detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital responsabil pentru îndeplinirea mai multor funcții esențiale, cum ar fi metabolismul, imunitatea, digestia, eliminarea toxinelor dăunătoare, reglarea compoziției sângelui și stocarea nutrienților (vitamine, fier și glucoza din zahăr).

Știai că o dietă și un stil de viață nesănătos suprasolicită ficatului, ceea ce face imposibilă eliminarea toxinelor și împiedică buna sa funcționare? Drept urmare, te poți confrunta cu oboseala cronică, afecțiuni digestive, obezitate, dureri de cap, boli cardiovasculare, alergii și multe altele.

Dar nu îți face griji! Există multe alimente care curăță, întineresc și detoxifiază ficatul și astfel ajută la buna funcționare a acestuia.

Cele mai bune alimente pentru curățarea ficatului:

Iată o listă de „super-alimente” care sunt foarte bune pentru a curăța ficatul. Află mai multe despre beneficiile acestora și include-le  în dieta ta pentru a spori buna funcționare ficatului tău.

 1. Usturoi:

Usturoiul ajută la activarea enzimelor din ficat cu ajutorul compușilor săi naturali cunoscuți sub denumirea de alicină și seleniu. Astfel, usturoiul ajută la curățarea ficatului și îl protejează de substanțele toxice. Usturoiul este eficient și în reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride, și previne suprasolicitarea ficatului.

 • Include usturoiul în dieta ta zilnică.
 • Asigură -te că usturoiul este proaspăt pentru obținerea celor mai bune rezultate.
 1. Lămâi:

Lămâia conține limonen, un antioxidant care activează enzimele din ficat și ajută la detoxifiere. Vitamina C din lămâie ajută la producerea mai multor enzime care sunt esențiale pentru absorbția minerală și susține digestia.

 • Stoarce o lămâie și diluează sucul într-un pahar cu apă.
 • Bea aceast amestec la intervale regulate (de preferat o dată, dimineața devreme) pentru a îți detoxifia ficatul.

 

 

 1. Grapefruit

Grapefruitul este o sursă bogată de vitamină C și pectină care ajută la procesul natural de curățare a ficatului. Are un antioxidant puternic numit glutation care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și, astfel, la detoxifierea ficatului.

Conține și un flavonoid care descompune grăsimea și îmbunătățește funcția hepatică. 

 • Bea un pahar de suc de grapefruit proaspăt stors, o dată pe zi.
 • Consumă fructul întreg împreună cu micul dejun.
 1. Turmeric

Turmericul este mirodenia de aur care ajută la curățarea ficatului și digestie.  Substanța cea mai activă din turmeric este curcuminul. Acesta ajuta la formarea unei enzime de detoxifiere a ficatului. Este, de asemenea, eficient și în regenerarea celulelor hepatice deteriorate.

 

Suc de turmeric:

 • Adăugă 1/4 linguriță de turmeric măcinat într-un pahar de apă.
 • Se amestecă bine și se fierbe câteva minute.
 • Bea această apă de două ori pe zi timp de câteva săptămâni.
 • Se poate folosi lapte în loc de apă.

 

 

Hepato Curcumin95 are o compoziţie unică, intensă cu 8 extracte, din care 5 standardizate, din cele mai recunoscute plante specializate în protejarea şi detoxifierea ficatului.

 1. Sfeclă roșie
   

Sfecla roșie are un conținut ridicat de beta – caroten și flavonoide care stimulează funcția hepatică. De asemenea, acționează și ca purificatori naturali ai sângelui, care curăță eficient și sprijină funcția ficatului.

Salată de sfeclă roșie:

 

 • Amestecă 1 ceașcă de sfeclă roșie tăiată bucăți sau rasă, 2 linguri de ulei de măsline extra virgin și suc de lămâie într-un castron.    
 • Se amestecă bine și se consumă câte 2 lingurițe din această salată, pe parcursul a 2 ore.
 • Consumă această salată zilinic, timp de o săptămână pentru a îți curăța ficatul.
 1. Nuci

Nuca este o sursă bogată de arginină, un aminoacid care ajută la detoxifierea amoniacului în ficat. De asemenea, conține acizi grași omega-3 și glutation care ajută la procesul natural de curățare a ficatului.

 • Include nucile ca gustare între mese
 • Se pot folosi și în salate, supe sau se pot amesteca cu cerealele de la micul dejun etc.
 • Consumă-le zilnic pentru a avea cele mai bune rezultate și pentru a îți curăța ficatul.