lectura de 8 minute

 

Detoxifierea organismului este esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Există multe opțiuni naturiste pentru detoxifierea organismului, iar în acest articol vom prezenta cele mai bune cinci suplimente detoxifiere.

 

Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului este procesul prin care organismul nostru elimină toxinele și alte substanțe dăunătoare acumulate din alimentația nesănătoasă, poluare, stres și alte surse. Acest proces poate fi realizat prin intermediul unor metode naturale, cum ar fi o alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate, ceaiuri sau sucuri detoxifiante și suplimente naturiste. Scopul acestui proces este de a menține sănătatea și de a preveni apariția unor boli. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice program de detoxifiere și să evitați substanțele dăunătoare, cum ar fi fumatul și alcoolul.

 

Când este necesară detoxifierea organismului?

Detoxifierea organismului poate fi necesară în mai multe situații, cum ar fi:

 1. După perioade lungi de alimentație nesănătoasă, care implică consumul de alimente procesate, bogate în zahăr și grăsimi saturate.
 2. După expunerea la substanțe dăunătoare, cum ar fi fumul de țigară, poluarea atmosferică sau substanțele chimice.
 3. După perioade de stres sau anxietate, care pot afecta sănătatea sistemului imunitar și pot crește nivelul de toxine din corp.
 4. În cazul bolilor cronice, cum ar fi probleme hepatice sau biliare.
 5. Pentru a menține sănătatea și a preveni apariția bolilor.

 

Este recomandată detoxifierea cu suplimente?

Este recomandata detoxifierea cu suplimente

Detoxifierea cu suplimente poate fi o opțiune eficientă și sigură, în special atunci când este combinată cu o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ. Suplimentele naturiste pot fi folosite pentru a sprijini procesul de detoxifiere a organismului, oferindu-i acesteia substanțele nutritive necesare.

Este important să alegeți suplimentele naturiste de calitate și să urmați indicațiile producătorului și ale medicului dumneavoastră. Este, de asemenea, important să nu depășiți dozele recomandate și să evitați suplimentele care pot interacționa cu alte medicamente.

Înainte de a începe un program de detoxifiere cu suplimente, este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu există contraindicații sau riscuri pentru sănătatea dumneavoastră.

De asemenea, trebuie să vă amintiți că detoxifierea cu suplimente nu trebuie să înlocuiască niciodată un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

 

Suplimente naturiste cu Branca Ursului

Brânca ursului este o plantă medicinală utilizată în mod tradițional pentru proprietățile sale diuretice și antiinflamatorii. Aceasta poate fi utilizată ca supliment natural în procesul de detoxifiere, deoarece ajută la eliminarea excesului de apă și a toxinelor din corp.

Iată câteva exemple de moduri în care brânca ursului se folosește:

 1. Branca Ursului capsule – Acest supliment conține extract de branca ursului și poate fi utilizat pentru a sprijini funcționarea normală a sistemului urinar și pentru a ajuta la eliminarea excesului de apă din organism.
 2. Branca Ursului tinctură – Acest supliment este realizat din extract de branca ursului și poate fi utilizat pentru a sprijini sistemul urinar și pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
 3. Branca Ursului infuzie – Această infuzie conține frunze și flori de branca ursului și poate fi folosită pentru a sprijini sistemul urinar și pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

 

Magneziu

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea noastră, care poate fi folosit și în procesul de detoxifiere. Acesta are un rol important în metabolismul celular și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Iată câteva beneficii ale utilizării magneziului în procesul de detoxifiere:

 1. Ajută la eliminarea metalelor grele – Magneziul poate ajuta la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul, mercurul și cadmiul. Acesta se leagă de aceste metale și le ajută să fie eliminate din corp.
 2. Reduce inflamația – Magneziul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației din organism, care poate fi cauzată de toxine.
 3. Sprijină sistemul nervos – Magneziul este important pentru sănătatea sistemului nervos și poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, care pot fi cauzate de toxinele din corp.
 4. Îmbunătățește digestia – Magneziul poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Magneziu Organic de la Herbagetica conține o concentrație ridicată de Magneziu natural marin, de 275 mg/capsulă de Magneziu. Avantajul produsului Magneziu Forte este sursa naturală superioară de Magneziu, care oferă o formă de Magneziu perfect asimilabilă în organism. Magneziul natural marin este extras și purificat din apa mării prin filtrări succesive. Rezultatul este un mix natural de oxid, clorură, sulfat și hidroxid de Magneziu, minerale și micronutrienți, perfect asimilabili în organism. Conținutul bogat de minerale și micronutrienți esențiali sunt co-factori în procesul de absorbție și în eficiența Magneziului natural marin, cu o rată de absorbție de peste 40%, comparativ cu procentul de absorbție de 4% al Magneziului din surse de sinteză. Magneziu Forte asigură refacerea aportului de Magneziu în organism prin aportul formei superioare de Magneziu, perfect asimilabil în organism, cu beneficii superioare pentru sănătatea organismului.

 

Silimarina

Silimarina este un compus flavonoidic care se găsește în planta de lapte-de-soia și care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta poate fi utilizată ca supliment natural în procesul de detoxifiere, deoarece ajută la protejarea ficatului și la eliminarea toxinelor din corp.

Iată câteva beneficii ale utilizării silimarinei în procesul de detoxifiere:

 1. Protejează ficatul – Silimarina are proprietăți hepatoprotectoare și poate ajuta la protejarea ficatului de daunele cauzate de toxine.
 2. Ajută la eliminarea toxinelor – Silimarina poate ajuta la eliminarea toxinelor din ficat și din organism prin sprijinirea funcționării normale a sistemului hepatic.
 3. Scade nivelul de colesterol – Silimarina poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate fi benefic în procesul de detoxifiere.
 4. Reduce inflamația – Silimarina are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației din organism, care poate fi cauzată de toxine.

Sylimarin Detox Forte are una dintre cele mai puternice formule pentru regenerarea și detoxifierea ficatului, cu 6 extractede Armurariu, Păpădie, Brusture, Schisandra și Ghimbir. Sylimarin Detox Forte conține 310 mg extract de Armurariu cu cele mai înalte standardizări în Silimarină 80% din care Silibină 50%.

Compușii principali ai Silimarinei sunt Silibina, Silibianina și Silicristina, cel mai important fiind Silibina. Silibina protejează împotriva leziunilor hepatice cauzate de diverse substanțe nocive, consolidând și stabilizând membranele celulare și totodată promovând regenerarea ficatului prin efectul său asupra producerii hepatocitelor noi. Silibina are efecte de regenerare celulară a ficatului dovedite în numeroase studii clinice, ajutând ficatul în caz de ciroză, boala ficatului gras nealcoolic precum și pentru leziunile provocate de afecțiuni virale. Proprietățile antiinflamatorii ale Silimarinei determină ca beneficiile sale să fie resimțite și la nivelul vezicii biliare, întrucât reduce riscul formării calculilor biliari prin fluidizarea bilei.

 

Vitaminele B

Vitaminele B

Vitaminele B sunt un grup de vitamine esențiale pentru sănătatea noastră, care pot fi utilizate în procesul de detoxifiere. Acestea au un rol important în metabolismul celular și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Iată câteva beneficii ale utilizării vitaminelor B în procesul de detoxifiere:

 1. Ajută la eliminarea metalelor grele – Unele vitamine B, cum ar fi vitamina B12 și acidul folic, pot ajuta la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul, mercurul și cadmiul.
 2. Îmbunătățesc funcția hepatică – Vitaminele B pot ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice și la protejarea ficatului de daunele cauzate de toxine.
 3. Sprijină sistemul nervos – Vitaminele B sunt importante pentru sănătatea sistemului nervos și pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății, care pot fi cauzate de toxinele din corp.
 4. Îmbunătățesc digestia – Unele vitamine B, cum ar fi vitamina B3 și vitamina B6, pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

B-Complex 100 de la Herbagetica conține întreaga gamă de Vitamine B, pe un substrat 100% natural. 1 capsulă asigură 100% din doza zilnică recomandată de B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 și B12. Deficiența complexului de vitamine B poate cauza probleme de sănătate pe mai multe planuri: oboseală cronică, boli cardiace, boli neurologice sau chiar și infertilitate. Alimentația slabă și stresul sunt principalele cauze ale deficienței complexului de B-uri, iar din acest motiv este necesară suplimentarea dietei cu aceste vitamine. Vitamina B ajută organismul să metabolizeze proteinele, grăsimile și carbohidrații care sunt transformați în combustibil în timpul digestiei.

 

Parasites 12 Detox Forte

Parasites 12 Detox Forte de la Herbagetica are o formulă inovatoare, 100% naturală, care conține 12 extracte intense din plante medicinale cu acțiune vermifugă și antiparazitară. Este un puternic detoxifiant intestinal care elimină simptomele neplăcute cauzate de prezența paraziților și reface flora intestinală. Curele de deparazitare se recomandă de 2 ori pe an, primăvara și toamna, pentru întreaga familie. Combinația celor 12 extracte intense are efecte remarcabile asupra eliminării paraziților intestinali din organism. Acţiunea lor se concentrează pe infestări parazitare cu limbrici, oxiuri, giardia, toxocară, trichina sau tenie.

 

Alte metode de detoxifiere

Există mai multe metode naturale prin care putem ajuta organismul să elimine toxinele și să se detoxifieze. Iată câteva dintre cele mai populare metode:

Detoxifierea cu ajutorul alimentelor

Un mod simplu și eficient de a ajuta organismul să elimine toxinele este să ne hrănim cu alimente sănătoase și bogate în nutrienți. Aceste alimente pot include fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe și alimente bogate în fibre. În general, evitați alimentele procesate și bogate în zahăr sau grăsimi saturate.

Detoxifiere cu ceaiuri

Există multe ceaiuri care pot ajuta la detoxifierea organismului. De exemplu, ceaiul verde este bogat în antioxidanți și poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiurile de plante, cum ar fi menta, ghimbirul, pătrunjelul și mușețelul, pot fi de asemenea benefice pentru detoxifierea corpului.

Eliminarea toxinelor cu ajutorul sucurilor

Sucurile proaspete din legume și fructe pot fi o modalitate excelentă de a ajuta organismul să elimine toxinele. Sucurile pot fi preparate în casă, cu ajutorul unui storcător sau blender, pentru a păstra toate nutrienții din alimente. Este important să folosim fructe și legume organice și să evităm adăugarea de zahăr sau alte îndulcitori.

Detoxifiere profesională prin drenaj limfatic

Drenajul limfatic este o tehnică de masaj care ajută la eliminarea excesului de lichid și toxinelor din corp. Această metodă poate fi efectuată de un terapeut specializat și poate fi deosebit de benefică pentru persoanele cu probleme de retenție de apă sau circulație proastă.

Top 5 suplimente naturiste pentru detoxifierea organismului, branca, magneziu, sylimarin, complex, parasites

Este important să acordăm atenție organismului nostru și să îl susținem în procesul natural de detoxifiere și regenerare. Adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și activitate fizică regulată, poate fi un prim pas important în această direcție.