Pentru mulți dintre noi zilele de vară se traduc în grătare, piscină, plajă și după-amieze leneșe. Dar, nu este așa pentru toată lumea! Mulți oameni nu se pot bucura pe deplin de toate activitățile plăcute, specifice verii, căci se confruntă cu retenția excesivă de apă sau cu inflamații cauzate de căldură. Din cauza efectului gravitațional, inflamația devine mai accentuată și evidentă la glezne și picioare. Deși, de obicei, picioarele umflate temporar pot fi doar un efect secundar incomod al căldurii de vară, în anumite situații poate fi necesară asistența medicală.

De ce ni se umflă picioarele vara?

Căldura poate provoca dilatarea temporară a vaselor de sânge, dar atunci când corpul este supraîncălzit, se poate întâmpla ca sângele să nu ajungă la extremități și la inimă. Prin urmare, are loc o acumulare de lichid în picioare, mâini și la nivelul degetelor. Acest lichid suplimentar îți strânge pielea și o face strălucitoare.

Rezultatele cercetărilor științifice sunt foarte clare: inflamația persistentă sau cronică joacă un rol cheie în dezvoltarea multor boli cronice. Controlul inflamației este esențial atât pentru a preveni, cât și pentru a trata o varietate de afecțiuni.

Rolul dietei

Ca în multe alte situații dieta este principala noastră unealtă pentru a ne menține sănătatea și pentru a putea face față cu brio fiecărui anotimp.

Produse alimentare pro-inflamatoare

Știm că anumite alimente sunt pro-inflamatoare. Adică, ele promovează sau contribuie la inflamare. Aceste alimente includ:

  • carbohidrați rafinați
  • alimente prăjite
  • carne roșie
  • semi-preparate din carne
  • alimente și băuturi îndulcite cu zahăr

Produse alimentare antiinflamatoare

În schimb, anumite alimente au rol antiinflamator. Adică, ele combat și reduc inflamația. Alimentele antiinflamatoare sunt bogate în antioxidanți și polifenoli (compuși care protejează împotriva inflamației). Aceste alimente includ fructe, legume, fructe cu coajă lemnoasă, semințe, ierburi și condimente și acizi grași Omega-3 ce se regăsesc în pește și anumite crustacee.

Top 5 alimente anitinflamatoare

  1. Afinele conțin o combinație puternică de antioxidanți, antiinflamatori și vitamine, ce contribuie la reducerea inflamației.  
  2. Sfecla roșie are o concentrație mare de potasiu și magneziu, minerale esențiale pentru combaterea inflamației.
  3. Turmericul este adesea recomandat pentru a preveni artrita sau pentru a ameliora simptomele cauzate de aceasta.
  4. Acizii grași Omega-3 și vitaminele D, B6 și B12, ajută la menținerea stării de bine și combat inflamațiile.
  5. Bromelina din ananas are efect antiinflamator și calmează durerile articulare.

 

 

Duo-ul antiinflamator: Inflanat Curcumin C95 + Vitamina C Organică

Combinația celor două produse are un efect puternic de reducere a inflamației și împiedică reinstaurarea acesteia.

Inflanat Curcumin C95 conține curcumin, principiul activ esențial din turmeric. Extractul standardizat din turmeric, Curcumin 95 C3 Complex, este cunoscut drept cel mai puternic antiinflamator natural.

Vitamina C Organică ajută la dilatarea vaselor de sânge, prin urmare nu au loc blocaje în circulație când corpul este supraîncălzit, și nu se mai reține lichid în exces.