Quercetin beneficii. Produs nou tonic pentru imunitate, antioxidant și antialergic

Ce au în comun fructele de pădure, vinul roșu și fructele de soc? Răspunsul este quercetina, o substanță inedită care asigură beneficii pe care ni le dorim frecvent: o imunitate puternică, protecție cardiovasculară, încetinirea procesului de îmbătrânire și multe altele.

Ce este Quercetina?

Quercetina este un polifenol (flavonol) prezent în mod natural în fructe, legume și diverse plante medicinale.

Polifenolii sunt cei mai benefici compuși activi pentru reducerea inflamației și a proceselor care o mențin la nivel cronic. Quercetina ca polifenol se remarcă pentru că are efecte puternice pentru imunitate și inflamație prin a modula efectele leucocitelor și prin a reduce reacțiile alergice. În plus, Quercetina încetinește și procesele de îmbătrânire și scade efectele stresului oxidativ din corp.

Surse naturale Quercetină:

  • Ceapă roșie
  • Capere
  • Mere
  • Fructe de pădure
  • Fructe de soc
  • Merișoare
  • Oregano
  • Roșii
  • Coriandru
  • Mărar

Se estimează că din alimentația zilnică luăm 10 – 100 mg de Quercetină. Pentru a beneficia de efectele intense ca imunostimulator, antioxidant, și antialergic este necesar un aport de 500 – 1000 mg pe zi de Quercetin. Astfel, dieta nu este suficientă pentru a asigura dozele optime de Quercetin, fiind necesară suplimentarea în alte forme.

Beneficii Quercetin

Tonic pentru imunitate

Quercetina are un rol important în reglarea răspunsului imunitar la factorii de stres. Face acest lucru prin a crește activitatea leucocitelor, a substanțelor responsabile pentru comunicarea intracelulară, și a enzimelor care permit anumite funcții celulare. Crește activitatea celulelor imunitare T și a celulelor NK (natural killer), cele care îndepărtează virusurile și bacteriile din organism. În plus, Quercetina produce acumularea de celule imunitare și la nivelul rănilor de pe piele, prevenind infectarea lor.

Quercetina are și efect potențial antiviral, prin faptul că reduce puterea unui virus de a infecta celulele sănătoase. Oprește multiplicarea virusului și răspândirea infecției.

Antioxidant puternic

Stresul oxidativ este un proces natural al corpului, dar poate fi dăunător dacă există în organism un nivel ridicat de stres psihic, acumulare de toxine sau oboseală. În urma stresului oxidativ, se formează radicalii liberi, compuși care afectează integritatea celulelor. Radicalii liber pot duce la distrugerea celulelor de orice tip și accelerează procesele degenerative și de îmbătrânire. Aportul de Quercetină este esențial pentru protecția celulară și stoparea proceselor degenerative.

Antialergic natural

Acțiunea Quercetinei se extinde și asupra reacțiilor alergice. Echilibrează secreția de histamine, substanțe produse din cauza acțiunii unui alergen, și reduce simptomele specifice reacțiilor alergice: tuse, ochi înlăcrimați, congestie nazală, inflamarea limbii și a buzelor, eczeme pe piele etc.

Quercetina se mai remarcă și ca: antiinflamator, protector pentru inimă și sistemul cardiovascular, protector hepatic, agent anti-aging și anticancerigen.

QuercetinQuercetin + Vit. D3

Quercetin + Vit. D3  este un produs 100% natural cu o compoziție concentrată formată din: extractul de flori de salcâm (Sophora japonica)standardizat cu 95% Quercetin – 400 mg/capsulă și 300 UI Vitamina D3 (colecalciferol) din lanolină. Sursa superioară naturală a extractelor recomandă Quercetin + Vit. D3  ca  tonic pentru imunitate, antioxidant și antialergic.

Quercetin + Vit. D3 se poate administra persoanelor cu deficiențe imunitare, astm bronșic, rinită alergică, erupții cutanate, răceli, gripe, infecții virale, inflamație cronică sau celor care doresc să încetinească procesele de îmbătrânire.