Atunci când ne confruntăm cu diverse probleme de sănătate, de cele mai multe ori apelăm la tratamente costisitoare, fără să ținem cont de multitudinea de remedii pe care natura ni le pune la dispoziție. Unul dintre acestea este sfecla roșie, o legumă aparent banală, dar care aduce numeroase beneficii întregului organism.

Sfecla roșie poate fi consumată sub formă de suc proaspăt stors sau gătită la cuptor.

Odată ajuns în organism, sucul de sfeclă roșie stimulează în primul rând circulația sângelui, contribuind în acest fel la scăderea tensiunii arteriale.

Sucul de sfeclă roșie este o sursă foarte importantă de nutrienți esențiali, precum: vitaminele A, E, C, B1, B2, K, acid folic, magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu.

Am pregătit o listă cu cele mai importante beneficii de care te poți bucura în urma consumului de sfeclă roșie:

1.  Îmbunătățește activitatea sistemului digestiv

Datorită conținutului bogat în fibre, sfecla roșie este un bun laxativ, reglează tranzitul intestinal și elimină toxinele din colon.

2.  Detoxifică ficatul

Sucul de sfeclă roșie protejează celule hepatice, contribuie la regenerarea acestora, precum și la detoxifierea ficatului, prevenind totodată evoluția hepatitelor cronice și chiar a cancerului hepatic.

3.  Susține buna funcționare a glandei tiroide

Datorită conținutului bogat în iod, sfecla roșie este recomandată celor ce suferă de tulburări ale glandei tiroide.

4. Scade tensiunea arterială, prevenind în acest fel bolile cardiovasculare. Consumul de sfeclă roșie contribuie la dilatarea arterelor, împiedicând formarea cheagurilor și depunerea grăsimilor pe vasele de sânge. Mai mult, datorită conținutului bogat în potasiu, ajută la întărirea mușchiului inimii.

5. Tratează anemia

Datorită conținutului bogat în antioxidanți, sucul de sfeclă roșie are efect energizant, fiind un remediu eficient pentru stările de epuizare fizică.

6. Efect anticancerigen

Având un conținut bogat în substanțe antiinflamatoare și antioxidanți, sucul de sfeclă roșie previne apariția celulelor canceroase.

7. Calmează aciditatea stomacului

Sucul de sfeclă roșie este puternic alcalin fiind un bun remediu pentru gastrita hiperacidă.