Cu toții știm că ceaiul de plante nu este numai gustos, ci și plin de nutrienți. Ceaiul din plante poate fi considerat o artă în sine, datorită atenției acordate alegerii plantei potrivite și infuzarea acesteia. Gustul, aroma și culoarea sunt aspectele care vor vorbi despre calitatea acesteia. Cu siguranță știai unele dintre aceste remedii pentru sănătate, dar vei fi surprins să afli că ceaiul de plante are mult mai multe beneficii. Pentru că aceasta este perioada specifică răcelii și gripei, iată câteva exemple de remedii naturale:
Ceaiul de mușețel: este cel mai bun pentru detensionare, pentru îndepărtarea stresului, constată studiile. O persoană care consumă zilnic un minimum de ceai de mușețel, se va simți mai puțin agitată față de cei care nu consumă. Ceaiul de mușețel ajută și la îndepărtarea infecțiilor în gât, dar și la ameliorarea greței și indigestiei.
Ceaiul de mentă: Ajută la tratarea durerilor de stomac, relaxând mușchii acestuia , împrospătează respirația și ajută la digestie. Ceaiul de mentă este, de asemenea, benefic și pentru:
– reducerea durerii și balonării
– acționează ca expectorant ușor pentru răceală și bronșită
– reduce congestia datorată răcelii sau gripei
– îndepărtează greața
– reduce crampele provocate de diaree
– induce transpirația, care este esențială pentru mecanismul de răcire naturală a corpului
– reduce febra.
Ceaiul de valeriană: Planta de valeriană, conform cercetărilor, ajută la inducerea somnului și la relaxarea minții, de asemenea.
Ceaiul de scorțișoară: Scorțișoara este antibacterian, antiviral și antifungic, ceea ce o face un remediu excelent per total. Mai mult, scorțișoara este o sursă grozavă de antioxidanți imuno-stimulatori. Aceasta mai poate fi folosită pentru:
– creșterea circulației sângelui
– calmarea durerilor în gât
– reducerea simptomelor de răceală
– reducerea greței
– ușurarea disconforturilor stomacale
– încălzirea unei persoane ce suferă de frisoane.
Ceai de hibiscus: Florile de hibiscus conțin un nivel înalt de antioxidanți. Este adjuvant pentru inflamații și membrane mucoase, precum dureri în gât, boli ale gingiilor și cistită. Hibiscusul este calmant, ameliorează insomnia, ajută la gestionarea greutății și luptă împotriva radicalilor liberi. Bogat în vitamina C și antioxidanți, ceaiul de hibiacus este bine cunoscut pentru scăderea presiunii arteriale.
Ceaiul de lemon grass: este o plantă încărcată cu puteri de vindecare. Aceasta ajută la:
– digestie
– calmează sistemul nervos și anxietatea
– acționează ca un diuretic ușor, în reducerea retenției de lichide
– dilată vasele de sânge și sporește circulația
– tratează tensiunea arterială ridicată
Ceaiul de ghimbir: Ghimbirul este o plantă des întâlnită, în toate casele. Această plantă umilă, atunci când este infuzată în ceai, formează un remediu foarte puternic pentru răceală și tuse. Ceaiul de ghimbir este grozac pentru calmarea amețelii, prevenirea și tratarea răului de mașină, calmarea durerilor în gât, reduce congestia și tratează răceala.
Ceaiul de usturoi: are proprietăți antivirale, antifungice, anti-inflamatorii, antimicrobiene și antioxidante. Acesta:
– este un puternic analgezic, ameliorând durerea instant
– acționează ca expectorant, rupând mucoasa
– tratează amigdalita, prin eliminarea durerii și oferind o doză de componente antivirale și antibacteriene.
Tu ce ceaiuri de plante consumi de obicei?