lectura de 6 minute

 

lectura de 6 minute

 

Cu toții cunoaștem importanța vitaminelor și mineralelor pentru organismul uman, astfel acestea devenind vitale pentru sănătatea noastră. Lipsa unei singure vitamine poate provoca afecțiuni serioase, așadar este important să le cunoaștem rolul, beneficiile și cum le putem procura.

Astăzi vă vom vorbi despre siliciu. Citește în continuare și află care sunt beneficiile siliciului organic, ce alimente bogate în siliciu există și utilizarea siliciului.

Siliciul este un mineral esențial pentru sinteza colagenului și a elastinei, fiind important pentru sănătatea țesuturilor conjunctive, a oaselor, cartilajelor, tendoanelor și articulațiilor. Colagenul acționează ca o schelă, oferind suport țesuturilor, în timp ce elastina oferă elasticitate țesuturilor, pielii, părului și vaselor de sânge.

 

Ce este siliciul?

Siliciul este un mineral natural, al doilea cel mai abundent de pe pământ, după oxigen. Deși la naștere avem o cantitate mare de siliciu în organism, pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceasta scade, favorizând îmbătrânirea. Siliciul este un mineral esențial pentru întărirea țesuturilor conjunctive, a oaselor și a articulațiilor, precum și pentru îngrijirea pielii, a părului și a unghiilor.

Datorită acestei cantităţi mărite de Siliciu din organism, rănile unui copil se vindecă mult mai rapid decât cele ale unui adult.

 

Ce rol are siliciul?

Siliciul este un mineral esențial pentru întărirea țesuturilor conjunctive, cum ar fi colagenul și elastina, a oaselor și a articulațiilor, precum și pentru îngrijirea pielii, a părului și a unghiilor, reducând fragilitatea acestora și susținând o creștere sănătoasă. Există o gamă largă de suplimente naturale pentru articulații care pot ajuta la menținerea sănătății articulare și la reducerea inflamației și a durerii asociate cu afecțiunile articulare.

În plus, siliciul ajută la formarea de noi celule și reduce pierderea de apă din organism, contribuind, astfel, la hidratarea pielii și la menținerea unui aspect sănătos și tânăr a acesteia.

Siliciul este considerat mineralul frumuseții. Efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru regenerare si întinerire.

Tinerețea pielii, vitalitatea firelor de păr și a unghiilor , sănătatea smalțului dinților sunt determinate de prezența acestui mineral, care contribuie și la asimilarea și fixarea magneziului și a calciului în organism. Secretul unui păr frumos constă în îngrijirea corespunzătoare a acestuia, o alimentație sănătoasă bogată în proteine, vitamine și minerale poate contribui la menținerea sănătății părului și a scalpului.

Tratamentele cu suplimente de siliciu organic au efecte remarcabile în curele de reîntinerire, îmbunătățind considerabil aspectul părului, al unghiilor și al pielii.

 

Beneficiile siliciului pentru organism

Siliciu organic, par, dinti si oase

Susține sănătatea pielii, a părului și a unghiilor

Siliciul este un mineral important pentru piele, păr și unghii sănătoase și este cunoscut pentru proprietățile sale de întărire a țesuturilor conjunctive, precum colagenul și elastina. Astfel, el stimulează producția de colagen, conferind pielii, părului și unghiilor fermitate, elasticitate.

Este un element structural important în keratina, care este principala proteină din compoziția unghiilor și a părului. De asemenea, previne apariția infecțiilor la nivelul unghiilor, menținând pH-ul natural al pielii și protejând împotriva bacteriilor și fungilor.

Susține buna funcționare a sistemului imunitar

Siliciul este un element vital pentru organism, contribuind la întărirea sistemului imunitar. Pielea și sistemul digestiv sunt primele linii de apărare împotriva agenților patogeni, astfel siliciul sprijină activitatea sistemului nostru imunitar.

Îmbunătățește sănătatea articulațiilor

Pentru sănătatea articulațiilor, țesutului conjunctiv, ligamentelor, cartilajelor colagenul este de nelipsit. Acest mineral conferă rezistență și elasticitate colagenului, scăzând astfel riscul de entorse, prin creșterea flexibilității articulațiilor.

Susține sănătatea oaselor

Siliciul contribuie la capacitatea organismului de a asimila calciul.

Protejează sistemul cardiovascular

Siliciul fortifiază vasele de sânge, astfel întreg sistemul cardiovascular beneficiază în urma acestui mineral.

Poate ajuta la ameliorarea simptomelor Alzheimerului

Studiile recente arată că siliciul este responsabil de eliminarea aluminiului din organism, metal ce poate contribui la apariția Alzheimerului.

 

Simptome în cazul unui deficit de siliciu

Printre cele mai vizibile semne ale deficitului de siliciu din organism se numără afectarea pielii și a părului, fragilitatea unghiilor, scăderea densității osoase și încetinirea vindecării rănilor.

 

Efecte adverse

Una dintre cele mai bogate plante care conține siliciu este coada calului, însă este de menționat faptul că posibilele cure cu această iarbă trebuie să se desfășoare pe perioade scurte de timp, deoarece acționează ca un diuretic, eliminând potasiul din organism, ceea ce poate interfera cu anumite medicamente sau poate duce la dezechilibre cardiace. În plus, coada calului conține o enzimă, tiaminaza, care distruge vitamina B1 și poate provoca simptome de toxicitate neurologică în cazul persoanelor cu deficit de tiamină.

 

Contraindicatii

Femeile sau cele care alăptează trebuie să evite consumul suplimentelor cu siliciu.

Curele de lungă durată cu siliciu pot produce urinare excesivă, pietre la rinichi și afecțiuni hepatice.

Siliciul poate elimina din corp alți nutrienți, datorită efectului său diuretic, ducând astfel la dezechilibre în corp.

 

Alimente bogate în siliciu

alimente bogate in siliciu organic

 • Coada calului
 • Cerealele integrale
 • Orezul integral
 • Fasolea verde
 • Castraveții
 • Roșiile
 • Sparanghelul
 • Cartofii dulci
 • Prazul

 

Suplimente naturiste cu siliciu

Siliciu Organic de la Herbagetica stimulează producţia de colagen care este foarte importantă pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii părului, a pielii şi a unghiilor. Extractul de Coada-Calului în care se regăseşte Siliciul Organic împiedică îmbătrânirea prematură a pielii şi contribuie la menţinerea elasticităţii acesteia.

Siliciu Organic asigură 10.5 mg/capsulă de Siliciu natural, extras din Coada-calului, cea mai bogată sursă naturală de Siliciu. Siliciul Organic este un excelent suport pentru oase şi ţesutul conjunctiv. Degradarea acestuia din urmă determină pierderea elasticităţii pielii şi, implicit, apariţia ridurilor.

Siliciu Organic este benefic şi pentru persoanele care suferă de artrită, deoarece această boală deformează oasele prin pierderea flexibilităţii încheieturilor, datorate pierderii de colagen. Extractul din Coada-calului standardizat cu 7% Siliciu are efecte antioxidante, antiinflamatorii şi antimicrobiene. Astfel, Siliciul Organic ajută atât în cazuri de acnee şi leziuni ale pielii, cât şi la întărirea unghiilor fragile, graţie siliciului conţinut.

În plus, ajută la întărirea firului de păr, contribuind la reducerea firelor rupte, ori a vârfurilor despicate. Extractul din Coada-calului este responsabil pentru stimularea producerii de colagen, pentru îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi, nu în ultimul rând, datorită conţinutului ridicat de bioflavonoizi şi nutrienţi, pentru protecţia pielii în faţa acţiunii radicalilor liberi.

 

Ca+Mg+Se+Si+Zn cu Vit D3 Complex Forte are o formulă intensă cu un aport optim de vitamine și minerale 100% naturale. Conține Calciu, Magneziu, Seleniu, Siliciu, Zinc și vit. D3, toate extrase din surse naturale, fără vitamine și minerale de sinteză:

 • Calciul Organic este dintr-o sursă 100% naturală, alge marine calcaroase, din care se obține cea mai eficientă formă de Calciu, perfect asimilabil de către organism, datorită conținutului de Magneziu și Fosfor. Spre deosebire de calciul de sinteză, în urma căruia apar calcifieri, dar și depuneri pe organe, Calciul organic are o rată de absorție mult mai ridicată, iar distribuția sa în organism este optimă.
 • Magneziul natural din sursă marină standardizat cu 55% Magneziu este obținut din apa mării, în urma unor procese succesive de filtrare. Magneziul organic contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor, dinţilor, muşchilor şi sistemului nervos.
 • Siliciul Organic, extras din Coada Calului extract 4:1, standardizat cu minim 7% Siliciu, stimulează producția de colagen, element esențial pentru menținerea sănătății părului, a pielii, a unghiilor și a altor țesuturi organice: tendoane, vase de sânge etc.
 • Vitamina D3 sau colecalciferol, extrasă din unica sursă naturală, lâna de oaie, asigură o absorbție ridicată a calciului în organism. Aportul zilnic de vitamina D3 în combinație cu calciu, crește densitatea minerală a oaselor și reduce riscul fracturilor osoase.
 • Seleniul Organic în Drojdie-de-bere este asociat în mod natural cu aminoacizi, vitaminele A, B, E și oligoelemenete (Fier, Magneziu, Crom).
 • Zincul în Drojdie-de-bere este un mineral necesar în numeroase procese biochimice din corp, crește imunitatea, susține funcția sistemului digestiv și controlează efectul radicalilor liberi, încetinind procesul de îmbătrânire.

siliciu organic si Ca+Mg+Se+Si+Zn

Asigură-ți cantitatea optimă de Siliciu și oferă-i corpului tău susținerea de care are nevoie pentru a funcționa optim! Bucură-te și tu de un organism sănătos cu suplimentele 100% naturale Herbagetica!