De cate ori nu simtim nevoia sa luam o pauza de la ritmul alert in care ne desfasuram activitatea? De cate ori nu simtim ca am ajuns la capatul puterilor, ca avem prea multe responsabiliati si nu ne mai putem concentra? Multitudinea factorilor zilnici de stres ne afecteaza tot mai mult sanatatea organismului si implicit randamentul in activitatile desfasurate.

Un ajutor de nadejde este extractul de Ginkgo Biloba, apreciat pentru calitatile sale terapeutice. Cunoscut si ca “fosila vie” sau “copacul lui Dumnezeu”, arborele Ginkgo este bogat in principii active numite flavonoide care au efecte antioxidante foarte puternice. Este dovedit ca in urma bombardamentului de la Hiroshima a supravietuit, in conditiile in care vegetatia din imprejurimi a fost complet distrusa.

In urma numeroaselor studii efectuate, s-a demonstrat ca acest extract este benefic pentru persoanele care sufera de Alzheimer, imbunatatind memoria, gandirea si implicit comportamentul social al persoanei afectate de aceasta boala. De asemenea, si in cazul persoanelor care sufera de Parkinson, s-a dovedit ca extractul de Ginkgo Biloba este eficient, imbunatatind circulatia sangelui in creier. Este un extraordinar tonic natural pentru sistemul nervos, ajutand la mentinerea starii de bine si poate fi considerat adjuvant si in protejarea organismului de stres.

In paralel cu imbunatatirea memoriei si a concentratiei, extractul de Ginkgo Biloba poate fi folosit si pentru tratarea problemelor circulatorii. Daca senzatiile de “tiuit in urechi”, de “maini si picioare reci”, de ameteli iti sunt familiare, ginkgo te poate ajuta sa le atenuezi, fiind adjuvant in imbunatatirea microcirculatiei sangvine periferice.

O formula inovatoare pentru regenerarea sistemului nervos este asocierea extractului Ginkgo Biloba cu Alga AFA. Aceasta din urma stimuleaza celulele albe si inhiba activitatea dioxidului de carbon in organism, prevenind inflamatiile si dubland efectul Ginkgo Biloba in stimularea concentrarii mentale si cresterea nivelului de energie. Alga AFA, datorita acizilor glutamici, contribuie la marirea capacitatii de concentrare, la imbunatatirea atentiei si la cresterea capacitatii de memorare. De asemenea, numeroasele proteine pe care le contine reprezinta o adevarata hrana pentru creier, contribuind la reinnoirea si repararea transmitatorilor neuronali.

In conditiile in care suntem tot mai stresati si obositi, un tonic natural poate fi o solutie mult mai eficienta si la indemana. Un mic ajutor poate face o diferenta mare.