Nu-i așa că ai și tu parte de nopți în care te foiești de pe-o parte pe alta, și nu reușești nici cum să adormi? Sau ești în lumea viselor imediat ce pui capul pe pernă, dar te trezești la 04:00 dimineața cu mintea agitată și plină de gânduri negative? Cât de des ai avut parte de astfel de episoade în ultimele 2 luni…2-3 ori pe săptămână?

Problemele de somn sunt un efect al depresiei de sezon. Începând cu toamna târzie și până în primăvară, corpul nostru trece printr-o serie de tulburări biochimice, strâns legate de schimbările de temperatură și lumina solară puțină. Aceste schimbări din mediul înconjurător, inhibă producția de serotonină, hormon responsabil pentru dispoziția psihică, reglarea somnului și metabolism.

Cum să dormi mai bine

În mod surprinzător, și corpul uman intră într-o stare similară hibernării, ce încetinește metabolismul și ne determină să dormim mai mult, să avem un nivel de energie scăzut și să fim mai vulnerabili stărilor de anxietate și stres. Este indicat să acordăm un plus de atenție ritualului de somn, pentru a ne odihni:

  1. Servește cina devreme. După ora 18:00, corpul începe să asimileze nutrienții asimilați în cursul zilei.
  2. Scade luminozitatea. Melatonina, hormonul ce asigură un somn liniștit, se eliberează la întuneric.
  3. Deconectează-te. Gadget-urile și permanenta conectare îți pot crea o stare de agitație.
  4. Dormi fără stres. Plantele adaptogene combat efectele stresului și te ajută să te calmezi. 
  5. Fii în pat la ora potrivită. Dacă la 06:00 sună ceasul, trebuie să fii în pat cel târziu la ora 23:00.

Pentru mai multe „Zzz-uri” – Sleep DUO AM/PM

Sleep DUO AM/PM are o dublă acțiune: crește rezistența la stres și reglează somnul.

Extractele din plante adaptogene, din formula de AM, ajută la diminuarea efectelor stresului, mențin echilibrul psiho-emoțional și ameliorează stările de nervozitate și stres.  Rhodiola este o plantă cu efect adaptogen cu efecte puternice de ameliorare a stărilor de dezechilibru afectiv, combatere a efectelor stresului și de creșterea a nivelul de energie. Extractul de Maca, standardizat cu 30% 5-HTP, crește nivelul de serotonină, hormon ce asigură buna dispoziție și reglează somnul.

Formula PM conține extracte din plante ce au efecte calmante, sedative și analgezice. Rețeta pentru Sleep DUO PM este concepută în așa fel încât să combată insomnia, să înlăture stresul cumulat în cursul zilei și să inducă o stare de relaxare și să ajute la obținerea unui somn liniștit și odihnitor. Extractul de Floarea Pasiunii, standardizat în 3,5% vitexine, contribuie la reducerea anxietății prin interacțiunea cu anumiți receptori din creier și astfel este indusă relaxarea. Extractul de rădăcină de Valeriană, cu 0,8% acid valerianic, exercită asupra nivelului nervos efecte sedative și calmante, fapt care induce somnul și îmbunătățește calitatea acestuia.

Pentru ca efectul sedativ al formulei Sleep DUO PM, să fie puternic, acesta trebuie completat cu efectele adaptogene și antistres din formula de Sleep DUO AM, ce induc organismul într-o stare de calm.