Curcumin95 C3 complex 

Curcuminul este un extract activ din Curcuma longa, un rizom folosit în medicina chineză și indiană de peste 5000 de ani, cunoscut și sub numele de „Turmeric” sau „Șofran indian”. Tradiția și practicile ayurvedice (medicina tradițională indiană) au fost întărite de studiile științifice desfășurate în ultimii 20 ani, care confirmă efectele terapeutice benefice ale acestei plante extraordinare.

  

CURCUMIN 95

Vezi toate produsele

1. Ce este Curcumin95 C3 complex?

2. Cu ce se diferențiază Curcumin95 C3 complex de orice alt Curcumin95?

3. Cel mai puternic antiinflamator natural

4. Reduce riscul de atac de cord

5. Anticancerigen

6. Reduce efectele bolilor neurodegenerative - Alzheimer

7. Accelerează vindecarea rănilor

8. Protejează și detoxifică celulele hepatice

9. Antioxidant

10. Antidepresiv

11. Curcumin95 C3 complex + Piperină

12. Studii clinice

 

 

 

Ce este Curcumin95 C3 complex?

 

Curcumin 95 C3 complex este un extract standardizat din Curcuma longa (Turmeric) cu minim 95% curcuminoide, unul dintre cele mai puternice și intense extracte din lume. Acțiunile sale puternic antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene îl recomandă ca unul dintre cele mai eficiente substanțe naturale cunoscute.

Numele C3 complex face referire la cele 3 componente ale sale: Curcumin, Demethoxycurcumin (DMC) și Bisdemethoxycurcumin (BDMC), cunoscute sub numele de Curcuminoide. În Curcumin95 C3 complex cele trei componente au un procent fix, standardizat, identic cu proporțiile ce se găsesc natural în rizomul de Curcuma longa (Turmeric).

  

Curcumin95 C3 complex cu 95% curcuminoide este unul dintre cele mai puternice extracte standardizate din lume și unul dintre cele mai intense extracte de esență pură.

 

 

 

 

Cu ce se diferențiază Curcumin95 C3 complex de orice alt Curcumin95?

 

Curcumin95 C3 complex este un extract standardizat cu 95% curcuminoide, care conține cele trei tipuri de curcuminoide, în aceleași proporții în care se regăsesc ele natural în rizomul de Curcuma longa(Turmeric). 

Cele mai multe studii clinice sunt realizate pe Curcumin95 C3 complex

Majoritatea studiilor clinice au fost realizate cu Curcumin95 C3 complex și demonstrează efectele benefice antiinflamatoare, anticancerigene, hepatoprotectoare, antivirale, antioxidante, cardiovasculare, antidepresive și neurodegenerative ale acestuia. Astfel, beneficiile sale sunt prezentate în peste 65 de publicații științifice internaționale.

Siguranța produsului acreditată de US FDA 

Curcumin95 C3 complex este singurul Curcumin95 din lume care a fost recunoscut și aprobat de către US FDA (organizația din Statele Unite ale Americii responsabil cu reglementarea alimentației, a suplimentelor și a medicamentelor) ca un produs G.R.A.S (Recunoscut General ca fiind Sigur). Acest proces certifică siguranța produsului în urma unor teste ce urmăresc siguranța și nivelul toxinelor din produse.

Substanță patentată  

Curcumin95 C3 complex deține cele mai multe patente de fabricație în ceea ce privește compoziția, metodele de extragere și utilizare.

Calitate constantă 

Curcumin95 C3 complex are în compoziție exact aceleași proporții a celor 3 curcuminoide (Curcumin, DMC și BDMC) în fiecare tranşă de produs.

Curcumin95 C3 complex - Cea mai stabilă linie de aprovizionare

Curcumin95 C3 complex + Piperină - Biodisponibilitate +2000%


 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Cel mai puternic antiinflamator natural

 

Curcumin95 C3 complex este cel mai puternic antiinflamator natural și este complet lipsit de efecte adverse.

Efectul antiinflamator al extractului de Curcumin95 C3 complex este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joacă un rol important în producerea şi menţinerea inflamaţiei la nivel cronic. Totodată, acesta stimulează crearea de cortizol care înlătură inflamația.

Curcumin95 C3 complex are capacitatea de a regla numeroşi factori: citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox și enzimele cauzatoare de inflamaţii. La nivel molecular, s-a demonstrat efectul curcuminoidelor asupra blocării factorului nuclear NF-KappaB (NFkB), un factor de transcriere care intervine în prima linie de apărare contra bolilor infecțioase și stresului celular. Activitatea aberantă a acestui factor este cauza primară a unui larg spectru de boli, de la afecțiuni cardiovasculare la cancer.

Mult timp s-a crezut că inflamațiile fac parte din procesul de vindecare pentru anumite boli. S-a demonstrat însă că acest lucru este parțial valabil. Majoritatea bolilor degenerative derivă din inflamații cronice.

 

Astăzi, studiul inflamațiilor a evoluat de la analiza țesuturilor la studiul la nivel nuclear. Factorul nuclear NF-KappaB este principalul mod de a „ajusta” acest efect inflamator și astfel de a lupta împotriva bolilor. Inflamațiile pot agrava următoarele patologii: cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer, diabet, artrită, boli autoimune, boli neurologice sau afecțiuni pulmonare.

Compușii naturali din Curcumin95 C3 complex inhibă factorul NF-kB.

Pe lângă efectul antiinflamator pe care îl are, Curcumin95 C3 complex contribuie și la reducerea cauzelor apariției inflamației. De asemenea, reduce degradarea cartilajelor în cazul artritelor. Pacienții cărora le-a fost administrat Curcumin95 C3 complex au declarat că dimineața nu își mai simțeau articulațiile amorțite sau umflate, iar mersul pe jos nu a mai reprezentat o problemă. Curcumin95 C3 complex este utilizat în cazuri de artrită reumatoidă, osteoartrită și inflamații post-operatorii.

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Reduce riscul de atac de cord

 Curcumin95 C3 complex aduce beneficii și în ceea ce priveşte riscul unor boli de inimă. Acest lucru este dovedit prin studii clinice.

Bolile de inimă sunt foarte răspândite în întreaga lume, iar timp de multe decenii s-au studiat cauzele ce conduc la acestea. S-a dovedit că aceste afecţiuni sunt diverse şi cauzele sunt la fel de complexe.

Extractul de Curcumin95 C3 complex poate ajuta la stagnarea multor etape în procesul bolii de inimă. Cel mai important beneficiu al Curcumin95 C3 complex pentru bolnavii de inimă este îmbunătățirea funcției endoteliului, componentă esenţială a vaselor de sânge. Totodată, acesta reduce inflamaţia şi oxidarea, alte două procese importante în bolile cardiovasculare.

S-a demonstrat că efectul antioxidant al Curcumin95 C3 complex a atenuat cardiotoxicitatea indusă de adriamicină și poate astfel preveni complicațiile cardiovasculare cauzate de diabet. De asemenea, nivelul colesterolului seric este scăzut prin efectul antiinflamator, antiproliferativ și antitrombotic.

Studiu: Wongcharoen W, Jai-aue S, Phrommintikul A, et al. Effects of curcuminoids on frequency of acute myocardial infarction after coronary artery bypass grafting. Am J Cardiol. 2009 - 2012.

În acest studiu publicat în anul 2009 în International Journal of Cardiology, la 121 de pacienţi ce urmau să fie operaţi de bypass coronarian, li s-a administrat unora placebo, iar altora 4 grame de Curcumin95 C3 complex pe zi înainte cu câteva zile de operaţie dar şi după operaţie. Studiul a demonstrat că în cazul persoanelor cărora li s-a administrat Curcumin95 C3 complex riscul de a face un atac de cord a scăzut cu 65%.

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Anticancerigen

 

Studiu: Kuttan G. et al. (2007). Adv Exp Med Biol.;595:173-34  

Curcuma longa se regăsește în lista plantelor alcătuită de „The National Cancer Institute” (USA), ce îi certifică proprietățile anticancerigene. Efectul său antioxidant protejează ADN-ul celulelor împotriva radicalilor liberi, un beneficiu important mai ales la nivelul colonului. Aici,  celulele se reînnoiesc la fiecare 3 zile, iar această frecvență poate cauza formarea celulelor cancerigene mult mai rapid. Curcuminul ajută organismul să distrugă celulele cancerigene, împiedicându-le dezvoltarea și răspândirea.

Curcumin95 C3 complex împiedică acțiunea enzimelor COX-2, cunoscute pentru efectul lor inflamator în organism. Aceste inflamații sunt cunoscute ca precursori ai cancerului.

Curcumin95 C3 complex contribuie la inhibarea vascularizării tumorilor, inhibându-le astfel dezvoltarea.

Curcumin95 C3 complex contribuie la oprirea metastazei.

Curcumin95 C3 complex crește eficiența medicației alopate anticancer, inhibând, în același timp, necrozarea celulelor sănătoase. 

Curcumin95 C3 complex are ca efect inhibarea proceselor ce contribuie la supraviețuirea, proliferarea, invazia și metastaza celulelor tumorale.  

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Reduce efectele bolilor neurodegenerative - Alzheimer

 

Ultimele studii demonstrează efectul Curcumin95 C3 complex în prevenirea Alzheimerului, pentru care medicina din Vest nu are încă un tratament.

Imaginile din stânga sunt ilustrative în acest sens. În partea stângă a imaginii este o secțiune în creierul unui șoarece de laborator cu plăci amiloide vizibile ca puncte oranj. În partea dreaptă este secțiunea creierului unui șoarece tratat cu Curcumin95 C3 complex. După cum se poate vedea, plăcile amiloide sunt diminuate semnificativ la șoarecele care a consumat Curcumin95 C3 complex. 

Alte imagini din același studiu (imaginea din partea dreaptă) arată plăcile amiloide (evidențiate cu roșu) de-a lungul vaselor de sânge din creier. Așa cum se poate observa în imaginile din stânga, respectiv în partea dreaptă, aceste plăci sunt diminuate după tratamentul cu Curcumin95 C3 complex, evidențiind rolul acestuia atât în prevenirea cât și în tratarea Alzheimerului.

Sunt multe studii științifice care demonstrează că Curcumin95 C3 complex are efecte benefice în cazul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer şi simptome de demenţă, unul dintre ele fiind un studiu condus în cadrul departamentului de neurologie a Spitalului General Kariya Toyota (Kariya Toyota General Hospital, Kariya City, Aichi, Japan) din Japonia.

Studiu: Zhang L. et al. (2006). J. Alzheimers Dis. 10(1):1-7)


Studiul a fost realizat pe pacienţi cu Alzheimer şi simptome de demenţă severă. Aceștia manifestau stări de iritabilitate, nervozitate, agitaţie, apatie, iar doi dintre ei sufereau şi de incontinenţă urinară. Acestora li s-a prescris

Curcumin95 C3 complex timp de 12 săptămâni. Efectele benefice au apărut imediat la toți subiecții, observându-se îmbunătăţiri ale simptomelor şi fără a se înregistra efecte adverse. După 1 an de tratament s-au putut observa următoarele: pacienţii şi-au recunoscut rudele, iar simptomele de demenţă de comportament şi psihică nu s-au mai înregistrat. Aceste cazuri demonstrează că tratamentul cu Curcumin95 C3 complex în cazul persoanelor cu Alzheimer cu simptome de demenţă de comportament şi psihică este benefic dacă este utilizat corespunzător, pe termen lung. Curcumin95 C3 complex este sigur, nu are efecte adverse, chiar și în doze de până la 8000 mg/zi.

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Accelerează vindecarea rănilor

 

 Curcumin95 C3 complex este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea naturală a plăgilor:

     Efectul antibiotic previne infecția rănii și dezvoltarea bacteriilor ce pot agrava plaga: E.coli, Staphylococcus și bacillus

     Inflamația datorată rănilor este redusă datorită efectului puternic antiinflamator al Curcumin95 C3 complex    

     Efectul analgezic al Curcumin95 C3 complex reduce inflamațiile

     Curcumin95 C3 complex contribuie la formarea celulelor noi epiteliale și astfel grăbește închiderea rănilor

     Extractul Curcumin95 C3 complex este eficient în tratarea psoriazisului

 

Sfat! Puteți desface capsula, iar pudra să o aplicați direct pe zona afectată.  

Pudra din capsulă poate fi aplicată direct pe zona afectată în cazul acneei sau a punctelor negre. Totodată, se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe sau legume (morcov, măr, portocale, struguri).

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Protejează și detoxifică celulele hepatice


 

Curcumin95 C3 complex exercită o acțiune hepatică protectoare față de tetraclorura de carbon și de galactozamină, substanțe cunoscute ca hepatotoxice. S-a demonstrat însă că activitatea antihepatotoxică este datorată și fenilpropaneidelor formate prin scindare biologică („in vivo”) în acizi ferulic și p-cumarinic.             

Curcumin95 C3 complex are un efect detoxifiant asupra ficatului, prevenind, în același timp, apariția bolilor la nivelul acestui organ. Mărește producția de enzime în ficat, ajutând astfel ficatul să filtreze și să detoxifice sângele. În plus, Curcumin95 C3 complex este cunoscut și pentru rolul său în reducerea efectelor secundare ale supradozelor de analgezice ce afectează sănătatea și buna funcționare a ficatului.

Studiu: Hemeida RA , et.Al 2008 J. Egipt Natl Inst Cane , 20 ( 2 ) : . 141-8 ) 

Conform acestui studiu, administrarea unui tratament de 5 zile consecutive cu MTX (Metrotrexatul - opozitul acidului folic folosit ca agent chimioterapeutic citotoxic) scade semnificativ activitățile serice ale ALT (Alanina Aminotransferaza) și AST (Aspartat Aminotransferaza) cu până la -21% și respectiv  -14% comparat cu tratamentul MTX. Administrarea Curcumin95 C3 complex după Metrotrexat scade semnificativ nivelul de MDA cu până la -24%, stabilizează nivelul de GSH cu până la 87%, crește activitățile SOD și CAT cu 57% și 90%, reducând greutatea relativă a ficatului cu până la -24%.

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Antioxidant

 

 

Curcumin95 C3 complex are un puternic efect antioxidant. El combate efectul radicalilor liberi în două moduri:

                        PREVINE formarea radicalilor liberi

                        INTERVINE în cazul radicalilor liberi formați și îi suprimă

Valoarea ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) evidențiază capacitatea alimentelor de a absorbi radicalii liberi. Cu cât valoarea acestui indicator este mai mare, cu atât produsul respectiv este un antioxidant mai eficient.

Incidența bolilor cronice și degenerative este din ce în ce mai ridicată, cele mai frecvente fiind cancerul, bolile de inimă și patologiile neuronale (Alzheimer, Parkinson etc.).

 

Una dintre principalele cauze ale acestor boli este stresul oxidativ. Stresul oxidativ este implicat și în procesul de îmbătrânire. Chiar dacă organismul nostru a dezvoltat multiple metode pentru a lupta împotriva stresului oxidativ, eficiența nu este de 100%.

Dietele bogate în fructe și legume sunt o sursă excelentă de antioxidanți însă, date fiind modificările aduse acestor alimente, valoarea lor bioactivă este diminuată. De aceea, se recomandă completarea alimentației cu suplimente naturale, Curcumin95 C3 complex fiind unul dintre cele mai eficiente. 

Datorită agenţilor antioxidanţi pe care îi conţine, Curcumin95 C3 complex este excelent şi în prevenirea şi tratarea diabetului de tip II.

Studiile arată că poate reduce rezistenţa la insulină. Totodată, Curcumin95 C3 complex contribuie la reglarea nivelului insulinei şi al glucozei din sânge, crescând eficacitatea medicamentelor utilizate în tratamentul diabetului.

 

 

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex - Antidepresiv

 

Într-un studiu controlat realizat în cadrul Departamentului de Farmacologie din India, 60 de pacienţi ce sufereau de depresie au fost împărţiţi la întâmplare în 3 grupuri.

Primului grup i s-a administrat antidepresivul Prozac, celui de-al doilea grup Curcumin95 C3 complex, iar celui de-al treilea grup atât Prozac, cât şi Curcumin95 C3 complex. După 6 săptămâni, Curcumin95 C3 complex a avut acelaşi efect ca şi Prozacul. Grupului căruia i-a fost administrat şi Prozac şi Curcumin95 C3 complex a avut cele mai evidente rezultate pozitive.

Conform acestui studiu, Curcumin95 C3 complex este la fel de eficient ca şi antidepresivul Prozac. Totuşi, este de reținut faptul că antidepresivele de sinteză produc adesea efecte secundare nedorite, ceea ce nu se întâmplă în cazul administrării Curcumin95 C3 complex.

Studiu: J Sanmukhani, V Satodia, J Trived, T Patel, D Tiwar, B Panchal, A Goel and CB Tripathi. Efficacy and safety of curcumin in major depressive disorder: A randomized controlled trial Phytotherapy Research. India. 2009.  

Un alt studiu publicat în anul 2013 în revista Life Extension Magazine arată că în Statele Unite 1 din 10 persoane adulte suferă de depresie, iar antidepresivele sunt luate constant, deşi majoritatea dintre aceştia au parte de efectele lor secundare nedorite.

Cercetătorii au demonstrat că extractul de Curcumin95 C3 complex are multiple căi de a acţiona asupra depresiei, se absoarbe mult mai bine în organism, iar rezultatele obţinute nu au avut efecte secundare, spre deosebire de tratamentul de sinteză administrat persoanelor cu depresie.

Gradul mare de eficiență al Curcumin95 C3 complex contra depresiei funcţionează prin: creşterea serotoniei, a nivelurilor de dopamină şi inhibarea inflamaţiei.

 

 

 

 

Curcumin95 C3 complex + Piperină

 

 

Piperina, prin principalul alcaloid ce se găseşte în piper, este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare care  pot inhiba dezvoltarea unor celule tumorale.  

Beneficiile piperinei: folosită împreună cu Curcumin95 C3 complex îmbunătățește cu peste 2.000% absorbția în sânge și biodisponibilitatea curcuminoidelor; de asemenea, administrată împreună cu Curcumin95 C3 complex dezvoltă o acțiune de inhibare a unor substanțe cu acțiune depresivă și influențează în mod pozitiv starea generală datorită acțiunii asupra secreției de serotonină. 

Studiu: Majeed M. et al. (1998). Planta Med.; 64(4):353-356). 

Studiul publicat în Planta Medica a demonstrat că extractul de Curcumin95 are o biodisponibilitate redusă, acesta absorbindu-se rapid în ficat şi peretele intestinal (ficatul încearcă în mod activ să scape de el).

Aşadar, s-a realizat un nou studiu combinând Curcumin95 cu piperină. Studiul s-a realizat pe şoareci de laborator şi oameni sănătoşi.

S-a administrat doar Curcumin95 şoarecilor de laborator în doze de 2 grame/kilogram, iar concentraţiile serice moderate şi-au făcut efectul pe o perioadă de 3 ore. Concomitent s-a administrat și piperină, 20 mg/kilogram, aceasta mărind concentraţia serică cu 1-2 ore. Rezultatele obţinute au demonstrat că timpul maxim a crescut, iar biodisponibilitatea s-a mărit cu 154%. Pe de cealaltă parte, în cazul oamenilor, după o doză de 2 grame de Curcumin95 administrat singur, nivelurile serice erau foarte scăzute sau chiar nedetectabile. La administrarea concomitentă a 20mg de piperină s-a înregistrat un nivel mult mai mare de concentraţie serică de la 0.25 la 1h după administrare iar biodisponibilitatea a crescut cu 2000%.

În concluzie, studiul demonstrează că Piperina îmbunătăţeşte concentraţia serică, iar Curcumin95 C3 complex  extinde absorbţia şi biodisponibilitatea, fără să se fi înregistrat efecte adverse.

 

 

 

 

STUDII CLINICE

Studii Cancer (Pancreatic, Colon, Vezică, Piele, Plămân, Sân)

 Mol. Pharmacol. 2007;72(1):29-39.
 Cancer Prev.Res.2012.5(2):205-215.

 Clin.Cancer Res.2004;10(20):6847-54.

 Cancer Epidemiol Biomarkers Prev.2005;14(1):120-5.

 Clin. Cancer Res.2008;14(7);2128-2136.

 Int.J. Cancer 2009;125(9)125(9).2187-2197.

 Cancer Prev. Res.2011;4(3);354-364.

 Cancer Prev. Res.2012;6(2);119-28.

 Clin. Cancer Res.2007;13(11): 3423-30.

 Biochem. Pharmacol.2010;79(2): 218-228.

 Mol. Cancer Ther.2007;6(3): 1022-30.

 Breast Cancer Res. Treat. 2010;122(3): 777-85.

 Clin. Cancer Res.2005;11(20); 7490-8.

 Cancer Res. 2007;67(8); 3853-61.

 Clin. Cancer Res. 2008;14(14):4491-4499.

 Nutr. Cancer 2010;62(8). 1137-1141.

 Cancer Chemother. Pharmacol. 2011;68(1): 157-64.

 Cancer Prev. Res. 2010;3(12): 1586-1595.

 Otolaryngol Head Neck Surg. 2011:145(1); 58-63.

 Otolaryngol Head Neck Surg. 2013;148(5);797-803.

 J. Skin Cancer;2012; doi: 10.115/2012/147863.

 Eur. J. Cancer Prev. 2012;21(5):407-412.

 Mol. Cancer Ther. 2009;8(4):959-970.

 Journal of Hematological Malihnancies. 2013; Vol. 3, No. 1.

 Clin. Cancer Res; 2009. 15(18): 5917-5922.

 Am. J. Hematol. 2012; 87(5):455-460.
Studiu Biodisponibilitate - Curcumin95 C3 complex + Piperină
 
Studii Anti-Alzheimer
 
Studiu Artrită
 
Studiu Mucozități orale
Studiu Diabet
Studii Hepatic
 
Studiu Atrofie Musculară
 
Studiu Efectul Dislipidemic la Pacienți obezi
     
Studiu Dermatita post-radioterapie
     
Studii Lichen Plan Oral
 
Studii Antiinflamatorii (Chronic Pruritus)
 
Studii fizice