Ești în plină dietă și ajungi să te întrebi de ce iei în greutate în mod neașteptat? Multe persoane nu iau în considerare că și somnul are legătură cu greutatea și kilogramele în plus. Somnul este unul din procesele subapreciate ale corpului și de multe ori este sacrificat în favoarea altor activități.

Stresul este principalul factor care ne determină să ignorăm importanța somnului. Dorința de a face cât mai multe lucruri zilnic ne împinge să tăiem din rația de somn și să ajungem să dormim sub 7 ore pe noapte.

Știai că există un cerc vicios între stresul zilnic, calitatea somnului și kilogramele în exces?

Stresul constant duce în primul rând la tulburări de somn, adormi mai greu, te trezești tot mai des în cursul nopții, și nu reușești să dormi legat 7 ore. Acest dezechilibru se perpetuează și la nivelul altor procese din corp inclusiv metabolism, digestie și eliminarea toxinelor din corp.

Cum îți afectează lipsa de somn greutatea?

  1. Între 01:00 – 03:00 dimineața este bine să dormi, pentru că atunci ficatul elimină toxinele din corp. Surplusul de toxine accentuează starea de oboseală generală și te împiedică să slăbești.
  2. Nivelul de leptină, hormonul sațietății, scade și ai tendința de a mânca mai mult. Astfel te trezești în miez de noapte că ți-e foame și ți-e poftă de mâncăruri cu multe calorii sau de temutul „ceva dulce”.
  3. Energia ta este sabotată, și nu vei mai avea dorința de a face sport. Lipsa de somn duce la epuizare cronică, ceea ce te va împiedica să fii proactiv în orice fel de activități, în special cele ce necesită mult efort fizic.
  4. Lipsa de somn te împinge la decizii mai puțin bune, inclusiv legate de mâncare. Mintea încețoșată și lipsa de timp, nu ne permite să luăm o pauză de masă, să mâncăm corect și ajungem să mâncăm mai multe dulciuri sau mâncare fast-food.
  5. Crește rezistența corpului la insulină, favorizând depunerea grăsimilor. Insulina, este tot un tip de hormon, responsabil pentru metabolizarea glucidelor. Când corpul tău prezintă rezistență la acest hormon, atunci mușchii, celulele grase și celulele hepatice nu mai reacționează în prezența sa, ca atare grăsimea se depozitează în locuri nepotrivite.

Plantele adaptogene și sedative pot fi soluții pentru slăbit?

Răspunsul este DA! Am identificat deja stresul ca fiind principalul factor ce generează probleme de somn. Pentru ca plantele cu efect sedativ să acționeze rapid, seara, trebuie administrat și un adaptogen pentru a combate efectele stresului din cursul zilei, ajutând sistemul nervos să se relaxeze. Un somn de bună calitate, indus cu ajutorul plantelor sedative, va ajuta și la reglarea metabolismului, a nivelului de energie, iar corpul tău va putea elimina kilogramele în plus.

Conceptul din spatele produsului Sleep DUA AM/PM a fost gândit tocmai pentru a combate efectele stresului prin formula AM și a induce un somn liniștitor prin formula PM. Varianta pentru dimineața conține plante cu efect adaptogen ce ameliorează stările de nervozitate, stres și anxietate, mențin moralul și ajută la reglarea somnului. Formula de seară, are în compoziția sa plante cu efect sedativ, relaxează sistemul nervos și îmbunătățesc durata și calitatea somnului. 

Când te gândești cu ai încercat toate metodele posibile de a slăbi, ia în calcul și calitatea și cantitatea somnului tău. S-ar putea ca acolo să găsești soluția.