Afară e frig, cerul e înnorat, se simte umezeala ce anunță ploaia, iar tu simți o durere surdă la încheieturi. Oare chiar prezic oasele tale schimbările meteorologice sau este doar un mit? Îți vine să crezi sau nu, dar, există un strop de adevăr când vine vorba de vremea de afară și sensibilitatea sistemului osos și articular.

De ce influențează vremea durerile articulare?

Mecanismul exact prin care vremea de afară provoacă dureri reumatice nu s-a identificat, dar multiple studii în domeniu au identificat câteva teorii plauzibile. Cea mai relevantă explicație este legată de modificarea presiunii atmosferice. Deși multe persoane susțin că durerea li se accentuează atunci când este umezeală afară și plouă, cercetările au demonstrat că nu frigul, vântul, ploaia sau zăpada sunt devină, ci presiunea atmosferică.

Imaginează-ți că țesutul din jurul articulațiilor tale este ca un balon. Când presiunea atmosferică este prea ridicată este ca și cum ceva îți comprimă corpul, astfel, nici țesutul din jurul articulațiilor nu are loc să se extindă, generând durere. Pe partea opusă, presiunea scăzută permite prea mult loc de expansiune pentru țesuturi, comprimând articulațiile, rezultând tot durere.

Factorii care favorizează apariția durerilor articulare:

  • Alimentație săracă în grăsimi bune. Grăsimile și proteinele de origine animală susțin producția unor substanțe cu efect antiinflamator. Acizi grași Omega 3 au efect antiinflamator, ameliorează durerea la nivel articular și previn apariția bolilor degenerative.
  • Greutatea în exces. Kilogramele în plus exercită mai multă presiune asupra articulaților, cea ce poate genera disconfort constant și durere accentuată de modificările climatice.
  • Deficit de calciu. Calciul este piatra de temelie a sistemului osos. Deficitul de calciu favorizează apariția bolilor degenerative la nivel articular.
  • Lipsa exercițiului fizic regulat. Lipsa exercițiului fizic duce la obezitate și atrofiere musculară și articulară. Cele mai bune exerciții pentru sănătatea articulațiilor sunt: pilates yoga sau thai chi.

Recapătă-ți mobilitatea cu Herbagetica

Lucruri simple precum legatul la șireturi, ridicarea unui obiect mai greu sau mersul la piață par imposibile din cauza durerii. Dar, pe lângă tratarea disconfortului articular este esențială și menținerea sănătății articulațiilor, din acest motiv recomandăm un tratament cu produse Herbagetica dedicate:

Schema de mai sus este pentru 1 lună, după care, se poate continua cu:

Cele două scheme se pot alterna pentru un tratament de 4 luni ce va avea ca efect:

  1. Reducerea inflamației
  2. Refacerea țesuturilor cartilaginoase din articulații
  3. Calmarea durerii și redarea mobilității
  4. Combaterea proceselor degenerative de la nivelul articulațiilor
  5. Stimularea producției de colagen pentru menținerea flexibilității încheieturilor

Formula Articular STEM asociază Alga AFA cu extractul din coajă de Salcie, Cartilaj de rechin, Chlorella și Spirulină. Toate aceste ingrediente au efecte antiinflamatoare articulare, favorizează menținerea și recăpătarea mobilității articulare și diminuează durerea.

Acizii grași Omega-3 din uleiul de krill ajută la reducerea inflamației, ameliorează durerea de la nivelul articulațiilor și previn apariția altor boli degenerative la nivel articular.

Cartilajul de Rechin este o pulbere obţinută din ţesutul elastic, foarte rezistent, care alcătuieşte  corpul rechinilor. Este bogat în condroitină, o substanţă care ajută la refacerea articulaţiilor şi le redă mobilitatea.

Siliciul este prezent în structura tuturo ţesuturilor elastice care intră în compoziţia oaselor, tendoanelor, ligamentelor sau a vaselor de sânge.