Siliciul organic este unul dintre elementele de baza in alcatuirea organismului nostru. Desi ignorat multa vreme in medicina, acesta este adesea deficitar in organism, deoarece nu poate fi asimilat decat in forma organica. Iar siliciul organic este din ce in ce mai greu de gasit in hrana chimizata a vremurilor moderne.

Toate tesuturile elastice din compozitia oaselor, tendoanelor, vaselor de sange sau a ligamentelor sunt construite dintr-o adevarata matrice de siliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente. Siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia unui os rupt, a unei portiuni de piele taiate sau arse ori a peretilor lezati ai unui vas de sange.

Prezenta siliciului determina tineretea pielii, sanatatea smaltului dintilor sau vigoarea firelor de par si a unghiilor.  Acesta este esential si in asimilarea si fixarea magneziului si a calciului in organism, ori formarea tesuturilor conective.

Functionarea sistemului imunitar este, de asemenea, influentata de prezenta siliciului in organismul nostru. Daca adoptam un stil de viata nesanatos, concentratia de siliciu din organism scade cu viteza foarte mare. O data cu pierderea siliciului, organismul se degradeaza la fel de repede. De asemenea, pe masura ce imbatranim, concentratia de siliciu din organismul nostru scade.

Care este diferenta dintre siliciul organic si alte forme de siliciu? Doar siliciul organic poate fi asimilat de catre organismul uman, avand efecte benefice. Oamenii de stiinta din domeniu au aflat ca doar foarte putine alge, bacterii si plante inferioare sunt capabile sa asimileze siliciul din sol. De aceea, alimentatia contemporana contine foarte putin siliciu organic.

Primul simptom al deficitului de siliciu este incapacitatea organismului de a asimila calciul, magneziul si fosforul. Apoi, efectele negative se transfera la nivelul pielii, care devine uscata si imbatraneste prematur, pierzandu-si elasticitatea si fiind expusa la riscuri ridicate de a fi afectata de boli precum eczema alergica, psoriazis sau acnee. Parul, unghiile, oasele si articulatiile se slabesc in timp. In final, pot aparea boli cardiovasculare si ale aparatului respirator (astm, bronsita). In schimb, atunci cand suplimentam siliciul din surse naturale, multe din aceste afectiuni se amelioreaza sau chiar se vindeca.

Unul dintre cercetatorii din domeniu spunea ca siliciul este un fel de “nisip din Clepsidra Vietii” pentru organismul uman. Pe masura ce acest nisip se scurge, dispar si forta, tineretea si vitalitatea noastra.

Recapata-ti energia vitala si tineretea printr-un aport suplimentar de siliciul organic!