Știați că ziua de astăzi, luni, 19 ianuarie,  este considerată cea mai deprimantă zi a anului?

”Lunea cea tristă” sau ”Blue Monday” este numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, considerată ca fiind cea mai deprimantă zi a anului.

Denumirea de ”Blue Monday” i-a fost atribuită acestei zile pentru prima dată în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate. Mai târziu, acestei date i-au fost asociate mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc.

Psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

Sursă: http://ro.wikipedia.org/wiki/Blue_Monday_%28dat%C4%83_calendaristic%C4%83%29

Pentru a combate depresia, psihologii recomandă următoarele metode:

1. Activitățile fizice

Multe studii au demonstrat faptul că exercițiile fizice regulate îmbunătățesc starea de spirit. Indiferent de activitatea fizică pentru care optezi, este binevenită. Fie că este vorba de plimbări, alergat, înot, diverse activități cu prietenii, acestea te ajută să te simți mult mai bine.

2. Bucură-te de soare și de lucrurile mărunte

Studiile arată că există persoane care suferă depresii în perioadele în care soarele lipsește, respectiv toamna sau iarna. Așadar, ori de câte ori ai ocazia să prinzi o rază de soare, profită de ea!

3. Nu ignora orele de somn!

Lipsa somnului poate fi una dintre cauzele care depresiei și a schimbării stării de spirit. Pe de altă parte, există persoane care dorm prea mult atunci când sunt deprimate. Așadar, soluția este să ai un program bine stabilit de somn și să ții cont de activitatea fizică pe care aia avut-o în ziua respectivă. Poți, de exemplu, să citești înainte de culcare.

4. Ai grijă de alimentație

O alimentație sănătoasă este mereu benefică stării de spirit, în sensul în care te ajută să te simți sănătos și energic. Fii cu ochii pe grăsimi, fast-food și zahăr, redu din ele și consumă în schimb cât mai multe legume, cereale și fructe.
5. Distrează-te, relaxează-te!

Stările depresive îți taie cheful de a ieși în oraș cu prietenii și de a te simți bine. Ceea ce trebuie să faci în această situație, pentru a depăși mai ușor această stare, este să te forțezi puțin și să treci peste aceste momente. Ieși cu prietenii, dansează, cântă, fă ceva ce nu ai mai făcut demult, iar depresia va dispărea treptat.

De asemenea, Herbagetica te ajută să treci cu ușurință de această zi și te scapă de depresie! Datorită ingredientelor conținute, Optimist + combate stările depresive, reduce stresul și găsește echilibrul emoțional de care ai nevoie!

Mai detaliat, Optimist + este adjuvant în:

  • combaterea stărilor depresive 
  • reducerea stresului, anxietăţii, iritabilităţii
  • îmbunătăţirea managementul stresului
  • îmbunătăţirea calităţii somnului
  • creşterea energiei şi a vitalităţii, reducând senzaţia de oboseală, astenie
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • îmbunătăţirea atenţiei, memoriei şi a capacităţii de concentrare

Mai multe detalii despre acest produs: http://herbagetica.ro/echilibrare-pshihica/optimist.html