Luna Februarie este considerată de mulţi dintre noi luna iubirii, luna în care oamenii caută să îşi exprime sentimentele în cel mai plăcut mod cu putinţă. Fie că celebrăm ziua de 14 februarie, fie ziua de 24 februarie, căutăm să ne răsfăţăm persoana apropiată şi să o invităm într-un local plăcut şi plin de căldură.

Desigur că, nici în această perioadă nu trebuie să neglijăm dieta, chiar dacă printre cadourile de care ne bucurăm se numără o cutie de bomboane sau o cină relaxantă la apusul soarelui. Pe lângă surprizele culinare, pot apărea şi alte activităţi de care trebuie să fi pregătit în orice moment.

Ziua mult aşteptată vă poate aduce surpriza descoperii unui oraş sau unui loc nou. În funcţie de destinaţia aleasă, asiguraţi-vă că veţi lua cu dumneavoastră toate obiectele folositoare igienei, dar şi a situaţiilor neprevăzute.

Mai sus aminteam de alimentaţie şi de faptul că ea nu trebuie să fie neglijată în această perioadă. Puteţi alege să preparaţi o masă sănătoasă, îmbogăţită cu legume şi fructe, scăzută în zaharuri şi grăsimi. În loc să vă scoateţi persoana apropiată la un restaurant, perioadă în care toată lumea se va înghesui să îşi rezerve o masă mai retrasă, puteţi alege să preparaţi o cina excelentă în casă. În felul acesta vă puteţi calcula de unul singur cantităţile de nutrienti pentru sănătatea corpului. Sfaturi utile despre cum să vă începeţi, dar şi să vă menţineţi dieta.

Se spune că prin intermediul mâncării poţi atrage sau poţi respinge persoana pe care doreşti să o impresionezi. Cel mai potrivit mod prin care să faceţi acest lucru este, ca în primul rând, să vă gândiţi cum să vă protejaţi inima în cel mai bun mod cu putinţă.

Sfaturi:

 • Folosiţi alimente proaspete si gătite într-un mod cât mai potrivit pentru a nu îşi pierde nutrienţii;
 • Spălaţi foarte bine fructele şi alimentele înainte să le aşezaţi pe masă;
 • În loc să prăjiţi, fierbeţi sau coaceţi alimentele;
 • Preparaţi singuri sosurile pentru felurile principale de mâncare;
 • Folosiţi condimente proaspete în locul celor uscate.

După felul întâi urmează desertul unde, şi aici trebuie să aveţi mare grijă. Limitaţi consumul de zaharuri şi alegeţi dulciuri care nu conţin o cantitate mare de aditivi chimici. Puteţi transforma aceşti „inamici” calorici, în fursecuri făcute în casă şi decorate în cel mai romantic mod cu putinţă, asezonate cu fructe colorate. Probabil consideraţi că după ce minunata cină a luat sfârşit, vizionarea unui film este cea mai bună soluţie ce ajută la digestia mai bună a alimentelor. Vă recomandăm ca, după o cină dichisită în cel mai bun şi sănătos mod cu putinţă, să ieşiţi la o plimbare în natură.

Sfaturi:

 • Vizitaţi un parc din apropiere unde aveţi posibilitatea să jucaţi tenis sau golf. Dacă temperaturile sunt încă scăzute, focusaţi-vă pe activităţile de interior (innotul, vizitarea unui muzeu) sau pe cele specifice iernii.

Un alt punct ce, odată îndeplinit, va stârni admiraţia persoanei apropiate. Creând de unul singur cadoul, nu numai că veţi economisi bani, dar veţi putea să îl faceţi în stilul propriu, ceea ce va starni admiraţia. De exemplu: puteţi face bijuterii handmade, albume de fotografii sau să  construiţi un calendar în care să treceţi toate activităţile ce v-au apropiat mai mult de persoana iubită. Cu siguranţă că un astfel de cadou va menţine sănătatea relaţiei dumneavoastră.

Nu uitaţi !

 • Asiguraţi-vă că veţi petrece mai mult timp alături de persoana apropiată
 • Puteţi opta şi pentru un curs de gătit. Nu numai că veţi învăţa lucruri noi, dar veţi ajuta organismul să scape de calorii.
 • Căutaţi site-uri care vă vor da idei pentru a face cadoul perfect
 • Încearcaţi să vă exteriorizaţi sentimentele. Asceastă perioadă este o bună oportunitate să le spuneţi celor apropiaţi cum vă simţiţi sau care sunt gândurile din ultimul timp.
 • Încearcaţi întotdeauna lucruri noi sau noi alimente pe care nu le-aţi mai gustat până acum.
 • Faceţi o schimbare în dieta zilnică. Puteţi începe cu paşi mici, dar siguri.