Remedii naturale antistres – MagneZen

Stresul este o trăire pe care o experimentăm zi de zi, astăzi poate mai mult ca oricând. Grija constantă asupra veniturilor financiare, siguranța locului de muncă, binele familiei sau sănătatea sunt factori care mențin sistemele stresului într-un ritm foarte alert. Mulți susțin că nu se pot calma sau relaxa după o zi de muncă. Această trăire puternică a stresului se manifestă atât fizic cât și psihic, prin efecte negative care pot avea un impact major asupra sănătății pe termen lung.

Stresul ne afectează pe mai multe planuri: fizic, mental și emoțional. Vom revizui în acest articol care sunt principalele efecte ale stresului și îți vom recomanda câteva remedii naturale antistres care îți vor fi de mare ajutor!

Ce este stresul?

Stresul este reacția organismului la orice schimbare care necesită o ajustare sau adaptare. Corpul reacționează la aceste schimbări prin răspunsuri fizice, mentale și emoționale.

Există două tipuri de stres:

Stresul acut. Este o manifestare pe termen scurt, care dispare rapid. Ajută la gestionarea situațiilor periculoase, supranumit și sindromul „luptă sau fugi”. Apare și atunci când trăiești emoții puternice sau faci ceva nou pentru prima dată.

Stresul cronic. Se manifestă pe durată îndelungată, fiind adesea declanșat de problemele financiare, relațiile personale sau de locul de muncă. Dacă aceste situații persistă mai multe săptămâni, stresul cronic cauzează probleme de sănătate grave.

Efectele fizice ale stresului cronic:

Stresul cronic are un impact major asupră sănătății tale fizice. Din acest motiv poate te simți rău fizic când ești într-o situație tensionată. Poate chiar ai dureri de cap, dureri de stomac sau o stare generală de oboseală. Aceste simptome vin de pe urma efectelor pe care le are stresul asupra organismului tău:

  • Inflamație cronică
  • Tensiune musculară și dureri în corp
  • Probleme gastro-intestinale: diaree, constipație, greață, dureri abdominale
  • Creștere în greutate sau obezitate
  • Sistem imunitar slăbit

Efectele mentale ale stresului cronic:

Când ești în permanență stresat, este mult mai greu să gândești clar. Acest lucru se întâmplă pentru că stresul cronic menține creierul inundat cu cortizol, hormonul stresului, care poate interfera cu funcționarea optimă a sistemului nervos. Astfel, te poți confrunta cu următoarele simptome:

  • Senzația de „ceață mentală”
  • Dificultăți de concentrare
  • Îți este greu să înveți lucruri noi sau să reții informații noi
  • Îți este greu să te adaptezi la schimbare
  • Îți este greu să-ți amintești anumite lucruri

Efectele emoționale ale stresului cronic:

Stresul este ca o tornadă pentru sentimente. Te vei simți mult mai îngrijorat, te vei enerva mult mai repede, iar impactul emoțional al anumitor evenimente va fi mult mai intens. Pentru că stresul generează inflamație și la nivelul creierului, pe termen lung, duce la disfuncții emoționale serioase precum depresia sau anxietatea.

5 remedii naturale antistres

Managementul stresului este un job cu normă întreagă, iar organismul tău are nevoie de cât mai multă susținere pentru a nu fi afectat de efectele negative ale stresului. Așa că poți încerca remedii naturale antistres pentru a-ți reface calmul și echilibrul intern.

Evadează din oraș și mergi în natură! O plimbare sau o drumeție în natură te va ajuta să te deconectezi și să-ți relaxezi mintea și trupul.

Fii activ fizic. Activitatea fizică regulată ajută corpul să elibereze substanțe care ne fac să ne simțim bine, în plus este un mod excelent de a te deconecta de cotidian. Chiar și 30 de minute de mers pe jos, pe zi, pot fi de ajutor.

Hrănește-te sănătos. Când ești stresat, instinctul natural este de a consuma dulciuri, snackuri sărate sau mâncăruri grase, dar, acestea îți alimentează și mai mult nivelul de stres și de inflamație din organism. Așadar schimbă acest obicei și consumă în schimb fructe și legume. Sunt foarte bogate în antioxidanți, de care ai nevoie pentru a te proteja de efectele negative ale stresului.

Meditația. Există multiple metode și tehnici de a practica meditația, deci este important să găsești ceea ce ți se potrivește mai bine. Dar, prin a practica meditație îți vei recăpăta treptat calmul și îți va fi mult mai ușor să-ți controlezi emoțiile. 

Hobby-uri relaxante. Fie că e vorba de un sport, de a colecționa ceva sau de a picta, plaja de hobby-uri este foarte mare. Practicarea hobby-urilor te ajută să te deconectezi de cotidian și de factorii de stres.

Bonus: MagneZen – complex natural antistres

Formula „zen” din MagneZen este special realizată, folosind extracte naturale de înaltă calitate, pentru a ajuta organismul tău să combată în mod natural efectele stresului.

MagneZen conține o doză ridicată de Magneziu natural marin, 300 mg/capsulă. Acest tip de Magneziu se asimilează integral în organism, are o absorbție ridicată cu efect rapid de reducere a efectelor stresului, calmând sistemul nervos. Magneziu natural marin se asociază perfect cu complexul de vitamine B. Regăsim în MagneZen, 8 B-uri naturale care ajută organismul să metabolizeze alimentele, mențin sănătatea sistemului nervos central și refacerea organismului. Vitaminele B dedicate sunt B1, B2, B3, B5 și B6. Acestea reduc stările de oboseală, cresc rezistența organismului la stres și echilibrează stările de bine emoțional.

MagneZen este îmbogățit cu 3 extracte din plante adaptogene care asigură adaptarea organismului la stres. Acestea sunt RhodiolaAshwagandha și Schizandra.

Rhodiola reduce eficient efectele stărilor de stres, acționează ca tonic pentru sistemul nervos, redă vitalitate organismului și crește rezistența sa în perioadele de suprasolicitare fizică sau psihică.

Ashwagandha are capacitatea de a calma sistemul nervos, fără a crea somnolență. Ashwagandha reduce și stările de anxietate și depresie, frecvent asociate cu un nivel ridicat de stres.

Schizandra completează efectul antistres al extractelor din MagneZen prin a crește capacitatea de memorare și concentrare, atenția și calitatea somnului.

Ia-ți azi doza de „zen” cu MagneZen – complex natural antistres.