Care sunt vitaminele şi mineralele de care are nevoie organismul nostru? Cu siguranţă este o întrebare pe care aţi întâlnit-o des. Vitamina B, C, D, Calciu, Magneziu, Seleniu, Siliciu sunt cu siguranţă cele mai des întâlnite şi căutate vitamine şi minerale. Dar Zincul? Care este rolul lui? Zincul este un mineral esenţial de care corpul nostru are nevoie zilnic. Studiile au arătat că acest mineral ajută sistemul imunitar, având beneficii  pentru sistemul digestiv, metabolismul  energetic, nivelul de stres, sistemul digestiv,  tratamentul acneei, eczemelor şi al rănilor. Totodată, zincul este de ajutor pentru femeile însărcinate, ajută la întărirea părului, combate răcelile, ajută în pierderea în greutate. Zincul este absolut necesar pentru funcţionarea normală a globulelor albe şi roşii din sânge.

Cu siguranţă Zincul este un real ajutor pentru funcţionarea organismului fiind implicat în sinteza proteinelor şi reglarea producţiei de celule ale sistemului imunitar. Putem regăsi Zinc la nivelul  retinei, rinichilor, ficatului, pancreasului, oaselor dar şi la nivelul pielii. Corpul uman conţine mai mult de 300 de enzime diferite ce depind de Zinc pentru o bună funcţionare.

Mai exact la ce contribuie Zincul?

  • Tratarea răcelilor, diaree
  • Prevenirea şi tratarea pneumoniei, hipogeuzie (simţul gustului este anormal)
  • Tratarea tulburării ADHD la copii
  • Menţinerea fertilităţii şi reproducerii normale
  • Menţinerea sănătăţii sistemului osos, a părului, a unghiilor, a pielii
  • Îmbunătăţirea performanţei atletice datorită rolului în producerea de hormoni

Zincul este un element important, deoarece face parte din fiecare ţesut din corp şi este un puternic antioxidant ajutând la prevenirea cancerului şi menţineriii nivelul ideal de hormoni. Deficienţa de Zinc provoacă infertilitate, libidou slab dar şi  accelerarea procesului de îmbătrânire. Cea mai importantă sursă de Zinc este carnea urmată de: stridii, mazăre, ovăz, napi, alune, migdale, nuci pecan, cereale de grâu, ghimbir şi seminţe de dovleac.

Doza zilnică recomandată de National Research Council este de 12-15 mg pentru adulţi.[1]

Zincul este  un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Aşadar, este indicat să avem în vedere o concentraţie normală a acestui mineral în corp. Pentru un  organism sănătos şi plin de vitalitate consumaţi o cantitate adecvată de Zinc.
Zinc Complex de la Herbagetica este soluţia perfectă pentru a-ţi asigura doza zilnică de Zinc într-un mod simplu, eficient şi rapid.
zinc

[1]  Biblia vitaminelor, Earl Mindel