După cum știați, Alga AFA (Aphanizomenon flos-aquae sau „floarea ascunsă sub ape”)  este o raritate a naturii, care se găseşte doar în lacul vulcanic Klamath din Oregon, SUA, având efecte benefice extraordinare asupra stării de sănătate.

Deși există sute sau chiar mii de alge verzi-albastre, multe dintre ele nu sunt comestibile. Alga AFA se află în categoria algelor comestibile și a fost consumată de către oameni indigeni timp de mii de ani, datorită conținutului ridicat de nutrienți, ce sunt absorbiți în proporție de 97% de către organism (în timp ce vitaminele sintetice se absorb între 5%-25%).

Algei AFA i s-a atribuit statutul de ”super food”, datorită concentrației bogate de: 12 vitamine,  27 minerale, 11 pigmenți naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor și coenzimelor și spectrul complet de 8 aminoacizi esențiali și 10 aminoacizi neesențiali.

AlgaAFA-compozitie12vit_27min_11pigmenti

Faima adusă acestei plante a început în jurul anului 1980, în rândul fitoterapeuților și nutriționiștilor din întreaga lume. Tot în acea perioadă, numeroase studii științifice au demonstrat capacitatea uimitoare a Algei AFA de a stimula producerea de Celule STEM și migrarea acestora în zonele afectate din organism, pentru a le regenera.

Ce sunt Celulele STEM? Celulele STEM au o capacitate foarte mare de multiplicare, putându-se diferenția și regenera orice țesut sau organ din corpul uman.

Un studiu de referință în acest sens este cel inițiat de Dr. W. T. Barry, Dr. Gillian McKeith, Dr. Gitte Jensen, Dr. Christian Drapeau, Dr. Donald I. Ginsberg, Dr. ML. Saker[1]. Ei au analizat un grup de 15 voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani,, cărora le-au administrat 1g dintr-un amestec de 2 extracte de Algă AFA sau placebo. După administrarea extractului de Algă AFA, voluntarii au rămas în repaus. Probele de sânge au fost ulterior luate la 30, 60 și 120 minute după ingestia Algei AFA.

Rezultate: S-a constatat o creștere semnificativă a numărului de Celule STEM CD34+ din circulaţie, ajungând, la 1 oră după consumul Algei AFA, la o medie de creştere de 25%. Efectul a fost deosebit de important, demonstrând o creştere semnificativă a Celulelor STEM prin administrarea de Algă AFA.

Grafic_AlgaAFA_Placebo_RGB

Alte studii s-au concentrat asupra efectelor benefice aduse de către Alga AFA sistemului imunitar[2], respectiv ”O nouă abordare a mobilizării nutritive a sistemului imunitar”

Obiectivul acestui studiu a fost de a examina efectele pe termen scurt ale consumului de o cantitate moderată (1,5 grame) de alge verzi-albastre, respectiv Alga AFA, asupra sistemului imunitar.

Testul a fost unul orb și încrucișat (subiecții nu știau ce produse le sunt administrate: Alga AFA, respectiv placebo), aplicat pe un număr de 21 de voluntari, inclusiv 5 consumatori de Alga AFA studiați pe termen lung.

Rezultate:

Consumul unei cantități moderate (1,5 g) de Alga AFA rezultă în schimbările rapide din traficul celulelor imune. La două ore după administrarea Algei AFA a fost observată o mobilizare generalizată de limfocite și monocite, dar nu au fost identificate celule polimorfe nucleate. În plus, proporțiile relative și numărul absolut de celule nocive au fost reduse după consumul Algei AFA. În plus, consumatorii pe termen lung au răspuns mai puternic, cu privire la traficul de celule imune, dovedind efectul benefic al consumului regulat de Alga AFA.

Herbagetica este singurul producător din România care are o gamă de produse naturale pe bază de Alga AFA: Afa STEM Complex – antioxidant, inhibă formarea şi dezvoltarea formaţiunilor tumorale; Articular STEM – recomandat în refacerea articulaţiilor şi reducerea durerilor articulare; Hepatic STEM – pentru regenerarea celulară a ficatului (inclusiv în hepatită virală A, B, C, ciroză, steatoză hepatică), drenor hepato-biliar; Oncology STEM –antitumoral şi citostatic natural; Ginkgo STEM – regenerarea celulară a sistemului nervos şi Prostato STEM – recomandat pentru menţinerea sănătăţii prostatei (adenom de prostată, hipertrofia benignă a prostatei de stadiul 1 şi 2, prostatită acută şi cronică, cancer de prostată). Produsul cu cea mai mare concentrație de Alga AFA este Afa STEM (400 mg/capsulă).
Detalii despre aceste produse: www.herbagetica.ro

 


[1]  Christian Drapeau, MSc . Triple-Blind Randomized Placebo-Controlled Study of the Effect of Stem Enhance on Bone Marrow Stem Cell Mobilization, Stem Tech Health Sciences INC.

[2] Consumption of Aphanizomenon flos-aquae Has Rapid Effects on the Circulation and Function of Immune Cells in Humans.