5 solutii naturale pentru raceala si gripa

Frisoane, dureri musculare,  durere în gât, nas înfundat și starea generală proastă? Descopera 5 solutii naturale pentru raceala.

În sezonul rece, ne confruntăm adesea cu neplăceri create de viroze. Răcelile “de sezon” se manifestă multe ori prin simptome supărătoare, fie că e vorba de nas înfundat, dureri de gât sau de sinusuri, tuse sau dureri musculare. Veștile bune sunt că există opțiuni varitate de soluții naturale pentru răceală:

Soluții naturale răceală:

Consumă Vitamina C

Vitamina C este un susținător excelent al sistemului imunitar. S-a demonstrat că prin administrarea sa se scurtează perioada de convalescenţă și inclusiv frecvența cu care anumite persoane răcesc. Poți lua 1000 de mg de Vitamina C pe zi pentru a preveni răceala și până la 4000 de mg pe zi dacă ai parte de simptome specifice răcelii, la nivel incipient.

Dieta ta se poate suplimenta cu Vitamina C din fructe și legume sau poți opta pentru un supliment pe bază de Vitamina C. Caută suplimentele în care Vitamina C este extrasă din fructe precum Acerola, sursă naturală foarte bogată în această vitamină, eficientă din punct de vedere al absorbției în corp. 

Consumă extracte din plante cu efect antibacterian și antiviral

Natura este o sursă de încredere la care poți apela pentru a preveni și trata răceala. De sute de ani se folosesc numeroase plante în acest sens pentru că au proprietăți antivirale, antibacteriene, de combatere a inflamației și de întărire a sistemului imunitar.

Spre exemplu, studii clinice efectuate asupra extractului de Turmeric (Curcuma longa) au demonstrat faptul că acesta activează producția de anticorpi și celule T, rezultând într-un sistem imunitar puternic. 

Alte extracte pe care le poți folosi sunt extractul de Arbore de Tămâie ca decongestionat și calmant pentru căile respiratorii, extractul de Salcie pentru efectul antibacterian sau Piperina pentru stimularea sistemului imunitar.

Avantajul este că aceste extracte, luate separat sau combinat, se integrează perfect în organism fără a crea efecte adverse nedorite.

Odihna este prioritară!

În cazul în care nu ai descoperit acest truc până acum atunci e important să știi că un corp odihnit trece mult mai ușor peste răceală. Fie că ai răcit deja sau vrei să previi răceala acordă-i organismului tău încă 1-2 ore de somn în plus pe noapte.

Fără odihnă suficientă corpul nu mai produce suficiente citokine, un tip de proteine care declanșează reacția sistemului imunitar în fața unui virus sau bacterii. Citokinele sunt produse și eliberate în timpul somnului așa că este important să dormi cât mai mult.

Ține stresul sub control, solutii naturale pentru raceala

Stresul permanent afectează organismul pe planuri multiple, inclusiv la nivel de sistem imunitar. Dacă organismul tău este în permanenţă supus situațiilor stresante atunci este în continuu activat pentru o combate această stare. Situația de alertă permanentă slăbește sistemului imunitar, afectează somnul și odihna și poate interveni chiar și asupra proceselor de absorbție și metabolizare a nutrienților. Rezultatul este un organism slăbit care nu va avea resurse să combată o răceală.

Încearcă să ții o cură de detoxifiere înainte de a intra în iarnă

Consumul în exces de alimente bogate în zahăr, lactate sau alcool poate afecta rezistența sistemului imunitar. În plus, zahărul și probioticele din lactate pot chiar „hrăni” dezvoltarea bacteriilor în organism.

Poți opta în acest caz pentru o cură fulger de detoxifiere, între 13 și 36 de ore, prin care poți reseta activitatea sistemului imunitar. În acest timp poți consuma ceaiuri sau suplimente din plante cu efect imunostimulator: Ghimbir, Cimbru, Lemn-Dulce, Cuișoare etc.

Vino răcelli de hac, imediat, cu Inflanatinflanat+-curcumin95

Inflanat+ Curcumin95!

Inflanat+ Curcumin95 are o formulă îmbogățită cu 10 extracte naturale care garantează un efect puternic antiinflamatoar și antioxidant. Asocierea de Curcumin95 C3 complex cu extractele de Arbore de Tămâie, Acerola, Salvie, Cimbru și Cuișoare combate eficient inflamația din corp și declanșează activarea anticorpilor și a sistemului imunitar.

  • 10 extracte naturale cu efect rapid antiinflamator
  • Curcumin95 C3 Complex are efect imunostimulator:
  • Vitamina C naturală, extrasă din Acerola, pentru creșterea rezistenței sistemului imunitar
  • Extract de Cimbru-de-cultura un puternic calmant și expectorant pentru sistemul respirator
  • Extract de Cuișoare cu acțiune antivirală și antibacteriană