Se răceşte vremea şi deja simţi că durerile articulare îţi crează probleme? Fie că stăm prea mult în faţa calculatorului sau în picioare, fie depunem efort fizic susţinut, durerile articulare afectează din ce în ce mai multe persoane şi nu mai ţin cont de vârstă.

Ştiaţi că:

  • Organismul uman adult are 206 oase.
  • Singurul os din corp care nu este legat de alte oase este osul hioid, localizat la baza limbii.
  • Tendoanele sunt cele mai elastice ţesuturi.
  • Articulaţiile sunt atât moblie, cât şi fixe.
  • Morcovii sunt folosiţi de secole în medicina tradiţională chineză ca un remediu eficient pentru durerile articulare.

Aliaţii durerilor articulare din natură

1. Alga AFA este cel mai puternic stimulator vegetal de celule stem. Astfel ajută la refacerea ţesutului de colagen din articulaţii afectate de procesele degenerative specifice diverselor forme de artrită şi alte boli articulare.

2. Cartilajul de rechin este o pulbere obţinută din ţesutul elastic şi foarte rezistent care alcătuieşte „structura de rezistenţă” a corpului rechinilor. Această pulbere este bogată în condroitină, o substanţă extrem de eficientă în diversele forme de reumatism degenerativ, care ajută la refacerea articulaţiilor şi le redă mobilitatea.

3. Coaja de salcie este un real ajutor în cazurile de osteoporoză, reumatism sau luxaţii, având efecte antiinflamatoare şi antireumatismale. Extractul de coajă de salcie este cunoscut drept aspirina naturală.

4. Coada calului este benefic pentru persoanele care suferă de artrită, favorizând recăpătarea mobilităţii şi funcţionalităţii articulaţiilor prin stimularea producţiei de colagen.

5. Ghimbirul conţine substanţe antiinflamatorii care, potrivit studiilor, au fost comparate cu ibuprofen. Ghimbirul aduce îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte durerea, inflamaţia şi rigiditatea articulaţiilor.

6. Acerola, bogată în vitamina C, este un puternic antiinflamator care stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, previne şi combate formele de reumatism autoimun.

Sfaturi pentru articulaţiile tale:

–  Hidratează-te. Apa ţine cartilajul hidratat şi ajută nutrienţii să ajungă mai repede în articulaţii.

–  Nu uita de masaj. Un masaj cu ulei cald îmbunătăţeşte circulaţia, relaxează muşchii şi reduce inflamaţia.

– Mişcare. Exerciţiile fizice îmbunătăţesc flexibilitatea, reduc durerea şi combat oboseala. Nu trebuie să participăm la maraton, dar un efort fizic moderat ne ajută să ne menţinem în formă.

Sursă: http://www.bidmc.org/YourHealth/Health-Notes/Bones-and-Joints/Bone-and-Joint-Basics/Bone-and-Joint-Facts.aspx