Regina egipteană Cleopatra a fost cunoscută drept una dintre cele mai frumoase femei din istorie. Secole de-a rândul, oamenii au admirat frumusețea, talentul și inteligența acestei regine.

Ritualurile de îngrijire și de înfrumusețare ale Cleopatrei se bazau doar pe ingrediente naturale și din fericire, multe dintre aceste secrete au fost păstrate și transmise de-a lungul timpului.

1.       Baia cu lapte și miere

Pentru baie, Cleopatra folosea un amestec de lapte proaspăt, miere și ulei de migdale. Acest ritual îi asigura o piele fină, hidratată și strălucitoare. Pentru a pregăti această baie, amesteca o jumătate de cană de miere cu 3 căni de lapte și 5 linguri de ulei de migdale și adauga acest amestec în apa de baie.

74fdf652540d90c8d575f4011aca01ef

2.       Masca de față cu struguri și miere

Strugurii se zdrobesc, se amestecă împreună cu o lingură de miere și se aplică pe tenul curat timp de 15 minute. Apoi se clătește tenul foarte bine și se aplică o cremă hidratantă.

5c8f73a9fd3aa4e53481c2d300869517

3.       Scrub cu sare de mare pentru față și corp

Sarea de mare era un scrub natural pe care Cleopatra îl folosea pentru a-și exfolia corpul și tenul.

Acest scrub era metoda ideală de a îndepărta celulele moarte și de a lăsa pielea moale, fină și strălucitoare. Datorită conținutului bogat în minerale (calciu, magneziu, sodiu, potasiu), sarea ameliorează uscarea pielii, iritațiile și culoarea ternă.

Sea salt on wooden spoon

4.       Apa de trandafiri ca tonic facial

Cleopatra folosea acest tonic facial în fiecare dimineață și seară pentru menținerea prospețimii și fermității tenului.

Apa de trandafiri este o veritabilă sursă de antioxidanți ce contribuie la redobândirea fermității și la regenerarea pielii. Aceasta are efect antiinflamator și calmează pielea iritată.

Improves-Scalp-Health2

5.       Ulei cald pentru păr

Uleiul de măsline și uleiul de ricin erau preferatele Cleopatrei pentru îngrijirea părului, un remediu foarte simplu de altfel, pe care oricine îl poate prepara acasă.

Se amestecă două linguri de ulei de măsline cu două linguri ulei de ricin, amestecul se încălzește puțin și se aplică pe toată lungimea părului. După 30 de minute, părul se spală bine și eventual se aplică un balsam de păr.

414a1eb268a7d9e5019fc4e3d9646f1b