Turmericul, cunoscut în mod tradițional ca șofran indian datorită culorii sale profunde galbene, a fost folosit de-a lungul istoriei drept condiment și vopsea textilă. Acesta oferă de asemenea beneficii uimitoare de vindecare, nu doar în interiorul corpului, ci și pentru piele. Miresele indiene au folosit mult timp scrub-uri corporale cu curcuma și măști de față pentru a-și purifica și curăța corpul, precum și pentru a avea o strălucire sănătoasă a pielii chiar înainte de nuntă.

 

Ce face curcuma atât de bine? Turmericul a demonstrat o activitate antiinflamatorie semnificativă datorită uleiului volatil și pigmentului său galben sau portocaliu, denumit curcumină. Curcumina, un fitonutrient, conține abilități antiinflamatorii care s-au dovedit a fi comparabile cu multe medicamente prezente astăzi pe piață, dar spre deosebire de medicamente, curcumina nu produce toxicitate.

Astfel, turmericul poate fi folosit ca remediu pentru acnee, eczemă, psoriazis, piele uscată, riduri și cercuri întunecate sub ochi. De asemenea, reduce inflamația pielii, datorită faptului că este bogată în antioxidanți,  încetinește deteriorarea celulelor, poate contribui la reducerea pigmentării, chiar și a tonusului pielii.

 

O mască cu turmeric este un excelent agent de exfoliere și foarte ușor de făcut la domiciliu cu doar câteva ingrediente. Cu toate acestea, este important de reținut că unii oameni au raportat reacții alergice la turmeric după expunerea pielii. Vă recomandăm mai întâi să testați pe o mică suprafață a pielii. Este posibil să aveți nevoie de un săpun moale cu apă pentru a elimina petele galbene care pot apărea. Aveți grijă să nu obțineți și pe hainele dvs., deoarece acestea pot pata.

Cu siguranță această mască cu turmeric îți va face pielea stralucitoare, lipsită de pete, acnee și cu un pic de întinerire!

Ingrediente:

  • 2 capsule Curcumin95 C3 Complex – se folosește doar conținutul
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță lapte
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

 

Cum se prepară:

Pune conținutul capsulelor de Curcumin95 C3 într-un bol. Adaugă mierea, apoi laptele și zeama de lămâie. Mixează totul până se formează o pastă.

 

Cum se folosește:

Curăță fața de urme de machiaj. Aplică cu o pensulă masca pe toată fața, având grijă să nu vă atingeți hainele, deoarece turmericul poate păta.

Lasă masca 15 minute și apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

 

Câteva sfaturi:

Nu mă va păta galbenul turmericului? Nu vă faceți griji cu privire la colorarea pielii dvs. galbene cu aceste măști de față, deoarece ele conțin doar un vârf de praf de curcumă combinat cu alte ingrediente. Dacă sunteți încă sceptic, folosiți doar un strat subțire al măștii de față și lăsați-l pe piele  timp de cinci minute. În cazul în care și așa veți descoperi pete, pur și simplu utilizați un scrub de față cu zahăr, și va dispărea complet, lăsându-vă cu o față strălucitoare și exfoliată.

Unghii galbene? Este mult mai probabil ca turmericul să vă vopsească unghiile mai degrabă decât fața. Pentru a îndepărta petele de curcumă de pe unghii, utilizați o perie de unghii și periați ușor cu suc de lamaie. După două minute, voila, unghiile vor reveni din nou la normal, dacă nu mai strălucitoare! Puteți folosi mănuși de unică folosință atunci când aplicați masca dacă într-adevăr nu aveți timp să folosiți o perie de unghii și suc de lămâie.