihopatologia în general. Rezultatele studiilor demonstrează că tratamentul cu Ginkgo Biloba a produs efecte benefice semnificative în 2 dintre cele 3 arii studiate, și anume: tulburările cognitive și comportamentul social. În concluzie, studiul scoate în evidență că tratamentul cu Ginkgo Biloba încetinește evoluția bolii și contribuie la tratarea persoanelor cu Alzheimer.
Ganoderma (Ganoderma lucidum) Este o ciupercă medicinală cu efecte miraculoase. Conform medicinei tradiționale chineze, Ganoderma este considerată o plantă superioară. Ganoderma conține 200 de elemente active și are un conținut mult mai scăzut de apă în comparație cu alte tipuri de ciuperci. Astfel, Ganoderma este bogată în polizaharide, germaniu organic, adenozine și triterpenoide, cu rol de întărire a sistemului imunitar, echilibrare a nivelului glucidelor din organism, reducere a colesterolului, reprezentând totodată o sursă importantă de antioxidanți. Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat efectul benefic al Ganodermei asupra pacienților cu Alzheimer. Un studiu efectuat în anul 1995 de către William Stavinoha la Universitatea din Texas, SUA, University of Texas Health Science Center San Antonio a demonstrat că Ganoderma și proprietățile sale antiinflamatorii sunt de un real ajutor în tratarea persoanelor cu Alzheimer. Această cercetare confirmă, încă o dată, utilizările istorice ale Ganodermei pentru prevenirea pierderii memoriei la bătrânețe, precum și efectul puternic antiinflamator. Astfel, Ganoderma este recomandată inclusiv în tratarea persoanelor cu Alzheimer, având capacitatea de a ajuta creierul să se refacă și să susțină funcțiile sistemului nervos.
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) standardizată cu 50% proteine Face parte din categoria algelor verzi-albastre, fiind o algă foarte bogată în clorofilă, cu un conținut de peste 20 de vitamine și minerale, calciu, magneziu, fier, fosfor, iod, vitamina C, B1, B2, B2, B5, B6, B12, E si K, biotină, inositol, acid folic. Chlorella este recomandată și în cazul bolnavilor de Alzheimer, deoarece contribuie la refacerea nervilor la nivelul creierului și a sistemului nervos în general. Miyazawa T et al. Ingestion of chlorella reduced the number of oxidized erythrocyte membrane lipids in senior Japanese seniors. Journal of Oleo Science, 2013 62(11). Cercetările au demonstrat că boala Alzheimer are legătură cu nivelul foarte mare de grăsimi oxidate din membranele celulare ale celulelor roșii din sânge. Persoanele în vârstă ce suferă de Alzheimer au un nivel semnificativ mai mic de luteină în celulele roșii din sânge. Rolul luteinei este de a oferi protecție antioxidantă grăsimilor, cum sunt cele din membranele celulare, care sunt vulnerabile la oxidare. În 2013, un grup de cercetători japonezi (Miyazawa T și echipa sa) a demonstrat efectele benefice ale Chlorellei asupra creierului uman. Chlorella este bogată în luteină și beta-caroten, iar aceste proprietăți joacă un rol-cheie în tratarea persoanelor ce suferă de Alzheimer. Un grup de 12 seniori cu o stare mentală precară au luat parte la acest studiu. 6 dintre aceștia au luat 6 grame de Chlorella zilnic, timp de 2 luni, iar celuilalt grup i s-a administrat Placebo. Cantitatea de Chlorella administrată a generat un aport de 10,67 mg de luteină zilnic, dat fiind că aportul zilnic recomandat de luteină este de 10 mg. După o lună de tratament, cercetătorii au remarcat o creștere semnificativă a nivelului de luteină și beta-caroten în sângele participanților. După 2 luni de tratament, rezultatele au fost impresionante. Nivelurile de luteină din celulele roșii din sânge au fost aproape de 5 ori mai mari față de nivelurile de la începutul studiului, iar nivelul de grăsimi oxidate din membranele celulare ale celulelor roșii din sânge au fost reduse la jumătate. Astfel, Chlorella este recomandată atât persoanelor cu Alzheimer, cât și celor care au nevoie de susținere pentru buna funcționare a sistemului nervos.
Mai este numit și ”adaptogen”. Mai exact, Ginsengul Siberian are proprietatea de a ajuta organismul să se adapteze la stres și îl susține în lupta cu diverși factori negativi: fizici, chimici, biologici și psihologici. De asemenea, Ginsengul Siberian sprijină funcțiile metabolice normale și ajută la restabilirea echilibrului psiho-emoțional. Unul dintre efectele principale ale Ginsengului Siberian este efectul neuroprotector. Efectul neuroprotector poate fi definit ca o intervenție terapeutică ce previne moartea neuronilor vulnerabili, inhibă sau întârzie moartea neuronală, încetinește iar în multe cazuri blochează procesele neuroprodegenerative premature precum și cele aflate în stadiu avansat. Ginsengul Siberian este folosit în medicina tradițională chineză de peste 2000 de ani pentru numeroase afecțiuni: stres, oboseală, restaurarea vigorii, neurastenie, depresii, căderi nervoase.
Știați că... - Ginkgo Biloba este una dintre puținele specii care au supraviețuit atacului atomic de la Hiroshima - Ginkgo Biloba este un arbore multisecular, ce poate ajunge la vârsta de 1000 ani - Ginkgo Biloba este una dintre speciile cele mai puternice la atacul insectelor și al altor dăunători - După accidentul de la Cernobâl, mulți locuitori din Siberia au început să ia Ginseng Siberian pentru a contracara efectele radiațiilor - Exploratorii, scafandrii, marinarii, dar și minerii foloseau Ginseng Siberian pentru a preveni afecțiunile legate de stres - Proprietatea Ginsengului Siberian de a crește vitalitatea și rezistența organismului i-a determinat pe sportivii olimpici sovietici să-l folosească pentru a le îmbunătăți performanțele - Chlorella este o algă cu dimensiuni atât de mici, încât până la apariția microscopului, cercetătorii nici nu au știut de existența ei |
Adjuvant în:
- alzheimer
- Parkinson
- Huntington
- Scleroză laterală amiotrofică
- Scleroză multiplă
- Depresie
- Stres psihologic
- Migrene
- Oboseală
- circulatie periferica deficitara
- boli neurodegenerative
- Pierderea concentrării și memorării
În medicina din Vest, Ginsengul Siberian este mult apreciat pentru proprietățile sale „adaptogene”. Cercetările moderne au arătat că Ginsengul Siberian stimulează rezistența la stres și de aceea este acum utilizat pe scară largă și ca tonic în momentele de stres și de presiune. Consumul regulat de Ginseng Siberian întărește vigoarea, îmbunătățește memoria și crește longevitatea.
Ashwagandha (Withania somnifera) extract standardizat cu 7% withanolide si 1% alcaloide
Ashwagandha (Withania somnifera) este un adaptogen, fiind recunoscut ca neuroprotector, calmant pentru sistemul nervos și reglator hormonal. Folosită de peste 5 000 de ani în medicina Ayurveda, Ashwagandha susține organismul în situații de stres, oboseală și anxietate. Se recomandă persoanelor cu un stil de viața modern și stresant și celor cu probleme de somn, anxietate, exces de cortizol și/sau probleme de fertilitate. Asigură un tonus mental excepţional, multă energie şi de inducerea stării de calm fără ca procesele mentale şi fiziologice să fie afectate.
În urma celui mai mare studiu clinic realizat asupra efectului Ashwagandha la om, s-a arătat că planta reduce nivelul de cortizol cu până la 26%. Creșterea nivelului de cortizol este strâns legată de expunerea permanentă la stres, fapt ce cauzează o intensificare a proceselor inflamatorii și degenerative din organism
Pe lângă reducerea nivelului de cortizol, Ashwagandha are și un puternic efect anti-anxietate și antidepresiv. S-a demonstrat că Ashwagandha susține regenerarea și reconstrucția celulelor nervoase și a sinapselor, ameliorând astfel simptomele specifice depresiei, anxietății sau a problemelor de memorare și concentrare.
Studiu: Tomoharu Kuboyama, Chihiro Tohda, Katsuko Komatsu „Neuritic regeneration and synaptic reconstruction induced by withanolide A”Br J Pharmacol. 2005 Apr; 144(7): 961–971.
Curcumin95 C3 complex (Curcuma longa) extract standardizat cu 95% curcuminoide
Alzheimer reprezintă cel mai frecvent tip de demență presenilă și senilă. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, 5% dintre bărbați și 6% dintre femei cu vârste de peste 60 de ani sunt afectați de Alzheimer.
Sunt multe studii științifice care demonstrează că Curcumin95 C3 complex are efecte benefice. Un studiu condus în cadrul departamentului de neurologie a Spitalului General Kariya Toyota (Kariya Toyota General Hospital, Kariya City, Aichi, Japan) din Japonia.
Studiu: Zhang L. et al. (2006). J. Alzheimers Dis. 10(1):1-7)
Studiul a avut ca subiecți pacienţi cu Alzheimer şi simptome de demenţă severă. Toţi manifestau iritabilitate, nervozitate, agitaţie, apatie, iar doi dintre ei mai sufereau şi
de incontinenţă urinară. Acestora li s-a prescris Curcumin95 C3 complex timp de 12 săptămâni. Efectele benefice au apărut imediat la toți pacienții investigați, observându-se îmbunătăţiri ale simptomelor şi fără a se înregistra efecte adverse. După 1 an de tratament s-au putut observa următoarele: pacienţii şi-au recunoscut rudele, iar simptomele de demenţă de comportament şi psihică nu s-au mai înregistrat. Aceste cazuri demonstrează că tratmentul cu Curcumin95 C3 complex în cazul persoanelor cu Alzheimer cu simptome de demenţă de comportament şi psihică este benefic dacă este utilizat corespunzător, pe termen lung. Curcumin95 C3 complex este sigur, nu are efecte adverse, chiar și în doze de până la 8000 mg/zi.
Ultimele studii demonstrează efectul Curcumin95 C3 complex în prevenirea Alzheimerului, pentru care medicina din Vest nu are încă un tratament.
Imaginile din dreapta sunt ilustrative în acest sens. În partea stângă este o secțiune în creierul unui șoarece de laborator cu plăci amiloide vizibile ca puncte oranj. În partea dreaptă, este secțiunea creierului unui șoarece tratat cu Curcumin95 C3 complex. După cum se poate vedea, plăcile amiloide sunt diminuate semnificativ la șoarecele care a consumat Curcumin95 C3 complex. Alte imagini din același studiu arată plăcile amiloide (evidențiate cu roșu) de-a lungul vaselor de sânge din creier. Așa cum se poate observa în imaginile din stânga, respectiv în partea dreaptă, aceste plăci sunt diminuate după tratamentul cu Curcumin95 C3 complex, evidențiind rolul acestuia atât în prevenirea cât și în tratarea Alzheimerului.
Piper negru (Piper nigrum) extract standardizat cu 5% piperină
Piperina, principalul alcaloid ce se găseşte în piper, este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii ce pot inhiba dezvoltarea celulelor tumorale.
Piperina potențează efectele neuroprotectoare ale Curcumin95 C3 complex atât împotriva bolii Alzheimer, cât și împotriva altor tulburări cognitive și procese neurodegenerative.
Folosită împreună cu Curcumin95 C3 complex, piperina îmbunătățește cu peste 2.000% absorbția în sânge și biodisponibilitatea curcuminoidelor, potențând astfel foarte mult efectele Curcuminului.
Spirulina (Spirulina Platensis) standardizată cu 60% proteine
Aproape 70% din greutatea totală uscată a Spirulinei este formată din proteină
completă, iar restul este format, în mare parte, din acizi grași esențiali. Spirulina este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și conține cantități semnificative din următoarele elemente nutritive de bază: proteine (toți aminoacizii biologic activi), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc), vitamine (Vitamina B1, B2, B3, B5, B6, C, E și K), grăsimi “bune”.
Spirulina protejează creierul împotriva radicalilor liberi prin creșterea activității a două enzime: catalaza și glutation peroxidaza (GPx). Aceste enzime pot continua neutralizarea radicalilor liberi atâta timp cât acestea sunt alimentate cu vitaminele și mineralele de care au nevoie. S-a observat că la persoanele la care aceste enzime funcționează în mod corespunzător, creierul este mult mai rezistent la procesul de îmbătrânire.
Beneficiile Spirulinei sunt semnificative și în cazul persoanelor cu Alzheimer, Spirulina reducând nivelurile de proteine de beta-amiloid din creier. Persoanele ce suferă de Alzheimer au concentrații destul de mari ale acestei proteine, ce se acumulează în plăci și duc la pierderi de memorie și alte probleme grave. S-au realizat teste de memorie și funcționare a creierului, iar subiecților li s-a administrat Spirulină. Testele au demonstrat scor mai mare, demonstrând o memorie mai bună la cei care au consumat Spirulină.
De asemenea, s-a demonstrat că Spirulina contribuie la reducerea leziunilor creierului legate de accident vascular cerebral. Efectele antiinflamatorii ale acestei alge sunt vitale în cazul persoanelor ce suferă atac vascular cerebral, deoarece permit sângelui să ajungă mai ușor la celulele creierului, reducând astfel moartea celulelor neuronale.
Produs notificat de Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale Aromatice şi Produse ale Stupului Notificare nr. 11789/10.05.2018.
compozitie
Compoziție per 1 capsulă:
Ginkgo Biloba extract standardizat 50:1 garantat cu 24% Ginkgoflavonoide si 6% Terpene lactonice | 80 mg |
Spirulina plantensis garantat cu 60% Proteine | 70 mg |
Ganoderma lucidum extract standardizat 10:1 garantat cu 20% Polizaharide | 60 mg |
Chlorella pyrenoidosa garantat cu 50% Proteine | 60 mg |
Curcumin95 C3 Complex (Curcuma longa) extract standardizat 64-66:1 garantat cu 95% Curcuminoide | 40 mg |
Piper (Piper nigrum) extract standardizat garantat cu 5% Piperina | 10 mg |
Ginseng-siberian (Eleutherococcus senticosus) extract standardizat garantat cu 0,8% Eleutherozide | 20 mg |
Ginseng-indian/Ashwagandha (Withania somnifera) extract standardizat 5-8:1 garantat cu 7% Withanolide și 1% Alcaloide | 50 mg |
Capsulă vegetală |
Administrare
Administrare | 1 capsulă | pe zi |
Această recomandare este una generală, pentru afecțiuni acute sau foarte grave puteți mări doza.
Pentru recomandări personalizate vă punem la dispoziție specialistul nostru în fitoterapie:
Program de lucru specialist:
Luni- vineri: 9.30-12.30 13.00-16.00
0372.91.88.88
specialist@herbagetica.ro
Precauții:Nu se cunosc
Contraindicaţii: Nu se cunosc
Păreri
- Mircea:
-
Rating - Geanina:
-
Rating - Maria:
-
Rating - Ileana:
-
Rating - Sanda:
-
Rating