Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Extract de anghinare

Anghinarea este o planta erbacee din familia Asteraceae, originara din zona mediteraneana. In Romania, se regaseste frecvent in zona de sud a tarii si este cunoscuta si sub denumirea populara de “angina”, “anghina”, “carcioafa”, “amareala” sau “darul Sfintei Marii”.  In primul an de viata planta dezvolta frunze lungi, ce pot atinge 1 metru lungime si 30 de centimetri latime, are margini crestate, de culoare albicioasa, si peri desi. In al doilea an de dezvoltare, pe tulpinile inalte apar flori mari, de culoare violacee si forma globulara. 

 • HEPATIC STEM

  60 capsule

  Stimulează regenerarea celulară a ficatului, stimulea...

  5100 LEI

 • HEPATO REGENERATOR

  60 capsule

  Regenerează ficatul, reduce valoarea transaminazelor, ...

  3000 LEI

 • HEPATO REGENERATOR

  30 capsule

  Regenerează ficatul, reduce valoarea transaminazelor, ...

  1700 LEI

 • HEPATO CURCUMIN95

  30 capsule

  Protejează şi detoxifică celulele ficatului, stimule...

  2900 LEI

 • HEPATO CURCUMIN95

  60 capsule

  Protejează şi detoxifică celulele ficatului, stimule...

  5100 LEI

 • HEPATO CURCUMIN95

  120 capsule

  Protejează şi detoxifică celulele ficatului, stimule...

  8900 LEI

 • HEPATO REGENERATOR

  120 capsule

  Reduce valoarea transaminazelor, stimulent imunitar, re...

  5200 LEI

 • HEPATIC STEM

  120 capsule

  Stimulează regenerarea celulară a ficatului, stimulea...

  8900 LEI

In scop terapeutic sunt utilizate frunzele de anghinare, care au gust amar si se recolteaza de 3-4 ori pe an, dupa maturizare, inca din primul an de dezvoltare, in lunile iunie-septembrie. Acestea au un continut bogat de cinarina, oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri. Anghinarea este de asemenea o sursa importanta de fibre si inulina - substanta care stimuleaza sistemul imunitar, faciliteaza tranzitul intestinal, crește asimilarea magneziului si a calciului in organism. 

Extract de anghinare se poate obtine din compusul apos preparat din parţi aeriene de anghinare, din care se evapora in totalitate apa, ramanand o pulbere brun-verzuie ce reprezinta cea mai concentrata forma de administrare a plantei in terapia naturista.

 

Beneficiile utilizarii de Extract de Anghinare

In terapia naturista, utilizarea de Anghinare este considerata un remediu eficient pentru o gama larga de arfectiuni:

   -   Nivel ridicat de colesterol: spre deosebire de alte remedii utilizate, formula pe baza de Extract de Anghinare actioneaza direct asupra ficatului: regleaza nivelul de colesterol, stimuland digestia si metabolismul grasimilor. In acest fel, utilizarea de Anghinare creste proportia de colesterol bun (HDL) si diminueaza procentul celui rau (LDL) in organism.
   -   Probleme biliare: cinarina si acidul clorogenic, principiile active din componenta Anghinarei, stimuleaza evacuarea vezicii biliare, previne aparitia cirozei si a calculilor biliari. In plus, stimularea secretiei de lichid biliar inlatura polsibilitatea aparitiei unor indigestii.
   -   Obezitate: Anghinarea este de ajutor in curele de slabire datorita substantelor amare pe care le contine, cu rol de inhibare a apetitului alimentar si de reducere a poftei de dulce. In plus, aceasta planta are un puternic efect detoxifiant, ajutand eliminarea toxinelor din colon. Utilizand Extract de Anghinare are loc stimularea activitatii rinichilor, eliminarea surplusului de apa, uree si reziduri din organism.
   -   Digestie dificila: utilizarea de Anghinare are ca efect inlaturarea indigestiei, a starilor de greata si balonare si reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, elimina senzatiile de disconfort abdominal dupa o masa bogata.
   -   Hepatita virala A, B, C si D: in terapia hepatitei, Anghinarea imbunatateste considerabil starea de sanatate a pacientilor: amelioreaza durerile abdominale, inlatura starile de greata si inapetenta, creste rezistenta la efort, reda coloritul normal al pielii. De asemenea, Anghinarea mentine structura normala a ficatului, previne fibrozarea si evolutia spre ciroza.

Alte beneficii importante ale utilizarii de Extract de Anghinare

   -   Inlatura starile de greata si voma
   -   Previne aparitia arsurilor stomacale si a refluxului gastroesofagian
   -   Reduce valorile glicemiei din sange

 

Efecte adverse şi contraindicaţii:

Datorita efectului sau colecistochinetic, se recomanda precautie in utilizare in caz de blocaj biliar. 

 

Stiati ca...ANGHINAREA...

   -   A fost utilizata inca din Antichitate de catre medicii greci si romani pentru pacientii cu icter, care nu puteau digera alimentele sau care acuzau stari de greata
   -   Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lumea vegetala, care mentine sanatatea vaselor de sange, prevenind depunerea si oxidarea colesterolului pe peretii acestora
   -   In Evul Mediu, era frecvent folosita de catre alchimisti datorita efectului sau de detoxifiere, existand credinta ca ajuta la vindecarea bolilor trupului, dar si ale sufletului