Dezorganizarea, haosul, programul activ lipsit de un stil de viaţă sănătos, cât şi stresul ne conduc către apariţia problemelor de sănătate. Una dintre acestea vizează în mod direct colesterolul şi valorile fluctuante ale acestuia.

Colesterolul este o substanţă grasă produsă în mod normal de corpul nostru şi se găseşte în sânge. Are multiple funcţii în organism (face parte din membrana fiecărei celule, este substanţa de bază utilizată în producerea de hormoni şi de bilă pentru digestie), dar atunci când se găseşte prea mult colesterol în sânge cauzează probleme de sănătate. De multe ori colesterolul mărit nu prezintă simptome sau semne, de aceea controlul periodic este foarte important.

  • Colesterolul mărit poate fi ereditar.
  • Colesterolul mărit poate afecta şi copii. Depunerea plăcilor în artere începe în copilărie şi poate progresa la vârsta adultă.
  • Arterele înfundate arată ca şi cum sunt “căptuşite” cu unt. Arterele se îngroaşă, devin mai rigide, capătă culoarea galbenă a colesterolului, iar fluxul de sânge este limitat.
  • Exerciţiile fizice pot creşte valorile colesterolului bun, HDL.

În prezent există multe produse pentru normalizarea nivelului colesterolului, însă majoritatea acestora conţin chimicale ce atacă organismul uman. Dorinţa şi nevoia oamenilor de a consuma produse naturale a crescut. Vestea bună este că natura reuşeşte să producă ceea ce noi avem nevoie pentru a ne putea îmbunătăţi funcţionarea organismului într-un mod sănătos.

Există plante care pot fi folosite ca adjuvant în valori ridicate ale colesterolului total şi ale colesterolului negativ (LDL)valori ridicate ale triglicerideloraterosclerozăarterităcomplicaţii cardiovasculare ale diabetului.

Cicoarea acţionează ca un veritabil ucigaş de colesterol cu densitate redusă (LDL), prevenind totodată oxidarea acestuia pe artere şi formarea plăcilor de aterom, este de un extraor­dinar ajutor persoanelor cu glicemie oscilantă şi/sau cu diabet, care prezintă un risc foarte ridicat de apariţie a hipercolesterolemiei şi a bolilor cardiovasculare.

Frunzele de măslin reglează metabolismul grăsimilor în organism, scăzând valorile colesterolului. În plus, este de un extraordinar ajutor persoanelor cu glicemie oscilantă şi/sau cu diabet, care prezintă un risc foarte ridicat de apariţie a hipercolesterolemiei şi a bolilor cardiovasculare.

Anghinarele, datorită conţinutului ridicat de nutrienţi, acţionează direct la nivelul ficatului, influenţând digestia şi metabolismul grăsimilor pe care le preluăm din mâncare, creşte producţia de bilă şi ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Alga Kelp contribuie la menţinerea valorilor normale ale colesterolului prin blocarea absorbţiei grăsimilor saturate. Fibrele conţinute de această algă brună, precum şi unele polizaharide din compoziţia sa, se leagă de moleculele de grăsime care nu vor putea fi astfel digerate de către organism.

O compoziţie din extract de cicoare, frunze de măslin, pulbere din frunze de anghinare şi din alga Kelp este ideală pentru a normaliza nivelul colesterolului. Având o compoziţie complexă şi concentrată, AntiColesterol ajută la scăderea valorilor colesterolului total, reduce proporţia de colesterol „rău” (LDL), creşte proporţia de colesterol „bun” (HDL), scade trigliceridele, antioxidant.

Colesterolul şi-a găsit naşul şi nu oriunde ci în mediul înconjurător. Oamenii au realizat că natura este aliatul lor numărul unu în tratarea problemelor de sănătate şi au început să renunţe la chimicale. Este un început bun pentru umanitate, nu-i aşa?