Suntem în mod constant expuși la microorganisme și agenți patogeni ce ne pot afecta sănătatea. Dacă aceste organisme declanșează sau nu o boală depinde de integritatea mecanismelor de apărare ale sistemului nostru imunitar. Un sistem imunitar inactiv sau supraactiv, favorizează apariția infecțiilor, alergiilor sau a altor afecțiuni medicale:

  • Reacții alergice și astm
  • Răceli și viroze respiratorii frecvente
  • Boli autoimune

Dacă te întrebi cum îți poți întări sistemul imunitar, atunci vei afla din articolul nostru care sunt cele mai eficiente plante cu efect antimicrobian, imunostimulator și antiviral!

Ce este sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este compus dintr-o rețea de organe și celule specializate ce au rolul de a neutraliza și elimina agenții patogeni precum bacteriile, virusurile, paraziții și fungii care ajung în corp și cauzează efecte negative asupra sănătății organismului.

Există două mecanisme ale sistemului imunitar, cel înnăscut care funcționează ca un sistem de apărare general împotriva agenților patogeni, și sistemul imunitar adaptiv care vizează agenți patogeni specifici cu care organismul a mai intrat în contact. Aceste două sisteme imunitare acționează împreună când organismul este supus unei infecții.

Soluții naturale pentru fortificarea imunității:

Ginseng Siberian

Conține componente antimicrobiene ce ajută în eliminarea infecțiilor bacteriene și oferă suportul necesar organismului pentru a lupta cu stările de răceală şi gripă. Are și acțiune adaptogenă, ajutând organismul să facă față situațiilor de stres prelungit.

Ganoderma

Sporeşte capacitatea organismului de a lupta cu infecţiile fiind o sursă importantă de antioxidanţi, ce întăresc sistemul imunitar. În urma unor studii, s-a constatat că această ciupercă medicinală creşte semnificativ numărul celulelor T, care au un rol esențial în eliminarea infecției din corp.

Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă foarte eficientă în combaterea oboselii adrenale și refacerea funcțiilor tiroidiene. Ashwagandha are și un efect puternic antioxidant ce acționează ca stimulator imunitar, crescând producția de celule albe și macrofagi, anticorpi necesari pentru prevenirea bolilor.

Alga AFA

Este cel mai puternic stimulator vegetal de Celule STEM, astfel, în cazul sistemului imunitar, Alga AFA are capacitatea de a crește acţiunea și producția anticorpilor asupra celulelor infectate de viruşi. Totodată Celulele STEM intervin și în procesul de regenerare al organismului după o afecțiune. Alga AFA conţine 12 vitamine, 27 de minerale naturale esenţiale şi 11 pigmenţi naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor şi coenzimelor ce asigură un aport nutrițional ridicat, benefic în cazul unui sistem imunitar slăbit sau care se luptă cu boala.

Vitamina D3

Modulează viteza de răspuns a sistemului imunitar adaptiv în cazul unei infecții. Din cauza luminei solare reduse din timpul sezonului rece, apar deficiențele de Vitamina D3. Astfel este necesar ca în această perioadă să se suplimenteze aportul nutrițional și cu D3.

Câțiva pași în plus pentru întărirea imunității:

  1. Dormi minim 7 ore/noapte! Somnul este procesul prin care organismul se regenerează și toate procesele din corp se resetează, inclusiv sistemul imunitar. Dacă nu reuşeşti să dormi cele 7 ore recomandate, poți încercă să dormi 20 de minute după ce vii de la serviciu, pentru un plus de energie.
  2. Ai grijă ce mănânci! Evită zahărul și alimentele procesate. Zahărul reduce activitatea și viteza de reacție a sistemului imunitar, iar alimentele procesate (mezelurile, semipreparatele etc.) nu conțin nutrienții de care organismul are nevoie pentru a-și întări imunitatea.
  3. Relaxează-te! Expunerea la stres scade capacitatea organismului de a se lupta cu răceala. Sistemul imunitar este slăbit, iar procesele metabolice sunt dereglate, din acest motiv apare predispoziția pentru răceli și gripă, iar corpului se reface mai greu.
  4. Apelează la suplimente din plante ce îți fortifică imunitatea! O bună alternativă la tratamentul convențional antibiotic este un complex de plante dedicate pentru întărirea imunității și ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Immunity STEM are o formulă bogată de plante, îmbogățită cu Alga AFA ce asigură buna funcționare a sistemului imunitar.