Vene, Vene varicoase, varice, DetraVenos Akut

lectura de 3 minute

Cu siguranță te confrunți și tu ocazional cu dureri, umflături, crampe și mâncărimi la nivelul picioarelor. Știai că acestea pot fi printre principalele simptome ale varicelor? În acest articol vei regăsi cele mai importante soluții naturale pentru sănătatea venelor tale. Picioare sănătoase fără varice!

Ce sunt varicele?

Varicele sunt afecțiuni ale sistemului circulator și se caracterizează prin dilatarea vaselor de sânge în zone specifice ale corpului. Acestea se localizează la nivelul picioarelor, iar principala cauză care determină formarea varicelor este inflamarea și dilatarea vaselor de sânge, ca urmare a deteriorării acestora. În plus, în România, între 35-50% din populația adultă cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, suferă de varice.

Principalele simptome ale varicelor:

  • Vase de sânge dilatate, vizibile la suprafața pielii picioarelor
  • Senzația de greutate în picioare
  • Durere intensă, persistentă în picioare
  • Edem în picioare
  • Senzație de amorțeală în picioare
  • Prurit (mâncărime a pielii) sau erupții pe picioare
  • Piele de nuanță închisă la culoare (în cazuri severe)

Top 5 cauze care pot provoca dezvoltarea venelor varicoase

1.Vârsta

O principală cauză care provoacă dezvoltarea venelor varicoase este vârsta. Știm că odată cu înaintarea în vârstă, pereții vaselor sanguine își vor diminua elasticitatea, fapt care poate prezenta un risc avansat pentru dezvoltarea acestora și a diverselor tulburări de natură vasculară.

2.Sarcina

Datorită creșterii în greutate, volumul sanguin din organism se dublează, aceasta fiind una dintre principalele cauze care pot provoca apariția venelor varicoase la femeile însărcinate. De menționat faptul că vasele sanguine devin vulnerabile pe perioada sarcinii din cauza progesteronului care cauzează relaxarea pereților acestora.

3.Deshidratarea

Deshidratarea organismului favorizează formarea cheagurilor sanguine şi apariţia venelor varicoase din cauza faptului că vasele de sânge se îngustează şi sângele devine mai gros. Factori care mai provoacă deshidratarea sunt alcoolul şi cafeaua, astfel că şi consumul acestora ar trebui limitat sau chiar evitat.

4.Obezitatea

Obezitatea este un factor real care provoacă apariția venelor varicoase și care poate cauza dificultăți întregului sistem vascular de la nivelul membrelor inferioare. 

5.Îmbrăcămintea strâmtă

Purtarea pantofilor care au toc prea înalt va îngreuna fluxul sanguin, astfel pe termen lung aceștia pot provoca apariția afecțiunilor vasculare. De asemenea, nu este indicata nici purtarea hainelor foarte strâmte, deoarece acestea sunt răspunzătoare de restricționarea circulației sanguine și pot favoriza apariția dezvoltării venelor varicoase.

Soluția naturală pentru sănătatea venelor tale

Extractul de Castan Salbatic are rolul de a crește fluxul de sânge din vene, de a reduce inflamația și durerea specifică varicelor și hemoroizilor, dar și de a netezi pereții venelor pentru a putea permite circulația normală de sânge.

Pe lângă extractul de Castan Salbatic, compușii bioflavonici Diosmină și Hesperidină, se regăsesc în citrice și sunt frecvenți utilizați în tratamentul varicelor și hemoroizilor. Ei oferă efect antiinflamator prin reducerea efectelor inflamației cronice asupra sistemului circulator periferic, dar și prin creșterea microcirculației venoase. În plus, au și efect antioxidant prin protejerea venelor și a valvelor de deteriorarea cauzată de formarea radicalilor liberi, a leucocitelor și a macrofagelor.

DetraVenos Akut– solutia ta naturala pentru varice

DetraVenos Akut are o formulă concentrată cu 500mg Diosmină și Hesperidină micronizate 90:10 și 50 mg semințe de Castan-Sălbatic. Recomandăm DetraVenos Akut în tratamentul pentru varice, hemoroizi și insuficiență venoasă.

Beneficii DetraVenos Akut:

Vene, Vene varicoase, varice, DetraVenos Akut

 • Susține funcționarea normală a venelor, capilarelor și a vaselor limfatice
 • Ajută la restabilirea și menținerea tonusului pereților vasculari
 • Redă funcționalitatea și elasticitatea venelor
 • Combate senzația de picioare obosite, umflate și grele
 • Calmează durerea la nivelul gambelor
 • Reduce dezvoltarea hemoroizilor
 • Reduce senzația de mâncărime, sângerare, durere și inflamație la nivel ano-rectal
 • Stimulează microcirculația venoasă