În termeni cât se poate de simpli, vitaminele și mineralele sunt substanţe organice necesare vieţii. Acestea îndeplinesc un rol esenţial în funcţionarea optimă a organismului şi, cu câteva excepţii, nu pot fi sintetizate în cadrul metabolismului intern.

Absolut necesare pentru creşterea, menţinerea vitalităţii şi bunăstarea generală a organismului nostru, vitaminele se găsesc în cantităţi foarte mici în toate alimentele de provenienţă naturală.

Comparativ cu celelalte substanţe nutritive (proteine, grăsimi şi carbohidraţi), necesarul de vitamine este minuscul. Cu toate acestea, lipsa unei singure vitamine poate pune în pericol sănătatea întregului organism.

Pentru o bună funcționare a organismului, trebuie să extragem vitaminele din alimentaţia naturală, sau să completăm prin suplimente necesarul cuvenit.

 De ce este important să alegem vitamine și minerale organice?

  • Biodisponibilitatea vitaminelor și mineralelor organice este cu aproximativ 35% mai mare față de cea a vitaminelor și mineralelor de sinteză. Acest grad ridicat de absorbție garantează o încărcare mai eficientă a organismului cu substanțele de care are nevoie.
  • Compoziția vitaminelor și mineralelor organice este mult mai complexă. Acestea conțin și bioflavonoizi și oligoelemente, care ajută la asimilarea substanței de bază.
  • Dozele zilnice recomandate pot fi obținute dintr-o cantitate mai mică de vitamine și minerale consumate, asta pentru că organismul absoarbe până la 90% din aceste substanțe, așadar principiile bioactive sunt asimilate aproape integral.
  • Organismul nostru nu recunoaște substanțele de sinteză. Acestea pot fi direcționate atât în zonele unde sunt necesare, cât și în locurile unde pot deveni nocive, favorizând apariția unor depuneri (ex: formarea ciocurilor pe coloană în cazul calciului de sinteză, silicoza cauzată de inhalarea siliciului simplu, etc.). În cazul vitaminelor și mineralelor organice, organismul recunoaște rapid substanțele pure, neprelucrate chimic, direcționându-le spre zona în care corpul nostru are nevoie și eliminând surplusul. Mai mult de atât, datorită compoziției 100% naturale, vitaminele și mineralele organice nu au efecte adverse.
  • Natura are legi după care funcționează de zeci de mii de ani. Cunoaște proporțiile necesare unei vieți armonioase. Aceste proporții sunt respectate și în vitaminele și mineralele organice, iar astfel se asigură metabolizarea optimă a principiilor bioactive.
  • Vitaminele și mineralele organice sunt extrase în condiții speciale, prin procese naturale, la temperaturi scăzute, pentru a se păstra proprietățile bioactive ale substanțelor.

 

Ce sunt vitaminele de sinteză?

Vitaminele și mineralele de sinteză sunt produse în laborator, din componenți de natură chimică. Ele imită rolul vitaminelor naturale, însă efectul lor este semnificativ redus.

Herbagetica este singura companie din România care oferă o gamă de vitamine și minerale organice. Formulele sunt 100% naturale, iar extractele standardizate din compoziție garantează principiile active ale acestor remedii.

Descoperă gama de vitamine și minerale organice de la Herbagetica

 

Sănătatea este cel mai de preț atu al nostru!

Să avem grijă de ea!