Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Vitaminele sunt  parte din corpul nostru: sunt combustibilul care ne dă energia să mergem mai departe. Vitaminele și Mineralele  Organice de la  Herbagetica se adresează atât adulților, cât și copiilor. Ca și în cazul adulților, copii au nevoie de o nutriție corespunzătoare ce ar trebui să includă aceleași substanțe nutritive esențiale (vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi), dar în doze zilnice diferite.

 

Lipsa vitaminelor din organism poate avea consecințe foarte grave asupra noastră: anorexie sau obezitate, depresie, oboseală și poate chiar afecta funcționarea normală a organelor. Cu toate acestea, foarte puțin se vorbește despre efectul nociv al vitaminelor de sinteză.

 

           Ce sunt vitaminele de sinteză?

Vitaminele și mineralele de sinteză sunt produse în laborator, din componenți de natură chimică. Ele imită rolul vitaminelor naturale, însă efectul lor este semnificativ redus. Ele au un cost mic de producție, iar termenul de valabilitate este extins, producătorii fiind astfel mai motivați să se orienteze spre fabricarea acestor suplimente mult mai profitabile.

 

           De ce să alegem  vitamine și minerale organice?

Biodisponibilitatea vitaminelor și mineralelor organice este cu aproximativ 35% mai mare față de cea a vitaminelor și mineralelor de sinteză. Acest grad ridicat de absorbție garantează o încărcare mai eficientă a organismului cu substanțele de care are nevoie.

 

Compoziția vitaminelor și mineralelor organice este mult mai complexă. Acestea conțin și bioflavonoizi, oligoelemente, vitamine și minerale care ajută la asimilarea substanței de bază. Mai mult, această combinație de substanțe active potențează efectul vitaminelor și mineralelor.

 

Dozele zilnice recomandate pot fi obținute dintr-o cantitate mai mică de vitamine și minerale consumate, asta pentru că organismul absoarbe până la 90 % din aceste substanțe, așadar principiile bioactive sunt asimilate aproape integral.

 Organismul nostru nu recunoaște substanțele de sinteză, direcționându-le atât acolo unde avem nevoie, cât și în zone unde suplimentele pot fi chiar nocive (ex: formarea ciocurilor pe coloană în cazul calciului de sinteză, silicoza cauzată de inhalarea siliciului simplu etc.). Pe de altă parte, vitaminele și mineralele organice nu au efecte adverse, compoziția lor fiind 100% naturală. Organismul recunoaște rapid substanțele pure, neprelucrate chimic, direcționându-le spre zona de care corpul nostru are nevoie și eliminând surplusul. 

 

Natura are legi după care funcționează de zeci de mii de ani. Cunoaște proporțiile necesare unei vieți armonioase.  Aceste proporții sunt respectate și în vitaminele și mineralele organice, iar astfel se asigură metabolizarea optimă a principiilor bioactive. La polul opus, vitaminele și mineralele de sinteză au o eficiență scăzută în tratarea diverselor boli, datorită reacției anormale pe care organismul o are când acestea sunt consumate.

Vitaminele și mineralele organice sunt extrase în condiții speciale, prin procese naturale, la temperaturi scăzute, pentru a se păstra proprietățile bioactive ale substanțelor.

Este important să căutăm vitamine și minerale care conțin extracte standardizate! De ce? Pentru că acelea sunt produsele care ne garantează principiile bioactive ale substanțelor. Pesticidele, vremea nefavorabilă sau solurile sărăcăcioase limitează capacitatea plantelor de a extrage nutrienții, așadar este posibil ca un produs, chiar dacă este 100% natural, să nu aibă un impact major asupra sănătății noastre. Pe de altă parte, dacă ingredientele sunt standardizate, avem garanția că organismul nostru primește într-adevăr cantitatea menționată.

 

Herbagetica este singura companie din România care oferă o gamă de vitamine și minerale organice. Formulele sunt 100% naturale, iar extractele standardizate din compoziție garantează principiile active ale acestor remedii.

Pentru administrare mai ușoară, capsulele pot fi desfăcute, iar conținutul poate fi amestecat cu miere sau suc de fructe.

Indicațiile de administrare au la bază experiența medicilor pediatri, fitoterapeuți și homeopați în folosirea produselor Herbagetica.

 

Acestea nu înlocuiesc consultul medical individual și vă recomandăm să consultați un fitoterapeut, doctor homeopat sau medic cu competențe în fitoterapie. De asemenea, încurajăm un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie sănătoasă.

  

Sănătatea este cel mai de preț atu al nostru!

Să avem grijă de ea!