Top suplimente pentru vară

Am așteptat cu mare nerăbdare venirea verii și a căldurii, serile lungi de vară și bucuria vacanțelor. Dar, chiar dacă urmează zile de relaxare, organismul tot trebuie să facă față provocărilor pe care le impune vremea caldă. În acest articol, ne propunem să vorbim despre suplimentele esențiale pentru vară care ne vor ajuta să ne bucurăm la maxim de sezonul cald.

Top suplimente pentru vară

1. Suplimente pentru păr

Soarele deshidratează părul și îi distruge structura proteică, ceea ce înseamnă că firul de păr devine mult mai fragil și se va rupe mai ușor. Una din soluțiile cele mai eficiente este să alegi suplimente cu Zinc. Zincul este un mineral esențial care întărește foliculul firului de păr, și îl face mai puternic, protejându-l de efectele soarelui.

2. Suplimente pentru unghii și piele

Expunerea prelungită la soare afectează integritatea structurală a pielii, lăsând-o cu un aspect îmbătrânit. Până la 80% din compoziția pielii este formată din colagen, element care îi oferă integritate și un aspect tânăr.

Suplimentele cu Vitamina C sau Siliciu sunt o soluţie foarte bună de a stimula formarea de colagen, dar aceste suplimente merită combinate și cu vitaminele din complexul B, în special B7 și B2, pentru a menține sănătatea completă a pielii.

În plus, Vitamina C are și rol antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează celulele pielii și ale întregului organism de radicalii liber rezultați din expunerea la soare.

3. Suplimente pentru imunitate

Cu toții asociem sezonul rece cu răceli, gripe și viroze, și ne bombardăm organismul cu soluții pentru a-i întări imunitatea. Dar, mulți dintre noi, nu luăm în considerare că lunile calde, pot activa anumite virusuri și bacterii, care cauzează răceli cu simptome ușor diferite față de cele cu care suntem obișnuiți iarna. De asemenea, acești noi patogeni, activi vara, pot cauza și probleme gastrointestinale, de tip enterocolite.

Iată ce suplimente poți lua pentru a-ți susține sistemul imunitar vara:

  • Vitamina C – susține răspunsul imunitar celular prin a ajuta la activarea macrofagelor, a celulelor natural killer sau a celulelor de tip T, formațiuni specifice sistemului imunitar care ne protejează de agenții patogeni.
  • Vitamina D3 – Vitamina D3, există din abundență vara, dacă ne expunem zilnic un min. de 20 de min. pe zi la soare, fără protecție solară. Pentru carențele ușoare se pot lua până la 3000 UI pe zi de vitamina
  • Astragalus – extractul de rădăcină de Astragalus, care poate fi găsit în anumite suplimente, ajută sistemul imunitar să elimine în mod natural agenții patogeni.

4. Suplimente pentru călătorii

Indiferent că ne facem vacanța aproape de casă sau în afara țării, vom călători și ne vom schimba mediul înconjurător cu care suntem obișnuiți. Așadar, ne putem confrunta cu stări de stres, anxietate sau chiar probleme digestive.

Iată câteva suplimente pe care le poți lua cu încredere în geanta ta de voiaj:

  • Complexul de vitamine B – vitaminele B acoperă o largă varietate de funcții biologice, susțin nivelul de energie al organismului și reduc efectele stresului. Ajută inclusiv sistemul imunitar pentru a face față răcelilor specifice de sezon.
  • Ghimbirul – Extractele cu ghimbir sunt de real ajutor pentru cei care au rău de mișcare, pentru că diminuează senzația de greață.
  • Ashwagandha – Ashwagandha sau Ginsengul indian ajută organismul să depășească situațiile de stres. Este de real ajutor pentru a reduce anxietatea asociată călătoritului și pentru a relaxa sistemul nervos.

5. Suplimente pentru silueta de vară:

Pe lângă ce ține de sănătate, mulți dintre noi, în special multe dintre noi, ne gândim și la aspectul fizic. Așadar, pentru pregătirea siluetei de vară, se poate apela la extracte naturale de tipul:

  • Alga Kelp care accelerează rata metabolismului și blochează depunerea grăsimilor
  • Cicoare care inhibă senzația de foame și este bogată în fibre
  • Cozile de cireșe care au efect depurativ, și elimină aspectul neplăcut al pielii cauzat de celulită

Vara e în toi așa că trebuie să ne bucurăm la maxim de ea, fără a uita, desigur, de sănătatea noastră!

Sanatate inveti, sanatate primesti

Sănătate înveți, sănătate primești!

Răspunde corect la întrebările noastre legate de sănătate și poți câștiga unul din zecile de premii.

Fiecare articol de blog care este inclus în concurs vine acompaniat de o întrebare dedicată. Răspunde aici pentru acest articol.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook oficială Herbagetica pentru a răspunde la min. 5 întrebări care te vor duce în tragerea la sorți.