A-i acorda metabolismului tău un mic impuls nu este o sarcină dificilă și nici un angajament mare. Ai putea, de exemplu, să adaugi următoarele 6 alimente în alimentația ta zilnică. Este o metodă simplă și eficientă de a-ți stimula metabolismul.

1. Ardei iute

Ardeiul iute a fost folosit timp de sute de ani pentru a ajuta la indigestie și nereguli gasto-intestinale. Prin stimularea producerii de enzime digestive, capsaicina face absorbția nutrienților mai eficientă.

Capsaicina este ingredientul din ardeiul iute, ce îi oferă acestuia gustul specific, are legătură cu stimularea metabolismului și poate reduce pofta de mâncare. Capsaicina conține proprietăți care stimulează eliberarea de energie prin consumul mai mare cu 3% de calorii, mai ales când este consumată înainte de a depune efort fizic.

2. Cereale integrale

Cerealele integrale oferă o mulțime de fibre alimentare și carbohidrați complecși, care ajută la accelerarea metabolismului. Asigură-te numai că ceea ce consumi sunt cereale integrale reale – nu te lăsa păcălit de pachetele multigranulare frumoase.

3. Cafea

Știați că substanța naturală, cofeina, se găsește în aproape orice supliment comercial pentru arderea grăsimilor? Cofeina stimulează sistemul nervos central, făcându-l să trimită semnale pentru a arde grăsimea corporală, iar astfel, ceașca ta de zi cu zi poate stimula rata metabolică cu 5 până la 11%.

4. Oțetul

Oțetul are o tonă de proprietăți benefice sănătății, inclusiv capacitatea de a arde grăsimi. Studiile indică faptul că acidul din oțet este cel care trimite semnale în organism pentru arderea grăsimilor. Este extrem de util să consumi oțet după o masă de carbohidrați rafinați, deoarece împiedică nivelul de zahăr din sânge să crească prea repede.

5. Citrice

Consumul bogat în fructe, respectiv citrice, ajută la arderea grăsimilor și păstrează metabolismul sub control. Data viitoare când simți nevoia să iei o gustare, alege un grapefruit sau portocale, pentru a menține nivelul de insulină la nivelul potrivit.

6. Condimente

Condimentele reprezintă unele dintre cele mai simple alimente de inclus în alimentația zilnică, pentru a menține rata metabolică mare. Condimentele mai picante, precum turmericul și scorțișoara,fac o treabă bună în a ridica temperatura corpului și respectiv în accelerarea procesului de ardere a grăsimilor din corp.